Autor Subiect: Distributia la motoarele Suzuki  (Citit de 21175 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Distributia la motoarele Suzuki
« Răspuns #10 : 19.Aug.2016, 02:06:21 p.m. »
.. Cand opresc masina dupa ce merg cu ea aud ca
....... sunetul sa fie din cauza metalului din tevi care se detensioneaza din cauza scaderii presiunii. nu-mi dau seama care varianta e.
             Si eu aud acelasi lucru, si mai mult ca sigur la toate. Evident ca totul se dilata si este in presiune in timpul functionarii, iar apoi se contracta si scade presiunea, fenomene care n-ar trebui sa se auda daca tot ce e conducte/tevi/caroserie,  ar fi mai groase.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 19.Aug.2016, 02:10:50 p.m. »
Commenturile de aici nu aduc in discutie si noul Vitara.
Motorul de M16A de la noul Vitara e tot pe lant?

..................................

Cand opresc masina dupa ce merg cu ea aud ca niste picaturi de apa cazand pe scutul metalic pe care l-am montat. Dar cand deschid capota nu vad nimic.
Pe de alta parte e posibil ca sunetul sa fie din cauza metalului din tevi care se detensioneaza din cauza scaderii presiunii. nu-mi dau seama care varianta e.

Da, distributia e tot pe lant.

Zgomotul acela nu are legatura cu scutul montat de tine. El este generat de racirea sistemului de evacuare cu tot cu scuturile termice aferente.

Offline dAlex

« Răspuns #12 : 19.Aug.2016, 03:13:47 p.m. »
             ...fenomene care n-ar trebui sa se auda daca tot ce e conducte/tevi/caroserie,  ar fi mai groase.

Au facut masina asta cat mai usoara posibil. Oare n-au luat de unde nu trebuia?
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline crisi1

« Răspuns #13 : 19.Aug.2016, 03:40:04 p.m. »
Cand opresc masina dupa ce merg cu ea aud ca niste picaturi de apa cazand pe scutul metalic pe care l-am montat.

N-am scut metalic (inca, e in plan) , acel zgomot il aud si eu la oprire, socul a fost mare prima data, nu stiam de unde sa il iau, plus ca e ciudat sa nu stii de ce masina incepe sa pacane singura, cand deja te indepartezi de ea, ulterior cauti explicatia si te calmezi .
  • VITARA ALLGRIP 1.6VVT PASSION MT

Offline enicky

« Răspuns #14 : 19.Aug.2016, 05:55:12 p.m. »
.... Oare n-au luat de unde nu trebuia?
              Eu cred ca au luat de peste tot, ba mai mult, cred ca au renuntat la aliajele grele bazate pe OL si cred ca sunt multe subansamble din metale neferoase, mult mai usoare si bune conducatoare termice, deci cu coeficient mare de dilatare cum ar fi Al, Zn, Cu (cu alialeje lor),  care trebuie sa fie si usoare si ...ieftine. Prezenta scutului motor, nu e tocmai benefica pe timp de vara, pt. ca face mai greoaie racirea motorului, dar asta e ! Pana la urma e din OL si absoarbe si el ceva, era mai bun din Al.(suntem usor in afara subiectului!)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline migabi

« Răspuns #15 : 19.Aug.2016, 06:04:24 p.m. »
Nu e posibil sa fie tabla, cea cu semnul de "nu pune mana" (cred ca e un scutul termic) pusa pe galeria de evacuare ? La mine aia "canta" cand aveam capota deschisa.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline dargoion

« Răspuns #16 : 21.Aug.2016, 08:46:05 a.m. »
Salut apa poate sa fie de la aerul conditionat din  cauza condensului

Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk