Autor Subiect: Vitara 2024 Hybrid1.4 Motorul zgomot metalic pronunțat în 2000km- defect fabrica  (Citit de 827 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Forumul era partea a doua. Am trimis deja notificare prin avocat. Asteptam raspunsul oficial.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Online koala

Se mai poate numi noua, la 20 zile, când...
Inteleg supararea ta si departe de mine gandul sa vreau sa te necajesc. Sa stii insa ca masina ta a fost "noua" doar pana cand ai iesit cu ea pe poarta reprezentantei. Atat! Acum e o masina "second-hand". Gandeste-te ca ti-ar fi picat turbina (sa zicem), iar cei de la Service ar fi spus: "Doamna, veniti aici sa o schimbam si sa punem una noua!"... sunt sigur ca nu ai fi avut nimic impotriva. Eu stiu ca multa lume considera ca "motorul e inima masinii", dar revin si-ti spun iarasi ca motorul ala este si el o piesa ca oricare alta. Masina ta o sa fie la fel de sigura pentru tine asa cum era si cu motorul vechi. Nu iti mai face atatea griji si nu te stresa degeaba!
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline ntire2000

Masina ta o sa fie la fel de sigura pentru tine asa cum era si cu motorul vechi.

E amuzant sa cataloghezi ca vechi un motor care a reusit sa parcurga doar 2000 de km.
Pâna la urma, e vorba doar de confortul psihic al unui om care a muncit ca sa-si ia un produs nou - care sa miroasa a masina noua.
Cu 20000 de euro îsi tragea un ditamai Q5 second la 200 de mii de km care bate la fund orice marca Suzuki.

Am închiriat în Belgia un Citroen C3 fabricat în aprilie 2024 cu 11000 de km la bord ( o sa revin zilele urmatoare cu subiectul) pe care l-a predare au constatat aia ca are o portiune de 2-5 cm zgâriata pe muchia portierei dreapta (asa am luat-o, careva o fi dat cu portiera în ceva când a deschis-o)
Firma de închirieri se cramponeaza acum de acea lovitura (un rahat, nu exista masina cu vreo portiera întreaga dupa maxim 2 luni de la achizitie) a carei remediere cica costa în jur de 200 de euro (noroc c-am închiriat-o cu asigurare beton ca acuma vorbeam singur).

Deci noi vorbim aici de o masina de peste 20000 de euro neconforma din prima luna de utilizare si încercam sa gasim tot felul de scuze de rahat, când pe dincolo probabil masina aia era înlocuita în mod instant.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2024, 12:01:05 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Petrov Mihaela

Online koala

:D :D :D Pai nah, ce sa zic? Daca masinuta primeste un motor nou, cum putem altfel sa ii spunem celui "decedat"?  =))
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Se mai poate numi noua, la 20 zile, când...
Inteleg supararea ta si departe de mine gandul sa vreau sa te necajesc. Sa stii insa ca masina ta a fost "noua" doar pana cand ai iesit cu ea pe poarta reprezentantei. Atat! Acum e o masina "second-hand". Gandeste-te ca ti-ar fi picat turbina (sa zicem), iar cei de la Service ar fi spus: "Doamna, veniti aici sa o schimbam si sa punem una noua!"... sunt sigur ca nu ai fi avut nimic impotriva. Eu stiu ca multa lume considera ca "motorul e inima masinii", dar revin si-ti spun iarasi ca motorul ala este si el o piesa ca oricare alta. Masina ta o sa fie la fel de sigura pentru tine asa cum era si cu motorul vechi. Nu iti mai face atatea griji si nu te stresa degeaba!

Din cate cunosc eu, Turbina este ceva care se ataseaza la motor, pe cand de motor sunt prinse mai multe echipamente. Practic demontam o masina , nu pur si simplu o piesa, nu o piesa ca oricare alta. Din cauza asta nu am vrut sa cumpar sh, sa nu fiu nevoita sa stau prin service-uri macar cativa ani buni

chiar nu vreau sa intru in contradictoriu cu nimeni, nu ma supar pt comentariile primite. va multumesc tuturor

este posibil ca cei care au avut probleme la fel de mari poate s-au impacat cu gandul si nu mai sunt interesati de topicul Suzuki. Acest lucru mi-l doresc si mie, dar am vrut sa ramana si ceva scris.
Va multumesc
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline NicNic

Am citit cu interes cele scrise despre povestea cu masina ce are motor defect din primele zile.
Inteleg si aprob total ca acest lucru este tare neplacut. Si faptul ca a provocat o dezamagire vis-a-vis de marca Suzuki.

Solutionarea situatiei o vad in a repara masina.
Pentru ca un motor este tot un subansamblu al masinii, considerat piesa de schimb. (Din acest motiv in talon nici nu se mai trece seria de motor).

Despre cum va decurge operatiunea de inlocuire a motorului, cat de bine va fi facuta, nu pot sa stiu.
Am experiente cu fostul meu SX4, care odata deesfacuta cutia de viteze pentru a se inlocui ambreiajul, in reprezentanta, masina nu a mai fost la fel.
Am fost tare necajit atunci, fiindca interventia fusese facuta in service de reprezentanta, tocmai pentru a ma asigura ca masina va fi ok.

In continuare, am folosit pe SUVI (adica SX4) inca niste ani buni. Si, pana la final, am fost tare multumit de masina. Avea aproape 175.000 km.

@Petrov Mihaela :
Iti urez bafta sa revii in posesia unei masini bune si placute (ma refer la Suzuki), fara a avea batai de cap sau suparari mari.
Iar daca povestea actuala se va transforma intr-un factor de stres pentru tine, atunci scapa de masina cum poti si uita de necaz.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: sfichiu, ntire2000, saureign, koala, Petrov Mihaela