Autor Subiect: Pregatirea rotilor de iarna  (Citit de 2145 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
Pregatirea rotilor de iarna
« : 11.Aug.2010, 06:32:14 p.m. »
   Am cumparat masina de o luna si am primit un set de cauciucuri de iarna cu jante de tabla. Erau cu rugina si m-am gandit sa le rezolv acum, sa fie pregatite pentru iarna.
   Pentru cei interesati atasez si ceva poze:

« Ultima Modificare: 12.Aug.2010, 02:13:08 p.m. de Andrei Suzuki »

Offline >pexic<

Re: Pregatirea rotilor de iarna
« Răspuns #1 : 11.Aug.2010, 07:15:06 p.m. »
salut si multumim, ceva explicatii scrise ar da bine pe langa pozele deja atasate.
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 12.Aug.2010, 02:09:01 p.m. »
Dadadada, ia baga un mic tutorial de vopsire ca si eu sunt interesat.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 12.Aug.2010, 07:34:31 p.m. »
Imediat vin si explicatiile
  Curatirea rotilor: am facut-o cu masina de gaurit la care i-am atasat o perie de sarma. Dupa asta am folosit smirgel de 150 uscat. Ca sa iasa o lucrare cat mai buna recomand sa folositi smirgel si mai fin de 200-240 dupa cel de 150.
  Vopsirea: am degresat cu diluant, cu banda adeziva de hartie si ziar am protejat cauciucul. Am dat primul strat de grund destul de bine in asa fel incat sa iasa o culoare uniforma. Lasat la soarele dogoritor la 34 grade se usuca imediat( maxim o ora). Pe interiorul jantelor am dat cu negru mat un singur strat, lasat la uscat bineinteles tot la soare. Pe fata externa am dat: grund, spray de jante 2 straturi si am mai dat 2 straturi de lac tot de la Dupli Color ( pe fata externa a jantei numai).
   Sfaturi: Aveti grija cand vopsiti fata externa a jantelor sa acoperiti din interior gaurile din janta sa nu stropiti interiorul jantei. Eu am acoperit cu banda si ziar. Negru mat nu mi-a ajuns un tub si am mai luat unul. La fel si cel de grund. Am iesit in total cam pe la 100 de lei. Sper sa tina vreo 2-3 ani( ierni).

Offline Daniel42

« Răspuns #4 : 12.Aug.2010, 08:47:33 p.m. »
Da , ai facut treaba faina . Dar pentru tina asa ca sa ai si anvelopele ok la iarna , da pe ele cu glicerina citrica la tuburi care se gasesc la cosmetice . Este vreo 5-6 lei bidonasul si apoi baga rotile la beci la umbra . Glicerina mentine perfect calitatile cauciucului si intirzie imbatrinirea . ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver