Intre timp am facut upgrade-ul
Pana la urma mi-am luat inima-n dinti si am desfacut partile din spate despre care am postat zilele trecute (inclusiv centurile de siguranta) si am vazut ce se-ntamplase. Boxa din spate dreapta avea membrana practic dezlipita de pe rama metalica. Pacat de ea, ca era Clarion si cred ca a fost buna la viata ei. Mi-a trecut chiar prin cap sa incerc sa lipesc la loc membrana (care de altfel e in perfecta stare).
Pana la urma m-am dus si-am luat o pereche de boxe Alpine de 4", dintr-alea cu tweeter integrat. Din tot ce-aveau aia la magazin si din tot ce-am vazut pe net aveau specificatiile cele mai bune (cu exceptia raspunsului in frecventa, cam sus pentru frecventele joase); evident pretul a fost si el printre cele mai mari
109AUD.
Acum, cu ele montate pot sa spun ca merita totusi, desi tweeter-ele alea sunt cam insistente. Trebuie sa dau inaltele pe minus ca sa nu se auda ca la tigani.
Pana la urma am pus "Alpinele" in fata (intrucat sunt mai adanci si au magnetul mai mare decat alea standard si nu intrau foarte bine in spate), iar pe cele din fata le-am mutat in spate. Cele din fata nu erau cele originale. Sunt Sanyo, dar se aud mai bine decat cele Clarion din fabrica (cu ~aceleasi specificatii).
Am si poze cu tot ce-am facut, dar nu le am acum la mine. O sa le adaug pentru un mic tutorial daca e.
Una peste alta, acum se aude mai mult decat multumitor pentru pretentiile mele, asa ca nu cred ca ma mai complic cu woofer-ul. Mai ales ca boxele au costat deja destul de mult.
Poate pe viitor mai fac ceva pe la ea, dar pentru moment (cum bine ma sfatuia cineva
) mai bine cu banii de woofer
iau o undita buna, cazare si benzina ... si ma simt bine un weekend la malul garlei.