Autor Subiect: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora  (Citit de 13321 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Schimbat arcuri stock cu MAD, rezultat trepidatie pana in 30KM/ora
« Răspuns #120 : 01.Iul.2023, 10:48:42 p.m. »
Eu unul ramân la opinia proprie si personala ca schimbarea unghiului planetarelor provoaca uzura si defectiuni în timp.
Si nefiind inginer mecanic chiar ma astept sa vina vreunul cu o opinie argumentata.
A mea se bazeaza doar pe intuitie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline enicky

« Răspuns #121 : 01.Iul.2023, 11:05:23 p.m. »
Astazi au fost schimbati rulmentii de sarcina si flansele.
Anexez fotografii cu flansele vechi pentru a se observa uzura lor. Se pare ca atunci cand mi-au fost schimbate arcurile, mecanicul a folosit un cuplu mai mare la strangere de unde si uzura acestora. Probabil au fost tensionate. Asta a fost si ramane parerea noului mecanic. Din testul pe rampa a reiesit ca elementele de suspensie sunt in regula.
Momentan pot sa zic ca nu mi-a mai "sarit in ochi" trepidatia. Am trecut si prin cateva sensuri giratorii pentru ca la viraj strans trepidatia se accentu. Urmeaza testul pe asfalt curat si sper sa rasuflu usurat.
   Colegul o spune singur. Si p-aici pe undeva exista vreo 3 postari cu caracteristile arcurile gasite de un coleg. Si stim  ca din constructie exista o limita maxima de rulaj la diferente de nivel pt. planetare, care, daca nu sunt depasite, nu se intampla nimic.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: trl

Offline trl

« Răspuns #122 : 02.Iul.2023, 07:26:34 a.m. »
Eu unul ramân la opinia proprie si personala ca schimbarea unghiului planetarelor provoaca uzura si defectiuni în timp.
Si nefiind inginer mecanic chiar ma astept sa vina vreunul cu o opinie argumentata.

Am pus acel film tocmai pt. ca puristii sa poata readuce unghiul planetarelor la cel initial, dat de fabrica. Personal, nu consider necesara operatiunea decat daca apar probleme demonstrate, dar este bine de stiut ca niste bucse montate sub motor micsoreaza unghiul planetarelor (cel putin la Duster, deoarece inca nu a pus nimeni bucsele astea pe S-Cross/Vitara ca sa testeze daca modificarea este 100% compatibila cu cutia de viteze).
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

The following users thanked this post: enicky, GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #123 : 29.Nov.2023, 01:30:50 a.m. »

Am pus acel film tocmai pt. ca puristii sa poata readuce unghiul planetarelor la cel initial, dat de fabrica. Personal, nu consider necesara operatiunea decat daca apar probleme demonstrate, dar este bine de stiut ca niste bucse montate sub motor micsoreaza unghiul planetarelor (cel putin la Duster, deoarece inca nu a pus nimeni bucsele astea pe S-Cross/Vitara ca sa testeze daca modificarea este 100% compatibila cu cutia de viteze).

Multumesc. O sa incerc sa iau legatura cu tipul din video :) Vibratiile/trepidatiile/tremuraturile sunt bine merci la locul lor. Cred ca incercasem sa le anulez mental ceea ce mi-a reusit pentru o vreme. Pana acum, n-am intalnit decat o singura persoana care le-a observat.
Tind sa ii dau dreptate lui @ntire2000 si tie mai ales ca tipul de la ITP care a observat problema dupa ce l-am rugat sa faca un test drive la viteza mica mi-a spus inainte de asta ca i se par cam arcuite plantetarele :))))
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline trl

« Răspuns #124 : 21.Apr.2024, 09:29:16 a.m. »
@GoneFishing, ai ceva noutati? Ai mai apucat sa mai vorbesti cu tipul din video sau ai rezolvat altcumva problemele? Merci!
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #125 : 21.Apr.2024, 10:10:15 a.m. »
@GoneFishing, ai ceva noutati? Ai mai apucat sa mai vorbesti cu tipul din video sau ai rezolvat altcumva problemele? Merci!

Salut. Dupa un nou zgomot (un fel de scartaiala) aparut tot la viteza mica, am identificat problema ca fiind rulmentul intermediar al cardanului :) si probabil si crucile cardanice. Am deja 1 sau 2 postari despre asta. Se pare ca la rularea fara cardan, a disparut scartaiala si vibratia/trepidatia aia. Nu sunt 100% convins ca a disparut ultima pentru ca drumul pe care am rulat fara cardan, desi asfaltat, nu era chiar plan deci posibil sa fi fost anulata de denivelari & gropite. Dupa ce voi schimba cardanul, probabil maine, voi reveni si in postarea asta cu concluzii (daca va fi cazul).
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

The following users thanked this post: Dogy