Salut,
De o luna ma numar printre Jimny-isti, mi-am luat un tauras de aproape 10 ani, la mana a 2-a, 1.3 pe benzina. Totul a mers struna, dar cand l-am dus pe autostrada si i-am dat peste 3500 ture (si vreo 100-110 la ora) dupa un timp a inceput sa faca ca in clipul asta:
Doar ca ceva mai rau. Mult mai erratic si, neavand unde sa ies, am lasat-o mai moale pe banda de urgentza. Am mers la vreo 70-80 la ora, apoi parea ca e ok, am mai mers cativa km si iar a inceput. Iar am incercat sa merg mai incetu' si de data asta se auzea si un clonckanit puternic dinspre roata dreapta fatza. Iar i-a trecut, iar a aparut... a 3-a oara turometrul s-a asezat cuminte la 0 si doar retrogradand pana intr-a 2-a a luat-o. Am iesit in sfarsit de pe autostrada si m-am intors acasa. N-a mai facut figuri decat o data, cand eram pe la 90km/ora, in a 5-a pe la 3000 de ture.
Altfel merg bine merci cu el prin oras, no problem! Doar dupa un timp de mers pe autostrada a inceput sa faca fitze.
Intrebarea mea: a mai patit cineva ceva similar? S-a rezolvat cum zic astia pe net cu schimbarea senzorului de la camshaft - sau arborele cu came - (si/sau) de la crankshat (ce o fi asta??!) ?? De unde sa fac rost de acesti senzori?
Am fost la un service si mi-a pus-o pe diagnostic care - surpriza! - a citit fix nimic. Tipul mi-a zis ca ar putea fi unul din senzorii astia dar nu e sigur. Asa ca acum ma gandesc totusi sa cumpar senzorii si sa incerc sa-i inlocuiesc la service apoi... mai vedem.
Are cineva idee ce part number au piesele in cauza? Si unde ar fi bine sa incerc?
Multumesc,
Radu.