Autor Subiect: cum schimb proprietarul masinii prin donatie ca sa am rca ieftin?  (Citit de 11306 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nic|_|l@e

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Cand am cumparat masina nu stiam ca voi plati dublu fata de un sofer cu experienta, cum fac sa pun masina pe numele tatalui prin donatie, care sunt demersurile pe langa de notar? Cu RAR-ul si politia mai am treaba?

Offline coby

Re: cum schimb proprietarul masinii prin donatie ca sa am rca ieftin?
« Răspuns #1 : 10.Mar.2014, 08:15:08 p.m. »
Donatie sau contract de vanzare - cumparare , implica acelas demers ; cel mai simplu face tatal tau asigurarea pe masina ta si gata fara nici un alt act ( transcriere , donatie sau comodat ) .
auto si moto

Offline sishu2010

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
  • Hai salut!
« Răspuns #2 : 11.Mar.2014, 05:44:55 p.m. »
la donatie sunt aceiasi pasi ca la inmatriculare, adica politie, rar pentru identificare, rca. legal, rca se incheie doar cand tatal tau apare in talon si cartea masinii. eu am asigurare de la omniasig, am facut-o prin http://romasig.ro/ e broker serios si livreaza in max doua zile. @coby, nu stiu daca poate face rca pe alt nume decat al proprietarului, oricum, sa intrebe, ca n-are ce sa piarda
« Ultima Modificare: 11.Mar.2014, 05:46:53 p.m. de sishu2010 »

Offline coby

« Răspuns #3 : 11.Mar.2014, 07:03:13 p.m. »
Dau un exemplu : la transcrierea unui autovehicul , noul proprietar are obligatia sa si faca asigurare pe numele lui chiar daca masina este inca inmatriculata pe numele vanzatorului , deci este posibil si este asigurarea valabila ; mai mult stiu cazuri in care proprietar de autoturism nu are carnet si nu conduce , dar partenerul are carnet asa ca el poate face asigurarea pe masina pe alt nume insa in datele din asigurare figureaza masina respectiva si numele celui care o conduce .
Alta solutie ar fi contractul de comodat ( la notar ) se pot mentiona 2 conducatori auto pe masina respectiva si asigurarea se poate face pe oricare din cei 2 .
auto si moto

Offline Daniel42

« Răspuns #4 : 26.Apr.2014, 12:20:27 p.m. »
Reduceri semnificative  la RCA sunt pentru pensionarii mai mari de 60 de ani si daca ai domiciliu la tara . Sunt reduceri chiar la dubllu . Apoi conteaza si ca masina sa fie de prin 2006  . Caz concret eu cu un coleg care a platit 170 lei pe un an , iar eu 348 lei pe un an . Diferenta era ca sta la oras dar are domiciliul pe casa de la tara si faptul ca el are masina 2006 si eu 2009 . :D
Ieri am facut RCA- urile , eu la GROPAMA , el la CITYINSURANCE . :)
« Ultima Modificare: 26.Apr.2014, 12:22:44 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline suzukica

« Răspuns #5 : 27.Apr.2014, 07:33:28 p.m. »
Interesant, eu prefer CITYINSURANCE!

Offline coby

« Răspuns #6 : 27.Apr.2014, 08:09:05 p.m. »
Interesant, eu prefer CITYINSURANCE!

Nu ne intereseaza  !
auto si moto