Autor Subiect: Despre 4x4  (Citit de 94002 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Despre 4x4
« Răspuns #250 : 19.Mai.2022, 12:39:19 a.m. »
   Per total, omul din greseli invata, poate il va mai sfatui si mecanicul si poate va lectura din manual cum, cand si la ce foloseste allgrip cu functiile respective.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Hoinar

« Răspuns #251 : 19.Mai.2022, 08:16:51 a.m. »
Din pacate lipisa de experienta isi spune cuvantul si asta este rezultatul + masina nepregatita = costuri mari de reparatii.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Online NicNic

« Răspuns #252 : 19.Mai.2022, 11:59:45 a.m. »

Azi am bagat sx4 in nisip,pe unde am fost anul trecut cu un DIDUSTER 4x4 cu ambreiajul incins si a facut fata cu brio.
Azi surpriza...sx4 a ramas inpotmolit in nisip,cun4x4 cuplat.
Am reusit sa ies cu fata,rotile din spate nu schitau nimic....
Dupa mai multe urcari coborari in 4x4 si 4x4 am desus ca am cardanul si este functional,dar cand sa plec un nor de fum..ca ala mirosulala de iese dupa tamnvaie"si poc...masina nu mai pleca dupa loc.
Am incercat turata la maxim abia am urcat,apoi a fost nevoie de o platforma..😬.
Masina intra in viteza debraiezi si nu se intampla nimic,ramane pe loc. Planetarele sunt intregi,asa ca maine kit de ambreiaj.

:)

De retinut ca masinile actuale, cu multi senzori si sisteme automatede control, nu prea se impaca cu mersul in late conditii decat cele de asfalt.
Asa ca ar trebui anulate, pe cat posibil, acele sistreme automate.
La SX4 trebuie dezactivat ESP.
Si ales modul de tractiune adecvat naturii terenului.

Din astfel de experiente invatam. Dar trebuie sa le si suportam prin plata, cumva ...

Sper ca la urmatoarele incercari sa ne scrii numai de reusite.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #253 : 22.Feb.2023, 11:12:30 p.m. »
Nu stiu daca s-a mai postat dar aici sunt niste info live despre functionarea 4x4 la SX4 :
SX4 SE m16a awd 2011

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #254 : 24.Feb.2023, 06:01:15 p.m. »
Cool! Lista aia de parametri pare captuă de ecran din SZ Viewer. (seamănă cu ceva ce făcusem mai demult pentru o diagnoză la care nu puteam sta cu ochii pe telefon)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon