Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki S-Cross
»
Diverse S-Cross
(Moderator:
yeti
) »
bare transversale SUZUKI
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
Mergi Jos
Autor
Subiect: bare transversale SUZUKI (Citit de 2138 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Raducu
Newbie
Mesaje postate: 2
Gen:
Bucuresti
bare transversale SUZUKI
«
:
23.Iun.2021, 12:37:14 p.m. »
Salut,
De curand sunt posesorul unui Suzuki S-Cross Hibrid si doresc sa pun pe plafon o cutie de voiaj pe care o am deja de la vechea masina.
Mentionez ca barele la cealalta masina erau cu prindere in punct fix, deci nu se potrivesc deloc.
Am gasit bare originale Suzuki, dar cand le-am probat am constatat ca nu se prind corespunzator de barele longitudinale ale masinii (la strangerea acestora, talpa de cauciuc se inalta si indeparteaza clemele care fac prinderea propriuzisa de buzele de pe barile masinii si in momentul care ele sunt stranse clemele sunt pe marginea barilor si au tendinta sa iasa).
Cine are astfel de bare stie ca exista o chichita sau e o problema generala cu sistemul de prindere la acest model de bare.
Probabil ca o sa m-a sfatuiti sa iau eventual alt ceva, dar nu doresc sa iau aftermarket, iar cele Thule imi depasesc bugetul momentan.
memorat
sx4 S-Cross
48VPassion2020
Newbie
Mesaje postate: 15
Gen:
Oameni buni, nu fiti rai!
Buzau
Re: bare transversale SUZUKI
«
Răspuns #1 :
24.Iun.2021, 11:00:45 a.m. »
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=10919.10
uite un topic inrudit. Aici am intrebat colegii cum monteaza/demonteaza cutia portbagaului ( cu/fara bare transversale). ca sa vad cum e mai repede, eu am facut de cateva ori operatiunile de montare si demontare, in ambele variante, fara a intalni problema semnalizata de tine. Parerea mea e ca au o problema barele tale...ca sfat: apeleaza la un service. Daca aia spun ca e ok, fii atent la cum se monteaza.
memorat
Suzuki 1,4 Passion All Grip 4x4 HYBRID benzina
The following users thanked this post:
gabineg
friedrr
Newbie
Mesaje postate: 19
Gen:
Timisoara
«
Răspuns #2 :
24.Iun.2021, 06:18:06 p.m. »
Cauciucul are in ghidaj in corpul suportilor. Am patit si eu acelasi lucru si apoi am observant ca nu am montat bine.
memorat
Vitara Luxus 1.6 allgrip benzina
petre74
Newbie
Mesaje postate: 40
Gen:
CJ
«
Răspuns #3 :
07.Feb.2022, 09:27:21 a.m. »
Aveti ceva recomandari pentru bare transversale la SX4 S-Cross 2013-2021? Inafara de Thule zic. Am avut pe Jimny ceva bare Farad de care am fost multumit, dar pentru SX4 am gasit tot felul de variante de care nu am habar daca sunt bune sau nu. Mi-ar trebui cu canal T, sa nu imi sune oribil peste 100 km/h si sa pot cara pe el caiac sau biciclete.
memorat
SX-4 S-Cross 1.4 allgrip
cristidav
Hero Member
Mesaje postate: 3358
Gen:
Oradea
«
Răspuns #4 :
07.Feb.2022, 10:01:10 a.m. »
Ma tem ca pentru criteriul "sa nu-mi sune oribil la peste 100kmh" singura varianta e Thule.
Ai aici un topic intreg, iar pe la mijlocul lui e si o lista centralizata cu cateva modele disponibile.
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5782.0
Eu am ales Menabo Tiger si ma impac cu gandul ca vajaie. N-am avut de gand sa dau peste 800-1000 lei pentru bare de reprezentanta sau Thule.
Sa mai ai in vedere si faptul ca, pe barele alea smechere, finute, de pana in 100 cm lungime si cu capete rotunjite ce nu ies din conturul masinii, nu cred ca vei putea pune concomitent un caiac si un suport de bicicleta si cu siguranta NU vor incapea 4 suporti de bici... poate trei.
