Autor Subiect: Schimabare ulei din cutia de viteze Ignis  (Citit de 3619 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
Schimabare ulei din cutia de viteze Ignis
« : 28.Sep.2009, 09:47:12 p.m. »
In cutie intra 2,2 litri si trebuie pus ulei 75W90

Sunt doua busoane , unul de golire , altul de verificare/umplere, se desfac cu cheie de 10mm patrata

buson golire  buson verificare / umplere

cheia magica  :D instalatia de umplere  :) un furtun de 1 m siliconat, locul e prea stramt sa incapa bidonul pe gura de umplere

busonul magnetic se pune jos pentru a atrage pilitura din cutie

mare atentie cei ce fac schimbul in service-ul din Valcea, mecanicii de acolo pun 75w80 sau 80w90 e mai ieftin dar nu se ridica la 75w90 ceea ce trebuie, uleiul in cutie se schimba la 3 ani sau 45 000 merita sa bagam ceea ce trebuie  :)

Offline danker

Re: Schimabare ulei din cutia de viteze Ignis
« Răspuns #1 : 28.Sep.2009, 10:14:50 p.m. »
- Meticulos, grijuliu si tenace.. he,heeeee, de cand cauti uleiul asta,..... de admirat faptul ca ai reusit sa faci operatiunea asta fara sa mergi la o rampa, sau sa o inalti pe niste capre. :-O ,ce inseamna garda mare la sol  :x  
- Prezentata operatiunea scurt si la obiect, bravo!  :clap: asteptam impresii, se simte fro' diferenta ?  :inteligent:
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Batranul

« Răspuns #2 : 02.Oct.2009, 03:07:33 p.m. »
Eu am gasit usor ulei cv 75w90 - Aral, la 16 lei bidonul de 0,5 l.

E o idee mai scump, caci 80w90 spre ex e 22 litrul, pe cand asta e 32. Insa, avand in vedere cantitatea necesare, nu prea se simte diferenta de pret.

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 04.Oct.2009, 03:43:28 p.m. »
se simte diferenta, si cu cel vechi am facut doar 35 000 , acum e mai fluida sa zic, se simte o ugere, inainte intra prea usor parca auum se simte ca mestec in ceva, bine ceva aproape insesizabil dar este diferenta
uleiul asta costa 57 ron / L