Autor Subiect: Fâsâit la accelerare  (Citit de 306 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Jud. Calarasi
Fâsâit la accelerare
« : 20.Apr.2024, 03:48:28 p.m. »
Este o problema sau asa fac toate .....cand accelerez ( dau sprit ) ,scurt , pe loc , din relanti ,  nu se accelereaza imediat , mai exact face un fâs , da putin in nas si dupa se accelereaza , mentionez ca a fost nevoie sa schimb furtunul acela scurt dintre Maf si clapeta de acceleratie si daca tot am demontat am vazut ceva mizerie in clapeta si am scos-o dar nu de tot , fara sa scot furtunele alea  2 ,parca erau , din ea si am curatat-o cat am putut acolo pe loc si chestia e ca nu stiu , adica nu am luat in seama daca asa facea si cand am cumparat masina , recent , eu as zice ca nu , dar nu sunt sigur si nu mi se pare normal sa se auda fâsâitul ala si sa dea in nas  ,de aceea vreau sa stiu dace e o problema aparuta dupa ce am umblat eu acolo sau asa fac motoarele astea.
 Mai mentionez ca la plecarea de pe loc , in orice conditie , sau in mers , in accelerare sau decelerare merge normal , nu intrerupe , sau altceva , merge perfect .
SX4  1,6  VVT  120CP  M16A  4X4  2010
  • Suzuki SX4 1,6 4X4 120CP M16A

Offline Hoinar

Re: Fâsâit la accelerare
« Răspuns #1 : 20.Apr.2024, 04:18:18 p.m. »
Este normal la aspirat cand accelerezi brusc sa faca acel fasait. Relax
Am avut 1.6 aspirat, dar de la renault si la fel facea. Este sunetul aerului cum intra brusc in admisie.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Jud. Calarasi
Re: Fâsâit la accelerare
« Răspuns #2 : 20.Apr.2024, 07:17:45 p.m. »
Ok, dar mai am o masina tot benzinar aspirat 1,6 si nu face asa , probabil doar anumite motoare se comporta asa , thanks , mai astept si alte idei .
  • Suzuki SX4 1,6 4X4 120CP M16A