Autor Subiect: Ulei curs deasupra cutiei de viteze  (Citit de 796 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Flamaropol

Ulei curs deasupra cutiei de viteze
« : 27.Dec.2022, 02:00:52 p.m. »
Ho! Ho! Ho!
Se pare ca Mosu' a venit la mine cu o problema la masina!
Astazi cand am ridicat capota de la motor, am observat faptul ca in partea dreapta chiar deasupra cutiei am niste ulei curs.
Am observat ca e atasat un mic dispozitiv capsulat chiar deasupra cutiei, situat in partea dreapta a acesteia si se pare ca de acolo este cauza.
Habar nu am ce face si care este denumirea acestuia.
Imi poate spune cineva va rog cum se cheama piesa respectiva si cam cat m-ar duce toata distractia?
Avand in vedere ca masina a iesit din garantie de cateva luni credeti ca are rost sa merg la un service Suzuki?

Pentru edificare am atasat si cateva poze.

Sarbatori fericite tuturor!
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline Leutz

Re: Ulei curs deasupra cutiei de viteze
« Răspuns #1 : 27.Dec.2022, 03:15:03 p.m. »
Valva  EGR, daca nu ma-nsel.

Cauta pe goagal... sunt o gramadade discutii pe n forumuri despre scurgeri de ulei prin valva egr (majoritatea covarsitoare pe forumuri VAG la motoarele TDI  :-)))

Se pare ca o schimbare de valva rezolva problema (daca nu sunt alte probleme asociate). Unii mai zic ca au scapat si cu o curatare... dar majoritatea zic ca schimbarea e cea mai buna.

Rezultatele la o cautare rapida arata valve EGR pe la 100 si ceva de AUD. Nu stu cat ar fi in Romania. Dar nu prea mult. Operatiunile de schimbare/curatare sunt si ele banale.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Flamaropol

« Răspuns #2 : 27.Dec.2022, 04:08:01 p.m. »
In primul rand mulțumesc pentru răspuns!
Apoi as mai avea doua-trei întrebări:

1. Valva Egr e si la motoarele pe benzina?
Ca eu știam ca aceasta valva egr este doar la cele diesel.
Sau aceasta valva se pune la toate motoarele cu turbina? (atât la motoarele diesel cat si la cele pe benzina).

2. Aceasta valva tine de transmisie, motor sau turbina?
Întreb acest lucru deoarece fabricantul a dat garanție la transmisie, motor si turbina timp de 10 ani.

Offline enicky

« Răspuns #3 : 27.Dec.2022, 04:32:14 p.m. »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: George Istudor

Offline Myhay

« Răspuns #4 : 28.Dec.2022, 08:32:36 a.m. »
EGR este si pe Baleno asa ca…indiferent de motor toate au in ziua de azi.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #5 : 28.Dec.2022, 09:56:40 a.m. »
Salut.
Stiu ca o sa imi ridic pe toata lumea in cap dar ceea ce ai pozat tu acolo NU este valva EGR ! Valva EGR nu are treaba cu cutia de viteze.
Ceea ce ai pozat tu mi se pare a fi timoneria cutiei de viteze (adica mecanismul ala care schimba vitezele in functie de cum misti tu maneta). Foarte probabil un "O ring"  adica o garnitura de la tijele timoneriei a cedat si pe acolo arunca afara ulei din cutia de viteze. 
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

Offline teutzue

« Răspuns #6 : 28.Dec.2022, 10:20:38 a.m. »
da, si eu cred ca e selectorul de la cutia de viteze - se vede cablul acolo.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline George Istudor

« Răspuns #7 : 28.Dec.2022, 02:26:46 p.m. »
Valva EGR nu era pozitionata putin mai sus si mai spre mijloc ? Undeva in spatele motorului ? Daca este selectorul de la cutia de viteze eu cred ca intra in garantie lejer fiind element al cutiei de viteze.
  • Suzuki Vitara Passion Mild Hibrid

Online ntire2000

« Răspuns #8 : 28.Dec.2022, 08:22:32 p.m. »
Stiu ca o sa imi ridic pe toata lumea in cap dar ceea ce ai pozat tu acolo NU este valva EGR ! Valva EGR nu are treaba cu cutia de viteze.
Ceea ce ai pozat tu mi se pare a fi timoneria cutiei de viteze.
Corect.
Iar uleiul ala pare mai degraba a fi scurs din motor, deoarece nu prea e incolor ca si cel din cutie.
Eu zic ca mai degraba scapa undeva pe garnitura de la capacul motorului si se prelinge acolo, mai ales ca e o zona destul de plata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Flamaropol

« Răspuns #9 : 29.Dec.2022, 12:13:40 a.m. »
Am fost la service si situatia este urmatoarea: intr-adevar piesa respectiva nu este valva egr ci face parte din sistemul de timonerie al mașinii.
In trecut eu am fost de cateva ori la service pentru gresarea timoneriei deoarece in sezonul rece intra mai greu din a 3-a in a 2-a pana cand se incalzeste masina.
Se pare ca acest surplus a dat pe afara.
Mi-au curatat cu spray si sper ca asta a fost tot.
Au verificat si nivelul uleiului din cutie si acesta era normal.
Cu aceasta ocazie mi-au inlocuit si o valava de la pompa de vacum, in urma unei campanii Suzuki.

Va multumesc tuturor pentru suport si va doresc un An Nou cat mai bun!

The following users thanked this post: Leutz, cristidav, enicky, Dogy, Acidutzu2000, George Istudor