Autor Subiect: ambreiaj sau alt motiv ?  (Citit de 2690 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

ambreiaj sau alt motiv ?
« : 09.Oct.2012, 03:42:21 p.m. »
am si eu o problema su suzuka mea

in viteza a II a , masina accelereaza (dar nu cit ar trebui , parca ar patina ambreiajul ) motorul se tureaza pe la 3500-4000 si ulterior cupleaza perfect accelerind impecabil

oare ce sa fie ?

Sx4 1.6 GS 4WD

Offline roberto

Re: ambreiaj sau alt motiv ?
« Răspuns #1 : 09.Oct.2012, 04:06:42 p.m. »
Volanta pe duca.

Test cu frina de mina: se trage complet, se introduce in a I-a se accelereaza usor (1500-200rpm) se lasa usor ambreiajul. Daca masina smuceste pe la 1/2 cursa, ambreiajul e ok daca tine abia sus mai are putin iar daca se reduce doar usor turatia s-a cam dus.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline NicNic

« Răspuns #2 : 09.Oct.2012, 06:41:12 p.m. »
@roberto:
Cum se uzeaza volanta?   Placa de presiune este corp comun cu volanta?

Oricum, dupa simptome, daca se realizeaza cuplarea ferma dupa un timp, cand motorul e deja la 3500-4000 rot/min, cred ca e altceva. Ar trebui verificat sistemul de actionare al ambreiajului, de la pedala pana la rulmentul de presiune.....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 09.Oct.2012, 06:46:25 p.m. »
Daca in viteza I nu face probleme nu cred ca e de la ambreiaj. Tu nu aveai gaz pe masina? Poate trebuie curatat/ reglat ceva la instalatie.  :dknw:

Offline roberto

« Răspuns #4 : 09.Oct.2012, 08:13:04 p.m. »
Asa arata un ambreiaj:

Aici http://ic-echipamente.ro/Articole/Diagnosticarea-si-repararea-ambreiajelor--eID26.html gasiti si cateva explicatii mai .........pentru noi.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #5 : 09.Oct.2012, 10:09:01 p.m. »
in viteza a II a , masina accelereaza (dar nu cit ar trebui , parca ar patina ambreiajul ) motorul se tureaza pe la 3500-4000 si ulterior cupleaza perfect accelerind impecabil
Se poate descrie mai pe larg fenomenul ? Numai in viteza 2 se intimpla? Pedala de ambreaj se comporta normal? La cuplarea ambreajului fara acceleratie, motorul cum se comporta?
Citat
Modele mai noi de autovehicule au cuplare hidraulică a ambreiajului au un cilindru principal ataşat pedalei de ambreiaj şi un cilindru secundar undeva în carcasa cutiei de viteze ce acoperă discul de ambreiaj, placă de presiune şi volanta. Garniturile pistonului intern, al cilindrului principat cât şi a celui secundar pot prezenta scurgeri ce permit pierderea presiunii. Acest lucru ar putea influenţa buna funcţionare a ambreiajului, astfel că acesta ar putea să nu decupleze sau să cupleze prematur. Pedala s-ar putea de asemenea să fie mai moale, cu rezistenţă mai mică la apăsare decât în mod normal. Cilindrul secundar este mai predispus la scurgeri datorită amplasării lui, mai exact în cel mai jos punct al sistemului. Rugina sau praful din lichidului hidraulic se vor depune în cilindrul secundar provocând probleme ale garniturilor.
http://ic-echipamente.ro/Articole/Diagnosticarea-si-repararea-ambreiajelor--eID26.html
« Ultima Modificare: 09.Oct.2012, 10:24:49 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline Sakura77

« Răspuns #6 : 12.Oct.2012, 10:31:07 a.m. »
Daca in viteza I nu face probleme nu cred ca e de la ambreiaj. Tu nu aveai gaz pe masina? Poate trebuie curatat/ reglat ceva la instalatie.  :dknw:
face la fel si pe benzina,

deci nu carburantul e problema
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #7 : 24.Oct.2012, 10:08:14 a.m. »
face la fel si pe benzina,

deci nu carburantul e problema

ci filtrul de aer  :D, tragea aer fals  =)) =)) =))
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #8 : 04.Nov.2012, 07:17:48 p.m. »
@roberto:
Cum se uzeaza volanta?   Placa de presiune este corp comun cu volanta?

Oricum, dupa simptome, daca se realizeaza cuplarea ferma dupa un timp, cand motorul e deja la 3500-4000 rot/min, cred ca e altceva. Ar trebui verificat sistemul de actionare al ambreiajului, de la pedala pana la rulmentul de presiune.....

sa fie oare de la cilindrul actionat de pedala de ambreiaj, deoarece in mod 4x4 stiu ca suza are si ambreiaj in placi pe spate deci in mod normal ar trage spatele si nu s-ar tura motorul atita,

la multe persoane am auzit ca problema ar fi acel cilindru buclucas (o problema de serie a masinii , la fel ca si caseta de directie) actionat de pedala de ambreiaj, care daca nu este inlocuit la timp duce la caderea rulmentului de presiune,ambreiaj etc
Sx4 1.6 GS 4WD