Cum vremea se anunta numai buna pentru drumetii montane si cum tot vroiam sa-l scot putin pe Jimny de pe asfalt (lucru inimaginabil de greu de realizat in tara cantoanelor) m-am dat putin pe Goagal
si am ales doua destinatii:
Lago del Naret in Ticino si
Gasterntal in Berner Oberland.
Am plecat sambata dimineata devreme din Basel astfel ca prima pauza de cafea a fost intr-o parcare din apropiere de
Pasul Gotthard. Planul initial era sa-l traversez pe autostrada prin tunel dar cum e sezonul estival si tot nordul Europei calatoreste spre sud era deja ditamai amuteiajul la ora sapte dimineata. Asa ca am ales drumul normal prin trecatoare. Din pacate sus era ceata si nu am oprit pentru poze, am doar cateva de la urcare.
Am coborat spre Ticino si de la Locarno am urmat
valea raului Maggia pana la Lago de Naret. Drumul este in mare parte asfaltat, doar sus sunt cateva portiuni neasfaltate dar care se pot parcurge cu orice masina.
Timpul trece foarte repede atunci cand esti inconjurat de peisaje frumoase asa ca am plecat spre cazare, care era la ceva distanta. In drum spre cazare am trecut prin Lukmanierpass (Passo del Lucomagno).
Odata ajuns la cazare,
Hotel Central din Obersaxen Mundaun am luat cina pe terasa hotelului. Mancarea, atat cina cat si micul dejun au fost de nota zece, cu produse traditionale. Il recomand daca jungeti in zona.
Dimineata am plecat spre Gasterntal trecand prin
Sustenpass.
Ajuns in Gasternal am admirat peisajul si m-am jucat putin cu Jimny pe langa drum. Acesta, chiar daca este neasfaltat, e practicabil si pentru Swift.
Am plecat apoi spre Basel, unde am ajuns dupa 928.9 km de la plecare, facuti pe urmatorul traseu.