Autor Subiect: A scazut sau nu calitatea Suzuki, in ultimii 8-10 ani?  (Citit de 3124 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: A scazut sau nu calitatea Suzuki, in ultimii 8-10 ani?
« Răspuns #30 : 09.Dec.2020, 12:41:22 p.m. »
Nici Suzuki nu ofera garantie de facto timp de 10 ani. Ultimii 7 sunt o asigurare.
  Exact asa functioneaza, bine punctat ! Adica daca vrei s-o ai, platesti (mai mult) la revizii/etc., daca nu, apelezi la un service mai convenabil .

Pe de alta parte, discutiile deschise de unii posesori de modele noi Suzuki, care aduc reprosuri ca X era mai bun sau Y era mai frumos la modelul de acum 10 ani, mi se par usor deplasate(ca sa nu zic ipocrite), in contextul in care, de buna voie si nesilit de nimeni ai decis, in urma studierii, testarii unui model, sa-l achizitionezi ! E clar ca ti-ai asumat "fapta" si ca masina ti-a placut si deci ai cumparat-o!

Tot asa ar trebui sa intelegem ca asa cum societatea evolueaza, implicit si tehnologia progreseaza si la un moment dat, cu exceptia celor 4 roti si a volanului, nici nu mai ai ce compara !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #31 : 09.Dec.2020, 04:04:52 p.m. »
..Tocmai de aceea si eu consider ca atunci cand vorbim de calitatea crescuta sau scazuta a masinilor Suzuki trebuie sa includem in discutie si cresterea satisfactiei la volan. Totodata mentionez si faptul ca satisfactia la volan este cu atat mai mare cu cat conduci un produs mai bun calitativ. Deci discutia cred ca poate fi mai ampla....
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline ASZ

« Răspuns #32 : 09.Dec.2020, 11:27:36 p.m. »
[... Pe de alta parte, discutiile deschise de unii posesori de modele noi Suzuki, care aduc reprosuri ca X era mai bun sau Y era mai frumos la modelul de acum 10 ani, mi se par usor deplasate(ca sa nu zic ipocrite), in contextul in care, de buna voie si nesilit de nimeni ai decis, in urma studierii, testarii unui model, sa-l achizitionezi ! E clar ca ti-ai asumat "fapta" si ca masina ti-a placut si deci ai cumparat-o! ...   

Pai nu era vorba in acest topic, daca am simtit cumva daca a scazut calitatea noilor Suzuki-uri ?
Cu tot respectul @enicky, cred ca remarca legata de faptul ca stiam (sau nu) ce cumparam nu are legatura cu acest topic (cu faptul ca a scazut sau nu calitatea).
Eu unul am vazut in noua Vitara mai multe dotari, siguranta marita, portbagai mai mare, forma mai atractiva, un pret decent, acelasi motor fiabil, tractiunea de care am fost multumit ... deci un pas inainte. Tabla si vopseaua mai scazuta calitativ am descoperit-o la primele incidente ... care nu aveam cum sa le sesizez la test-drive si care sincer oricum nu ar fi schimbat decizia de achizitie.

Online ntire2000

« Răspuns #33 : 09.Dec.2020, 11:45:41 p.m. »
Fata de vechea masina - Ignis, cu 3000 de euro mai mult am primit suplimente: aproape 50CP în plus, consum mai mic cu aprox. 20%, masina mult mai mare, scaune încalzite, multimedia, camera parcare, geamuri electrice spate, protectie mai buna.

Eu zic ca e un plus cantitativ care conteaza enorm pentru confortul si siguranta pasagerilor.
Calitativ, ca e tabla mai subtire sau vopseaua mai slaba nu cred ca e un criteriu de achizitie.
Când am prins repriza de grindina am vazut si masini mai vechi (si mai scumpe) cu tabla mai groasa la fel de lovite.
Ca fapt divers, am calculat la un moment dat, diferenta de 3000 de euro dintre masina veche si cea noua o amortizez doar din consumul de carburant, cam în jurul a 150k de km.
Adica cam durata de viata a masinii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline boga81

« Răspuns #34 : 10.Dec.2020, 07:29:18 a.m. »

Totodata mentionez si faptul ca satisfactia la volan este cu atat mai mare cu cat conduci un produs mai bun calitativ. Deci discutia cred ca poate fi mai ampla....

Satisfactia la volan cea mai mare am avut-o intr-un kart. Nu stiu daca tine de calitatea perceputa...
Eu, dupa sx4, cand m-am suit in Vitara la test drive, am simtit un downgrade la plastice. Mi s-au parut mai subtiri, mai "nasoale" la atingere si mult mai usor de zgariat. Cele de pe portiera asa mi se par si la facelift.
Singurul lucru care chiar imi place la noua generatie, Vitara si S-Cross, este sistemul de tractiune. Hai sa zic si motorul 1.4 turbo.

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: vali22

Offline enicky

« Răspuns #35 : 10.Dec.2020, 10:30:42 a.m. »
Cu tot respectul @enicky, cred ca remarca legata de faptul ca stiam (sau nu) ce cumparam nu are legatura cu acest topic (cu faptul ca a scazut sau nu calitatea).
  M-am referit la faptul ca unii posesori s-au exprimat(de-a lungul timpului)  pe alte topicuri, la un an sau mai mult de la cumparare, despre anumite aspecte ale masinii, gen bord, fete de usi sau alte repere usor vizibile la drive-test(daca l-au facut!),  ca sunt de proasta calitate si ca , fie "s-au pacalit", fie "urmatoarea masina nu va mai fi Suzuki". Ori, daca le-ai vazut inca de la inceput si le-ai acceptat(vorbesc la modul general), n-are sens sa spui ca te-ai pacalit ! Despre situatia asta spuneam.

Da, @boga81 are dreptate cand spune  citez "dupa sx4, cand m-am suit in Vitara la test drive, am simtit un downgrade la plastice.", dar daca ar fi comparat cu noul Sx-4 S-Cross, poate alta era impresia.

Si da, si eu "am vazut in noua Vitara mai multe dotari, siguranta marita,... forma mai atractiva, un pret decent, acelasi motor fiabil, tractiunea de care am fost multumit ... deci un pas inainte.", fata de ce avusesem pana atunci !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vali22

Offline boga81

« Răspuns #36 : 10.Dec.2020, 11:56:53 a.m. »
M-ai facut curios. O sa ma duc sa vad plasticele de pe usi la s-cross facelift

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline ASZ

« Răspuns #37 : 10.Dec.2020, 05:40:19 p.m. »
Eu am remarcat inca de la test-drive si ca sunetul din sistemul audio al Vitarei, e mult peste cel din vechiul SX4 !

Offline Dromihete

« Răspuns #38 : 10.Dec.2020, 08:11:39 p.m. »
Sunt un posesor de Suzuki din pură întâmplare și dragoste la prima vedere față de un anume model.

Ce pot să spun, subiectiv, evident, nu dați prea tare cu pietre:

- tendința de scădere a calității și de creștere a prețului este evidentă la toți producătorii;
- în cazul Suzuki, m-aș uita la modelele cu tracțiune integrală în primul rând; cred că pe zona asta încă au unele din cele mai bune raporturi calitate/preț. Le-am văzut la lucru, știu ce spun.

Nu mă pot exprima în cazul modelelor clasice.

• Hyundai Ioniq PHEV 2020/Suzuki Jimny GLX 2020

The following users thanked this post: enicky