Autor Subiect: Miros de ... 4x4? (ambreiaj)  (Citit de 6742 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
Re: Miros de ... 4x4? (ambreiaj)
« Răspuns #20 : 21.Dec.2009, 10:57:33 a.m. »
eu nu am patit pana acum nimic ... si am mers prin zapezi destul de mari.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
« Răspuns #21 : 24.Dec.2009, 10:02:44 a.m. »
nici la mine nu face urat, indiferent de cat de mare e zapada, decat atunci cand patineaza cu toate patru rotile si accelerez in nestire (si degeaba). de pilda, am incercat sa urc un damb prea abrupt, n-a mers si hop si mirosul de varza 
Swift 1.3 GLX 4x4

Offline sushi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #22 : 07.Ian.2010, 12:09:37 a.m. »
Salutare!
Acelasi miros de 'varza murata' am simtit si eu cand incercam in marsarier sa urc o bordura. Parerea mea de necunoscator - ar fi ambreiajul

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #23 : 07.Ian.2010, 12:24:44 a.m. »
Ambreiajul in general miroase a incins..poate fi miros ce vine dinspre esapament!
Go Terios!!!:)

Offline flotl

« Răspuns #24 : 24.Ian.2010, 11:35:08 a.m. »
Cand era noua miroase ambreiajul cam la orice bordura urcata. Acum, din cauza zapezii, se intampla sa miroasa uneori. Dar numai atunci cand plec de pe loc, patineaza si tin ambreiajul calcat la jumatate. Ideal ar fi sa nu tin piciorul pe ambreiaj, dar sunt si situatii cand e nevoie sa o controlezi din ambreiaj.
Altfel am mers sute de metri prin zapada de 25 cm si nu miroase absolut deloc.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline DAKINI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #25 : 16.Mar.2010, 10:44:10 p.m. »
merg pe varianta ca mirosul vine de la viscocuplu; se incalzeste (e normal, asa functioneaza) iar mirosul vine de la ce este pe linga el, nu din interiorul lui.
urc frecvent o panta grea in diferite conditii: uscat, noroi, zapada; cand e uscat si nu patineaza fata, nu miroase nimic -daca ar fi ambreiajul ar trebui sa miroase- Pe noroi si zapada patineaza fata, se incalzeste siliconul din viscocuplu care se dilata astfel discurile fetei in miscare incep sa angreneze discurile spatelui. Intotdeauna din a doua incercare (cand este nevoie), suzi rapune panta  :good: (spatele e deja cuplat inca de la baza pantei la a doua incercare).
zic si eu...

Offline rolly

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #26 : 21.Aug.2010, 05:57:25 a.m. »
Am patit si eu cam de vreo 5 sau 6 ori treaba asta cu mirosul, insa nu de varza murata :)) ci clar de disc de ambreiaj patinat, in toate cazurile la plecarea din rampa cu grad ridicat...la prima impresie se poate spune ca nu stiu sa folosesc pedala de ambreiaj in mod corect (daca n-as fi sofer profesionist :D ), insa masina ma forteaza sa patinez ambreiajul la plecarea de pe loc in rampa pentru ca la mine pedala prinde extrem de sus, inca de cand am luat-o din reprezentanta (din toti cei 9 oameni care s-au suit vreodata la volanul masinii mele, n-a fost unul caruia sa nu-i moara motorul la prima plecare de pe loc )..de aceea va intreb pe toti care ati avut acesta problema unde va prinde voua pedala, pentru ca e foarte posibil sa fie din cauza asta, mai ales ca la toti vi s-a intamplat in cazuri in care fortati ba o urcare pe bordura de pe loc, ba o gramada de zapada, etc..deci cazuri care solicita ambreiajul mai mult decat o plecare de pe loc normala
2007 Ignis 1.3 VVT 4X4  93 CP
AB 86 NDR

Offline sanduraveica

« Răspuns #27 : 21.Aug.2010, 01:50:32 p.m. »
     Si eu m-am speriat la inceput de miros(in aglomeratia din Bucuresti) :dknw: da' cu timpul iti intra in reflex. Pedala de ambreiaj e cum o regleaza din fabrica, la mine prinde jos de tot. :)
  • Ignis