Autor Subiect: revizie/service in strainatate?  (Citit de 2145 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
revizie/service in strainatate?
« : 04.Nov.2008, 10:01:10 a.m. »
    In urma unei emisiuni pe care am vazut-o recent la un post de televiziune incep sa am emotii cand ma gandesc la faptul ca se apropie revizia de 15000 km. Majoritatea service-urilor, fie ele si autorizate, apeleza incepand de la mici trucuri menite sa sicaneze clientul si sa mai scoata ceva bani din buzunarul acestuia pana la situatii cu iz penal ( inlocuirea in perioada de garantie cu piese deja folosite si reconditionate).
    Un alt aspect ce ma ingrijoreaza este uleiul utilizat. Suzuki recomanda Shell dar toate service-urile din Romania utilizeaza Mobil 1 sub pretextul ca in S-E Europei asta ar fi uleiul recomandat de producator. Ungaria pare a fi ultima tara catre est unde se livreaza Shell. Consider ca uleiul este eseta unei bune functionari a motorului si as dori sa evit o pacaleala (la urma urmei nimeni nu stie ce se ascunde in butoaiele alea mari de tabla)  :-/
    Datorita acestor aspecte sunt tentat sa incerc o colaborare, poate chiar pe termen lung cu un service serios de afara ( cel mai probabil din tara de fabicatie a masinii - Ungaria).
    A facut cineva revizia in strainatate? Daca da il rog sa ne impartaseasca detalii ( piese utilizate, ulei, costuri, comportament mecanici, etc.)
  Mulumesc.
« Ultima Modificare: 04.Nov.2008, 10:03:34 a.m. de redippy »
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: revizie/service in strainatate?
« Răspuns #1 : 04.Nov.2008, 10:35:28 a.m. »
S-a discutat ceva asemanator si aici dar s-a cam stins subiectul.
Eu sunt unul dintre cei care sustine aceasta idee :)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline >pexic<

« Răspuns #2 : 04.Nov.2008, 03:07:31 p.m. »
Salut , la revizie va puteti duce si cu uleiul vostru. scrie in carte ce tip de ulei merge la motorul respectiv. (tip nu fabricant, adica ceva cu SL, ST etc).
pentru motoare pana in 100.000Km este recomandat ulei 5-30 sintetic (scump) sau 10-40 semisintetic (cel mai bun raport performante/pret).
ca firma va recomand in ordinea calitatii (descrescatoare) - Castrol - Total/Aral - Shell/Mobil.

bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #3 : 06.Nov.2008, 09:59:12 a.m. »
   Seful de service de la Redtor afirma ca Aral si Castrol (uleiuri care si eu personal cred ca sunt cele mai bune) nu se preteaza 100% pe motorul de 1.6 de la Suzuki. El afirma ca acestea, cica ar fi mai potrivite pt. masini de tipul BMW, iar pt SX4 mai potrivit e Mobil 1.
   Nu am prins logica acestei afirmatii la fel cum nu inteleg de ce e asa de greu sa aduci doua-trei butoaie de Shell odata la cateva luni.
   Chiar daca o sa ajung sa fac revizia in tara prefer sa comand un 5 l de ulei Shell de pe internet si sa ma prezint cu uleiul recomandat de producator si nu de service-urile din Romania.
SX4 1.6 4WD sunlight cooper