Salutare,
Vreau sa va solicit ajutorul/sfatul in urmatoarea problema:
Acum o saptamana si circa 550km am schimbat ambreiajul-n.b. a doua oara in 80000km- la Suzuki Swift 1.5 102, an 2007, motor M15A, cutie de viteze manuala. Intre kilometrii 250-400 mi-a sarit de trei ori din treapta de viteza si a ajuns in puctul mort. O data din viteza a patra si de doua ori din viteza a treia, la viteza constanta sau acceleratie moderata. Cu exceptia acestor "sarituri", functioneaza normal. Iar la final am trecut Dealul Negru si Autostrada Bucuresti-Pitesti fara nici o problema, cu destule accelerari maxime in scop de test.
La telefon, seful de mini service unde a fost schimbat ambreiajul, de altfel om de incredere, spunea ca nu e de la ambreiaj, ci de la cutia de viteze. Si cam are sens. Nu ma pricep foarte bine, dar ar fi o coincidenta prea mare ca problema sa nu fie legata de schimbul de ambreiaj, totusi, deoarece nu s-a mai intamplat niciodata sa "sara" din viteza.
Intrebarile ar fi:
1. Care credeti ca e problema?
2. O greseala de montaj ar putea cauza problema de la punctul 1?
3. Cum sa procedez mai departe? Omul spunea ca daca vor mai aparea problema sa-l vizitez la service pentru o inspectie. Totusi, la service ma prezint cu o masina la care ambreiajul si cutia de viteze functioneaza fara probleme.
4. Exista vreo sansa sa nu mai apara problema, adica sa dispara de la sine?
Multumesc.