Saptamana trecuta,la 103.500 km, Suza a facut revizia de 9 ani. Are doar 8,5 ani, insa a acumulat deja din luna aprilie si pana acum 12.000 km si, dat fiind faptul ca uleiul din motor era la sub jumatea distantei dintre reperele jojei si, in plus, parea extrem de apos, am decis sa fac schimbul mai repede, sa nu astept atingerea celor 15.000 km (care oricum nu ma duceau pana in luna aprilie).
Cu aceasta ocazie si prin indrumarea colegilor de forum si nu numai, am trecut de la Eneos Ultra 0w20 la Eneos Sustina 5w30. Dupa 150 km facuti pana acum, motorul pare sa toarca mai frumos la relanti, nu mai e chiar asa de galagios la 140+ kmph, insa pare sa consume cu 100-200 ml pe suta mai mult. Nu e o problema daca in rest sunt numai beneficii pe termen lung, caci cel mai probabil ma prinde si revizia de 12 ani cu ea.
S-a deblocat + curata etrierul spate dreapta, din cauza caruia roata mergea infranata si scartaia la plecarea de pe loc, au pus testerul pe motor, nicio eroare, totul in regula.
Deoarece nu s-a atins anul, am decis sa las pe revizia viitoare, schimbul tuturor celorlalte fluide din masina, pe care trebuia sa le fac la aceasta revizie de 9 ani.