Autor Subiect: Dimensiune maxima cauciucuri Swift FZ-NZ 2012  (Citit de 2046 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sinusoid

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Bucuresti
Dimensiune maxima cauciucuri Swift FZ-NZ 2012
« : 21.Mar.2015, 07:45:44 p.m. »
Salut,
Sunt nou aici, sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns relevant.

Mi-am luat un Suzuki Swift an 2012 cu 5 usi care a venit cu jante de 16 inch si 4 prezoane de fabrica.

Problema e ca nu stiu care este dimensiunea maxima cu care sa poata functiona masina corespunzator fara a avaria aripile sau sa atinga ceva cauciucurile in timpul mersului.

Eu as vrea sa imi schimb jantele cu unele de 17 inch cu 4 prezoane si sa pun cauciucuri 205/40/17 ca dimensiuni.
Stiu ca in carte scrie maxim 195/55/16 si ca oficial nu scrie nicaieri ca merg pe 205 etc.

Vreau sa stiu daca in "real world" cauciucurile si jantele pe care doresc sa le pun sunt in regula cu aceasta masina.

Ma poate cineva ajuta in acest sens? Cu siguranta si altcineva a vrut sa isi puna niste jante de dimensiuni mai mari.

Va multmesc si sper sa gasesc solutia!
  • Suzuki Swift FZ-NZ

Offline sinusoid

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Bucuresti
Re: Dimensiune maxima cauciucuri Swift FZ-NZ 2012
« Răspuns #1 : 21.Mar.2015, 07:48:21 p.m. »
S-a postat de 3 ori acest post pentru ca website-ul se bloca cand apasam postare...nu dadea nici un raspuns de"succes".

Rog moderatorii sa stearga celelalte postari.
Multumesc frumos!
  • Suzuki Swift FZ-NZ

Offline BXXENL

Re: Dimensiune maxima cauciucuri Swift FZ-NZ 2012
« Răspuns #2 : 23.Mar.2015, 12:13:03 p.m. »
Daca gasesti acceptabil compromisul, poti incerca dimensiunea omologata pt SSS, 195/45R17.

Uite un site, bagi dimensiunile actuale ale anvelopelor si jantelor, mai jos bagi ce vrei sa-ti pui, si vezi cat spatiu ai.  http://www.willtheyfit.com/index.php?width=195&aspect=55&diameter=16&wheelwidth=6&offset=48&width2=205&aspect2=40&diameter2=17&wheelwidth2=7&offset2=48#content

Apoi, coboara la masina, vireaza rotile la maxim, masoara spatiul liber ramas pana al amortizor, prag, buza aripii, sau oriunde vezi ca se apropie roata mult de alt element, si daca ai suficient loc liber nu te opreste nimeni sa le pui (ma rog, vezi tu la ITP cu ce te duci incaltat)

Eu mi-am supradimensionat rotile de iarna, punand anvelope mai inalte pt o garda sporita la sol. Pt vara am pus si eu cea mai mare marime omologata si in afara de aspect, nimic nu e mai bine. Demaraj mai prost, comfort scazut, merg mai incet de fapt cu rotile "sport" pt ca mi-e frica....
  • SX4 1.5
Alex