Autor Subiect: Erori de proiectare  (Citit de 20268 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Erori de proiectare
« Răspuns #150 : 19.Oct.2010, 09:03:26 a.m. »
« Ultima Modificare: 19.Oct.2010, 09:09:15 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline macmat

« Răspuns #151 : 19.Oct.2010, 10:13:48 p.m. »
In ,,lumina,, noutatilor aflate problema se schimba.....Daca exista acel sistem de reglaj,de care nu stiam, intuiesc ,,melcul cu dinti,,! Multumesc sxtelu pt.informatii, o sa caut si eu surubul ca sa-i ,,umblu pe la carii,,!

Offline BXXENL

« Răspuns #152 : 25.Oct.2010, 09:22:10 a.m. »
Eu am ridicat proiectoarele de ceaţă astfel încât să lumineze la nivelul luminilor de întâlnire - tocmai fiindcă acestea sunt deficitare !
 A existat pe forum un topic dedicat, operaţiunea am făcut-o în curte dar ulterior am făcut un reglaj de precizie in service.
În scut, sub fiecare proiector, există câte un orificiu circular prin care se introduce vertical o şurubelniţă "-" (dreaptă) lungă de minimum 25 cm, cu care este acţionat şurubul de reglaj în plan vertical al proiectoarelor de ceaţă . ;-)
Amortizarea oscilaţiilor a fost o glumă, oamenii trebuie să mai uite chiar şi pt o clipă cine le este preşedinte jucător, respectiv premier... #:-S

Excelent :good: :pardon: :clap: EXCELENT!. Cat m-am  invartit pe langa ele incercand sa le reglez cumva...aveam de gand sa le demontez si sa le scot obturatorul ala metalic din jurul becului, doar doar s-o mai ameliora un pic situatia, ca nu faceau pic de lumina in directia in care vroiam.

Totusi, de ce spui ca farurile sunt deficitare? Eu sunt foarte multumit de ale mele, si inca au becurile originale (2008).
  • SX4 1.5
Alex

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #153 : 25.Oct.2010, 09:48:29 a.m. »
Consider, ca şi alţi colegi de forum, că luminile de întâlnire sunt slabe. Am fost nevoit să circul destul de mult pe timp de noapte şi am avut adesea surprize cu biciclişti, animale, alte obstacole pe care le vezi când sunt foarte aproape. Am condus şi alte maşini, chiar şi cu becuri cu dublu filament dar pe "fază scurtă" se vede mult mai bine.
În altă ordine de idei, se întâmplă ca intrând (pe întuneric) de pe un tronson de drum cu o bandă pe sens (Botoşani - Tg, Frumos) pe un tronson de drum mai lat (Tg. Frumos - Iaşi) să simt nevoia să verific dacă mai am farurile aprinse, deoarece reperele laterale sunt mai îndepărtate şi nu îmi dau seama, efectiv, dacă am sau nu aprinse luminile de întâlnire.
Bun, asta e teorie ! Dacă vei regla luminile de ceaţă pe "bătaia" luminilor de întâlnire, vei realiza că ai în sfârşit necesara "pată de lumină" la locul ei, în faţa maşinii. Succes !  ;-)

"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline miocrl

« Răspuns #154 : 25.Oct.2010, 09:52:41 a.m. »
eu cred ca nu e o eroare de proiectare ci e un cost redus.
avem H4. masinile cu H7 vad mai bine iar cele cu H11 si mai bine. cu cat e masina mai scumpa cu atata e si H-ul mai mare..
corect?

Offline BXXENL

« Răspuns #155 : 25.Oct.2010, 10:36:15 a.m. »
Smartul are H7 pe scurta si lunga, si H8 pe proiectoare. Mi-am pus xenon pe proiectoare pt ca farurile (cu lupa!) sunt de toata jena si nu merita investit in ele. Doar cu farurile vad toate semnele de pe dreapta (au un colt de lumina pe dreapta care urca si lumineaza tot, semne, pietoni, bursuci), dar mai nimic pe sosea. Cam cum e o noapte f luminoasa, cu luna plina. Te sperii.

Poate de aia mi se pare ca SX-ul are lumina foarte buna. Amprenta de pe sosea cel putin mi se pare suficienta, si ridicate la nivel mediu, bat foarte bine si lung, fara sa deranjeze traficul din sens opus, pt ca stanga bate foarte crestineste.
  • SX4 1.5
Alex