Autor Subiect: Protectie anticoroziva sub masina  (Citit de 12270 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Protectie anticoroziva sub masina
« Răspuns #40 : 14.Dec.2020, 12:48:39 p.m. »
Parca revăd ușile  de Dacii pătate de scurgeri de vaselina, ca puneau vaselina la interior sa nu reginească de la apa si vaselina se scurgea de la căldură vara...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #41 : 14.Dec.2020, 01:32:02 p.m. »
Normal ca la caldura se scurgea din portiere, ca bagau cu nesimtire...  :D
Avantajele spray-ului e ca, da un strat subrire la pulverizare, intra prin toate cotloanele fara sa faci pe contorsionistul si nu te murdaresti pe mana la impregnare.

Offline teutzue

« Răspuns #42 : 14.Dec.2020, 01:49:22 p.m. »
Cand se poate aplica acest spray? Masina noastra mica are ceva rugina superficiala pe dedesubt. Trebuie sa o curat si apoi sa dau cu spray sau pot da direct cu spray?
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #43 : 14.Dec.2020, 02:04:41 p.m. »
Si a mea are cateva pete superficiale.
Eu o gresez in ultimele doua saptamani din august, cel tarziu in primele doua saptamani de septembrie(ideea e ca ma orientez cand e cel mai cald in perioada asta), caci de obicei e uscat bine fundul masinii, inclusiv petele de rugina de suprafata. Am aplicat vaselina din spray intotdeauna peste pete fara alt tratament, caci fiind uscate, normal nu mai lucreaza rugina. La o suprafata cat are Ignis-ul meu am folosit in septembrie, 5 spray-uri din acestea(e transparent):
https://www.emag.ro/ulei-motor-repsol-moto-chain-lube-400-ml-25843r/pd/DRT4L7BBM/
De obicei folosesc din acesta(l-am folosit pe cel din link-ul de sus, caci nu era pe stoc Valvoline), care e alb:
https://www.emag.ro/spray-vaselina-valvoline-white-grease-400-ml-valvolinewhitegrease-400ml/pd/DXP6G7BBM/

The following users thanked this post: vali22, teutzue

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #44 : 14.Dec.2020, 05:04:56 p.m. »
Am sa mai fac o precizare referitoare la spray-ul cu vaselina de uns lantul motocicletei(se poate folosi cu succes si la biciclete): comparativ cu banalul spray cu vaselina de uz industrial, cel de uns lantul are o componenta in amestec ce-l face sa ramana acolo. Ganditi-va ca, un lant moto dezvolta o forta centrifuga mare fapt ce va indeparta vaselina de pe lant in cateva zeci de kilometri parcursi(cazul vaselinei industriale uzuale). Cea de moto rezista pe lant intre 400-500 km. Acesta este atuul acestui tip de spray ce l-am recomandat.  :good:

The following users thanked this post: vali22, teutzue, Vecchio

Offline enicky

« Răspuns #45 : 14.Dec.2020, 08:06:02 p.m. »
Si a mea are cateva pete superficiale.
  Stiu ca au aparut niste vopsele/solutii care distrug si stopeaza rugina: Nigrin.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #46 : 14.Dec.2020, 08:12:31 p.m. »
Cred ca se poate trata zona afectata cu asa ceva inainte de gresarea cu spray, de ce nu? :)

Offline enicky

« Răspuns #47 : 14.Dec.2020, 08:23:27 p.m. »
  Asa ma gandeam si eu. In instructiuni spune ca dupa aplicarea Nigrinului  zona se poate acoperi (si)cu chit si apoi cu vopsea.
  Nu sunt f. scumpe solutiile dar sunt eficiente. Prima data am vazut pe o capota a unui vecin niste puncte negre, mi-a spus ca e nigrin, care initial e maro si pe masura ce distruge rugina se inegreste. Urma s-o vopseasca.
  P.S este si un video
Sau aici :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #48 : 09.Sep.2021, 11:04:15 a.m. »
Cand se poate aplica acest spray? Masina noastra mica are ceva rugina superficiala pe dedesubt. Trebuie sa o curat si apoi sa dau cu spray sau pot da direct cu spray?
Azi cand am facut operatiunea "Gresaju' anual", mi-am adus aminte de topic si am facut un filmulet ce l-am urcat pe canalul meu de Youtube:

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #49 : 09.Sep.2021, 06:09:42 p.m. »
Am sa fac o completare: anul acesta am folosit un spray marca Kim Tec Kettenspray, german, pe cat de ieftin(din prisma pretului unui spray de firma-Motul, Valvoline, Repsol, etc, dedicat pentru gresat lant moto) pe atat de bun!!!
Asta multumita lui @FritzVonSpritz, caruia ii multumesc de pont si pe calea asta! CLAR am sa-mi cumpar si pentru motocicletele familiei, inlocuind Valvoline-ul ce-l foloseam.  :good:
Aici aveti link-ul cu spray-ul:

https://www.olx.ro/d/oferta/spray-vaselina-lant-aderenta-vaselina-spray-rezistenta-apa-400ml-tva-IDdIurU.html#ec3cb406ed;promoted

Oamenii au multe alte produse de genul, la preturi decente. NU le fac reclama. :)