Autor Subiect: Uleiul de motor  (Citit de 131852 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

Re: Uleiul de motor
« Răspuns #640 : 21.Apr.2022, 02:55:15 p.m. »
Deja au saltat pretul, vad ca este 31+ lire bidonul. Dar tot merita, la 6.9 lire transportul pentru 7 bidoane ar merge facut jumate - jumate cu inca cineva; 3.5 bidoane ajung la 3 schimburi. Oricum, am luat deja Ecstar de la radacini piese, pentru 3 schimburi.
Nu vad nici un pret mai mare de 26,81 / bidon.
Eu am pe cineva in London care mi-a cumparat apoi trimis,fara taxe.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #641 : 23.Apr.2022, 07:56:37 a.m. »
Citat
Are dar nu sti ce iei! Nu mai am incredere in nici un ulei din Ro.
Ecstar se uzeaza dupa 5k,Sustina tot pe acolo e,acum sa vad cum se descurca asta.

Cum îți dai seama cand e uzat?
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #642 : 23.Apr.2022, 09:38:12 a.m. »
Pt bunicutele de SX4 (si ceva km facuti) eu zic ca nu este indicat 0w20
La Suzuki Debretin au pus 10W40 Ecstar, expilicatia 190.000 km si Gpl.
Bineinteles ca l-am schimbat dupa 5000 km cu Ravenol 5W40
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: Myhay

Offline chriss

« Răspuns #643 : 23.Apr.2022, 11:42:06 a.m. »
Citat
Are dar nu sti ce iei! Nu mai am incredere in nici un ulei din Ro.
Ecstar se uzeaza dupa 5k,Sustina tot pe acolo e,acum sa vad cum se descurca asta.

Cum îți dai seama cand e uzat?
Eu verific uleiul cand plec la drum mai lung,si dupa 5-6k este mai inchis la culoare,spre negru.
All grip

Offline Myhay

« Răspuns #644 : 23.Apr.2022, 11:58:34 a.m. »
S-a mai zis de mii de ori inclusiv aici pe forum : culoarea uleiului nu reflecta calitatea / uzura lui. Daca se face negru nu inseamna ca uleiul e praf sau dus. De multe ori nici cum suna motorul sau daca uleiul se consuma nu reflecta acest aspect. E complexa treaba si mult de discutat. Sunt necesare sute de ore de cercetare si informare din surse viabile pe subiect pentru a putea trage o concluzie. Cum la fel e si cu “cel mai bun ulei”. Nu exista asa ceva. Exista uleiul potrivit sau corect pt motorul X , Y etc.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline chriss

« Răspuns #645 : 23.Apr.2022, 12:06:28 p.m. »
S-a mai zis de mii de ori inclusiv aici pe forum : culoarea uleiului nu reflecta calitatea / uzura lui. Daca se face negru nu inseamna ca uleiul e praf sau dus. De multe ori nici cum suna motorul sau daca uleiul se consuma nu reflecta acest aspect. E complexa treaba si mult de discutat. Sunt necesare sute de ore de cercetare si informare din surse viabile pe subiect pentru a putea trage o concluzie. Cum la fel e si cu “cel mai bun ulei”. Nu exista asa ceva. Exista uleiul potrivit sau corect pt motorul X , Y etc.
Corect,fiecare face cum crede mai bine.Cu uleiul la fel,dar au aparut fff nulte falsuri pe piata,asa ca nu orice ulei se potriveste!
All grip

Offline chriss

All grip

Offline Myhay

« Răspuns #647 : 23.Apr.2022, 12:29:41 p.m. »
Cand spunem ca se potriveste nu ne referim ca la o haina sau pereche de pantofi. Motorul merge bine mersi si cu un ulei contrafacut ca nu stie el ce si cum. Problema este ca in cateva mii de km face uzura in motor cat pentru suta de mii cel putin. Asadar cand spunem ca un ulei este potrivit ne referim la calitatile si proprietatile lui adica la raportul de uzura final pe care il are in motor , la fiecare motor in parte. Raportandu-ne si la pret normal. Ca atare , singura metoda sigura sa vezi acest lucru este testarea uleiului uzat in laborator. O mostra de 0.5 - 1 L e suficient. Ca exemplu : Petronas 0w20 poate fi ok ( raportat la ce am descris mai sus) in M16A dar in K14D nu.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Myhay

« Răspuns #648 : 23.Apr.2022, 12:32:13 p.m. »
Uitati un ex aici:
https://www.4tuning.ro/piese-si-accesorii-auto/uleiul-de-motor-contrafacut-in-rusia-a-inundat-toata-europa-de-est-28898.html

E vechi articolul de cel putin 3-4 ani daca nu mai mult. Asta nu inseamna ca uleiurile care apar in acele poze sunt de evitat. Trebuie cumparate din surse sigure de incredere.

Offline chriss

« Răspuns #649 : 23.Apr.2022, 03:30:31 p.m. »
Trebuie cumparate din surse sigure de incredere.
[/quote]

Eu am cumparat din cea mai sigura sursa uleiul Sustina,*nu dau numele dar este unicul importator Sustina*,si tot am gasit capacul exterior si interior desigilat.
Nu fac reclama la Petronas,cunosc uleiul l-am folosit pe fosta masina,,un ulei fff bun se numea Selenia, si vreau sa spun ca sunt foarte bine securizate,cutii de metal,buson infundat,greu de falsificat. De ex,uleiul asta care l-am luat din UK, este triplu sigilat! 
All grip