Autor Subiect: zgomot la trecerea peste denivelari  (Citit de 3755 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flotl

zgomot la trecerea peste denivelari
« : 30.Oct.2009, 08:02:45 p.m. »
Cand trec peste pragurile de incetinire de dinaintea trecerilor de pietoni se aude un zgomot ciudat, ca un cauciuc care se freaca parca.
http://www.kwesto.ro/Module/11712.
 Zgomotul se aude cand trec cu o anumita viteza, daca merg foarte incet nu se aude nimic.  Sau daca merg spre axul drumului si calc numai cu o roata peste aceste denivelari, nu se mai aude acel zgomot. Daca merg pe drum de pamant denivelat, tot NU se aude.
Uneori mai dispare acest zgomot. Am crezut ca apare dupa ce trec prin noroaie si dupa ce o spal insistent pe dedesupt dispare zgomotul.
Am fost la Autonet Bucuresti si cei de acolo au fost foarte de treaba. Au facut un test cu masina, avand in apropiere astfel de denivelari si au putut auzi zgomotul. Au spus ca trebuie gresate bucsele de la bara stabilizatoare si au gasit si mizerie la aceste bucse. Au gresat, dar spre seara cand am ajuns la Tulcea, zgomotul a reaparut.
Nu stiu, pare totusi ciudat, parca zgomotul nu ar veni din fata, pare ca ar fi mai in spate.
Aveti idee daca poate fi altceva?
Peste 3500 km voi face revizia si probabil ca atunci voi schimba pe garantie aceste bucse. Sper sa nu se intample alte complicatii de la aceste bucse.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline xim

Re: zgomot la trecerea peste denivelari
« Răspuns #1 : 31.Oct.2009, 05:19:33 p.m. »
Acelasi lucru il auzeam si eu la logan dupa ce am schimbat respectivele bucsi cu latele de calitate inferioara. Cele din urma erau facute dintr-u caucic se pare nu prea elastic, iar cind temperatura scadea zgomotul era prezent. Daca afara era suficient de cald nu era nici o problema.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline flotl

« Răspuns #2 : 01.Nov.2009, 08:24:46 a.m. »
Ieri am pus jetul de apa de la curatatorul cu presiune pe aceste 4 bucsi ce au fost gresate la Autonet. Nu s-a mai auzit zgomotul. O sa mai incerc si astazi.

Offline xim

« Răspuns #3 : 01.Nov.2009, 11:09:14 a.m. »
daca zgomotul a aparut doar decind s-a racit vremea ie clar...incep sa-si piarda din elasticitate...pina nu se aude bataie infundata,  cauciucul nu este complet tasat...cred ca nu este nici un pericol, doar enervant  :( ... citi km are masina?
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline flotl

« Răspuns #4 : 01.Nov.2009, 07:47:22 p.m. »
Au fost perioade cand se auzea si vara.
Masina are 21.000 km si o am din februarie 2009. E drept ca aproape saptamanal urc de cateva ori pe un deal destul de abrupt, poate si asta a contribuit la deteriorarea bucselor.

Offline xim

« Răspuns #5 : 01.Nov.2009, 10:31:29 p.m. »
la fostul meu logan ... comparatia este doar de situatie, sa nu intelegi altceva ... zgomotele au aparut pe la vreo 30.000, si din cite tin minte la scurta vreme dupa ce am luat o "buza " de asfalt, (din alea cum lasa romanul, ca sa stii ca ai intrat pe drum nou X-( ), cu 120km/h.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline flotl

« Răspuns #6 : 02.Nov.2009, 07:36:24 p.m. »
Azi se auzea iar.
O sa incerc sa merg la un service in Tulcea ca sa mai aud o parere.

Offline flotl

« Răspuns #7 : 07.Nov.2009, 08:20:47 p.m. »
Am identificat 2 bucse care se vad cand ridic capota masinii. Am folosit spray W40 si nu s-a mai auzit acel zgomot. Sa vedem cat tine.
Am inteles ca nu ar trebui sa apara alte probleme, chiar daca se va mai auzi zgomotul.