Autor Subiect: Problema centura  (Citit de 3303 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Prima problema la masina, sper ca e una mica
« Răspuns #10 : 22.Nov.2009, 10:24:59 a.m. »
Pt ca tot veni vorba de centuri de siguranta, tin sa va dau un sfat; daca-l veti urma sau nu, e decizia voastra: tineti la indemina un cuter. Cei care si-au montat cotiera intre scaune, sint avantajati.

In caz de accident si cu centura bine strinsa sau blocata, e destul de greu sa te eliberezi din masina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danker

« Răspuns #11 : 22.Nov.2009, 01:57:41 p.m. »
- Bune sfaturi se dau pe aici, ma gandesc totusi daca nu si din cauza temperaturii mai scazute in perioada asta, vaselina sa devina mai vascoasa iar mecanismul de retractare sa mearga mai greu, nu cred ca este o treaba foarte grava, poate doar mai neplacuta, aia cu blocatu' e ceva mai grav trebe' vazuta totusi cauza, iar daca operatiunea e delicata poate ar trebui inlocuite pe garantie. :inteligent:
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 22.Nov.2009, 02:00:39 p.m. »
...ma gandesc totusi daca nu si din cauza temperaturii mai scazute in perioada asta, vaselina sa devina mai vascoasa iar mecanismul de retractare sa mearga mai greu...
La astfel de sisteme se cam foloseste vaselina siliconica si nu cred ca este influentata de temperatura din masina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cobra20

« Răspuns #13 : 22.Nov.2009, 04:04:02 p.m. »
Ok deci problema persista doar la centura de la pasager fata, restul merg fara probleme. Danker nu e vorba de blocaj, ci cand il lasi nu trage inapoi, parca mecanismul de tragere nu ar avea destula putere sa traga centura. Daca nu rezolva iau un set nou si am rezolvat, nu cred ca ar costa asa de mult, daca nu dau fuga la vecini la dezmembrari si iau de acolo. Am vrut sa stiu motivul de ce se intampla asta dar vad ca nimeni nu stie clar, nici baieti din vecinatate.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #14 : 22.Nov.2009, 04:29:55 p.m. »
Nu luati centuri de siguranta de pe masini lovite! (nu stiu daca la dezmembrari gasesti si altfel de masini)
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 22.Nov.2009, 04:52:51 p.m. »
Am vrut sa stiu motivul de ce se intampla asta dar vad ca nimeni nu stie clar, nici baieti din vecinatate.
Sint citeva motive:
1. arc cu proprietate elastica slabita;
2. centura ce se freaca de "tecile" de plastic prin care trece;
3. arc insuficient comprimat.
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

Re: Prima problema la masina, sper ca e una mica: CENTURA DE SIGURANTA
« Răspuns #16 : 22.Nov.2009, 05:23:08 p.m. »
problemele ca acestea pot aparea si din un alt motiv: din felul in care o dai jos ininte de a cobori din masina.

nu de multe ori am observat cand am vrut sa imi pun centura ca nu se afla in pozitia normala de unde sa o trag ca sa o agat. din graba, cand o dau jos nu ma uit unde si cum ii dau drumul. ea face o pliere si in loc sa se retracteze pana la capat, ramane mai jos decat ar trebui. in acest fel arcul sta non stop tensionat si implicit dupa un timp nu mai are puterea necesara de a retracta centura de tot.

check this out... la cei care inca le mai merge bine centura.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #17 : 22.Nov.2009, 06:23:10 p.m. »
Daca e cu pretensionare are un fir de la calculatorul de airbag care ii da comanda sa se stranga. Inainte sa lasi maimutele de la service sa puna mana, gandeste-te cata incredere ai in ei cu asa ceva...
Ma indoiesc ca ar avea ceva legatura cu airbag-ul deoarece centura functioneza in mod normal (tragere-revenire) si fara cheia de contact in pozitie.
Inclin sa cred ca este totusi ceva mecanic deoarece si eu constat o oarece incetineala la revenire in sezonul rece (vara niciodata) - cu precizarea ca revenirea se face  putin mai greu - mai lent, pe ultimii 10-15 cm, spre final.
Ignis 1.3 GLX+

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #18 : 22.Nov.2009, 10:10:16 p.m. »
Are un arc care o trage si o mica piesa de plastic care o blocheaza. Cele cu pretensionare au un fir care comanda o capsa pirotehnica. In caz de accident capsa pocneste si strange centura care te trage in scaun. Foarte util daca esti aplecat in momentul in care te infigi in ceva.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/