Salutare,
Am fost in Apuseni si am cercetat unele drumuri de pe acolo.
Pana la urma am optat ca varianta pentru traversarea spre Huedin drumul de la Garda - Cheile Ordancusei - Poiana Calineasa - Padis - Ic Ponor - Rachitele. Pe cheile Ordancusei se asfalteaza cu beton armat - vor sa faca drum spre ghetarul Scarisoara. In acest moment, este asfaltat pana aproape de iesirea din padure. Aici, urmeaza o parte mai bolovanoasa (fara pb pt Jimny), dupa care se merge spre Padis-Rachitele cu aproape orice masina.
Am incercat si drumul din Arieseni spre cheile Galbenei si am desoperit coborarea spre cantonul Luncsoara. Se poate merge cu Jimny si mai departe, prin chei, dar se insera si ploua si ne propusesem doar sa mergem in recunoastere.
Sus in Padis se lucreaza, dar nu am intalnit inca asfalt. Cica ar fi inceput sa toarne pe coborarea spre Pietroasa. Este plin de masini grele si un noroi pana la glezne. Pe partea cealalta, la clujeni, spre Ic Ponor - Rachitele, s-au facut doar pregatiri.
Nu am mai cercetat drumul de la barajul Dragan spre Stana de Vale si nici de la Stana de Vale spre cabana Varasoaia, dar cred ca daca sunt drumuri, se poate merge cu Jimny pe ele.
Pexic - daca doresti, am un track GPS pentru traseul Garda - Rachitele.