Autor Subiect: P0122 Trottle position switch A/accelerator pedal position switch A - low imput  (Citit de 462 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bosbiciu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • BN
Suzuki Ignis II 1.5 4x4. De cateva luni ma confrunt cu eroarea ,,P0122 Trottle position switch A/accelerator pedal position switch A - low imput''. Eroarea apare si dispare in mod aleatoriu, o zi da, in alta nu si iar tot asa. Uneori e foarte bine, fara erori si 20 zile. Se manifesta prin zdruncinaturi, intreruperi, dar turometrul ramane pe aceeasi pozitie. Zdruncinaturile sunt de felul cum era pe vremuri cand nu se alimenta Dacia 1300, sau cand era apa in benzina. Am schimbat senzorul TP cu unul de pe un motor care nu are aceasta problema, dar eroarea se manifesta la fel. Am pus Senzor TP nou, dar acelasi lucru. Am schimbat bujiile, dar tot la fel. E singura eroare care apare la motor. A mai intampinat cineva aceasta problema? Ce ar trebui sa mai verific, schimb? Cand am fost la service, intreruperile nu se mai manifestau, era ramasa doar eroarea memorata, au parcurs vreo 10 km, au turat motorul, nu au gasit nimic. Au masurat senzorul si au zis ca e ok. Dupa cateva zile iar a aparut. Intreruperile se manifesta cam 30 min - o ora , dupa care dispar. Alimentez cu benzina standard, rezervorul e mereu plin. Multumesc!
  • Suzuki ignis

Offline ntire2000

Cele mai frecvente cauze ale codului de eroare a datelor P0122 sunt:

1) Cablajul senzorului de poziție al clapetei de accelerație/control electronic al clapetei (deschis, scurtcircuitat, ars)
2) Senzor de poziție a clapetei de accelerație deteriorat/conector de comandă electronică a clapetei de accelerație (pini slăbiți, corodați, deconectați sau îndoiți)
3) Senzor de poziție a accelerației defect și/sau control electronic al accelerației defect.

As merge pe varianta unor întreruperi ale cablajului sau coroziune a contactelor.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bosbiciu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • BN
Multumesc pentru raspuns. O sa incerc sa verific cablajul, contactele le-am verificat. O sa dau si rezervorul jos sa verific pompa si filtrul de benzina, sa nu fie infundat.
  • Suzuki ignis