Autor Subiect: Jenti aliiaj strambe fara a avea simptome?  (Citit de 418 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marcone

Jenti aliiaj strambe fara a avea simptome?
« : 26.Ian.2024, 02:19:35 p.m. »
Am schimbat anvelopele de pe jantele de vara (cele de aliaj cu care a venit masina) la Vitara cu unele noi la Autosoft pe Dudesti si am facut-o in 2 transe ca nu incap toate 8 in acelasi timp in masina.
Prima data am fost inainte de ninsoare, cand era aglomerat, le-am schimbat si echilibrat, a doua oara am fost astazi cand eram  singurul client practc si surpriza, mi-au spus ca am jantele strambe pe interior si m-au intrenbat daca nu vreau sa le indrept.
Am zis da fara a vedea cu ochiiul meu cat de mare e bataia jantei si m-am procopsit cu o factura de 300 de lei, in conditiile in care anvelopele le-am luat cu 250 lei bucata :)
Acum dilema mea este, ce fac cu celelalte 2 jenti, pentru ca daca intr-adevar au fost stramble astea sunt si celalalte caci s-au nimerit a fi de pe diagonala si n-am luat nicio groapa in diagonala.
In mers n-am avut nciun simptom, anvelopele vechi nu pareau a avea uzura inegala samd.
Am fost victma colaterala a aglomeratiei sau a excesului de zel?
Vreau sa aflu pareri de la cei care ati trcecut prin situatii din astea ca sa stiu sum sa procedesz in viitor.

Offline enicky

Re: Jenti aliiaj strambe fara a avea simptome?
« Răspuns #1 : 26.Ian.2024, 02:40:40 p.m. »
  Am indreptat si eu 4 jante de-a lungul timpului, loviturile erau f.vizibile dar nu se simtea, in schimb am incercat sa indrept alte doua ovalizate pt. ca se simteau in volan, dar mecanicul n-a reusit decat f. putin sa reduca efectul, asa ca le-am inlocuit. Deci o diferenta intre stramba pe interior si ovalizata.
Iar pretul a fost corect.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #2 : 26.Ian.2024, 03:46:27 p.m. »
Citat din: wolfin,18 Apr 2023, 18:01
Recentrate pe garantie.
De la 75 g au scazut la 40...pusa pe spate.

Cele noi..25...si 35 parca.
Puse pe fata. Jantele ok. Ceilalti...domle strambe.
Am facut si geometria.
[snapback]5079730[/snapback]

Nu sunt vulcanizator cum nici altii electricieni..dar cu Autosoft m am obisnuit....servicii care se vor premium..dar sunt un rahat turcesc. Mai sus montajul anvelopelor pireli la ei. Daca esti atent..toti au jantele strambe...si trebuiesc rezolvate.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #3 : 26.Ian.2024, 04:16:35 p.m. »
Daca esti atent..toti au jantele strambe...si trebuiesc rezolvate.
  Pai in Bucuresti nici nu le poti pastra normale...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #4 : 26.Ian.2024, 04:21:47 p.m. »
Asa o fi daca dai in toate gropile......dar in vitan la autosoft ..boss sunt strambe....pe dudesti sunt ok...nu bat..nu fuleaza..nu s strambe.

Cand am fost sa ridic alte anvelope de la lei (au inca preturi bune) ...can d plateam....ce aud....era unu cu in bmv...rotile erau inca pe masina..."bass jantele trebe indreptate"

=))

Acum...statistic....din 100 de jante ..minim 10% sunt strambe  >:D<
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline jante.otel

« Răspuns #5 : 28.Ian.2024, 08:47:20 p.m. »
....
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline jante.otel

« Răspuns #6 : 28.Ian.2024, 08:49:30 p.m. »
Conform documentației tehnice validate de producătorul de mașini (nu de jante!) produsele astea - jantele - sunt acceptate cu o valoare a bătaii radiale și axiale.
În cadrul procesului de fabricațieTOATE jantele (aici ma refer la cele de tabla, dar și la aliaj trebuie ca e la fel) sunt controlate automat de o mașină de control la finalul liniei de producție. Cele ce sunt în parametri sunt livrate mai departe, celelalte ori se recuperează cumva (e posibil dacă abaterea e mica peste valoarea maxima admisa), ori se rebuteaza.
Nu exista jante perfect rotunde. TOATE au o abatere de la circularitate (nu doar 10%), atât ca sunt intr-o gama de valori impuse & acceptate.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline wolfin

« Răspuns #7 : 28.Ian.2024, 08:52:26 p.m. »
10% era o generalizare a masinilor din trafic vs lacomia celor de la auosoft

De genul ... https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/society/2015/apr/05/10-per-cent-population-gay-alfred-kinsey-statistics

Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970