Salut, nu am 215/60/16 pe masina dar din cat am citit pe forumuri intra fara probleme, merge chiar si 215/65/16 insa e posibil sa atinga in functie de profilul anvelopei, cand brachezi rotile la maxim si masina e incarcata.
Motivele pentru care n-am luat pentru iarna alta dimensiune decat cea standard ar fi:
- Probleme cu politia, RAR, asigurare...in special in cazul unui accident e posibil sa noteze detaliile anvelopelor
- Daca se aduna zapada/gheata s-ar putea sa apara probleme in viraje, nu ramane destul loc
- toti recomanda pentru zapada si geata avelope mai inguste, incat presiunea pe suprafata de contact a anvelopei cu carosabilul sa fie cat mai mare, o anvelopa mai lata aluneca mai bine pe flescaiala, zapada, gheata...
- in cazul in care voi avea nevoie de lanturi (obligatorii prin anumite tari sau zone) nu vor avea loc
- diferenta dintre diametrului rotii de rezerva si anvelopele de iarna ar putea pune probleme
- daca vor aparea probleme la bucse, pivoti, caseta de directie... va trebui sa trec pe anvelope cu dimensiuni standard inainte de a merge in service, altfel or sa dea vina pe anvelopele non-standard