Eu mi-am luat barele sa pun 4 biciclete, asa ca suport minusurile.
memorat
S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )
Jurnal Suzi Montaniarda
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=4887.1440
petre74
Flint Beastmood
Full Member
Mesaje postate: 129
Romania
«
Răspuns #5 :
07.Feb.2022, 10:04:32 a.m. »
Cu toate ca le-ai exclus, pentru ce doresti tu barele Thule cu profil aerodinamic sunt cele mai bune. Vin cu dimensiuni si prinderi specifice masinii tale, capetele se continua incurbate pana pe sine iar zgomotul la 100km/h este aproape insesizabil. De asemenea, arata bine. Inainte de a mi le cumpara am inchiriat un set de bare patrate si iti pot spune ca diferenta e mare, dar eu duc bicicletele nu cutie. Daca iti pui cutie nu mai conteaza barele.
memorat
Vitara 1.4/48V Allgrip
petre74
Flint Beastmood
Full Member
Mesaje postate: 129
Romania
«
Răspuns #6 :
07.Feb.2022, 10:06:45 a.m. »
Cristidav are dreptate, pe cele rotunjite pui 2 biciclete lejer, maxim 3 mai inghesuite si orientate alternativ.
memorat
Vitara 1.4/48V Allgrip
petre74
Newbie
Mesaje postate: 40
Gen:
CJ
«
Răspuns #7 :
07.Feb.2022, 10:15:49 a.m. »
Nu am exclus Thule, doar ca stiam deja de ele, desi inca nu am idee ce model de la Thule ar fi cel mai bun pentru mine. Preturile sunt apropiate la diferitele modele Thule. La cele Edge sunt curios daca le pot pune pe capetele sinelor ca la Jimny asa le aveam ca sa nu julesc haionul cand urc caiacul. Plus ca are 3,9 m ambarcatiunea si e fusiforma, deci e mai ok sa fie ancorata mai pe capete ca nu prea are cum sa alunece chinga. Am atasa fotot cu fosta.
Voiam sa stiu doar daca exista ceva comparabil sau sa le ignor si sa-mi iau Thule, chiar daca costa dublu fata de restul. Nu ma gandeam sa pun bare patrate. Cele de la Farad erau tot cu ceva profil alungit, insa cu Jimny rar depaseam 110 km/h - DDis-ul se tureaza la 3000 rpm, face oricum zgomot masina plus balanganeala la orice rafala de vant sau camion de pe contrasens. Oricum nu vreau nici sa pun 4 biciclete plus caiac, doar caiacul singur sau 1-2 biciclete. La ancorarea caiacului ma ajuta capetele iesite inafara, dar daca vajaie tare ma mai gandesc daca sa iau rotojnite. Pentru biciclete am un suport si pe carlig, insa nu am inca carligul.
«
Ultima Modificare: 07.Feb.2022, 10:40:24 a.m. de petre74
»
memorat
SX-4 S-Cross 1.4 allgrip
mariusFM
Newbie
Mesaje postate: 18
Gen:
«
Răspuns #8 :
12.Apr.2022, 10:35:57 a.m. »
Pe vechiul Sx4 aveam Menabo Tiger, pe actuala am zis sa incerc Menabo Lince. Dupa un drum de aprox 500 km pe A1 si Cheile Dobrogei (unde vantul bate binisor si cu schimbari de directie) pot zice ca nu e mare diferenta intre ele. Cu barele goale, Tigerul isi faceau simtita prezenta dupa 100 si un pic de km/h (daca nu ma inseala memoria, in ultimii ani nu am mai dat cutia jos de pe masina) iar Lince undeva pe la 115-125 km/h. Uneori, la viteze mici se mai aud fluierand usor in fct. de cum/ cat de tare bate vantul. Tiger cu cutia pe ele erau super ok si la viteze de peste 130 km/h, deci, ma astept ca Lince sa se comporte cel putin similar. Cu suportii de biciclete montati sigur se vor face auzite in jurul a 100 km/h.
Sunt multumit de calitate/ pret, dar daca as fi vrut ceva premium as fi mers pe Yakima ThruBar
memorat
S-Cross 1.4 Hybrid AllGrip, Passion, 6AT, Energetic RED (2022), ex. (2011) Sx4 1.6, 4x4, Alcantara, 5MT
trl
Tipărire
Pagini: [
1
]
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE