Autor Subiect: Martor Check Engine aprins -motor 1.9 DDIS  (Citit de 3660 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Martor Check Engine aprins -motor 1.9 DDIS
« : 25.Sep.2016, 05:48:10 p.m. »
Am avut martorul check engine aprins. Resetat cu ajutorul OBD . Din pacate , dupa 15 km a aparut din nou...
La verificarea pe calculator , s-a gasit ca drept cauza filtrul de particule!

Eu nu inteleg daca ar fi infundat filtrul de particule, de ce nu s-o fi aprins lampa corespunzatoare a DPF-ului si s-a aprins " Check engine"?

M-am gindit ca trebuie sa ies putin la drum intins sa se curete filtrul respectiv.
Am facut 100 km,dar degeaba... fiindca martorul nu s-a stins si nici motorul nu trage!
Ca simptom in afara de martorul check engine , motorul nu trece de 3300 rpm. De abia am atins 110 km/h...

Mecanicul  a zis ca trebuie sa conecteze din nou interfata si sa-i faca o regenerare statica.
Intrebari pentru posesorii de motoare diesel:

1) A mai facut cineva asemenea operatiune?

2)  Martorul Check engine se stinge automat daca nu mai exista cauza care a determinat aprinderea lui?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline zongor

Re: Martor Check Engine aprins -motor 1.9 DDIS
« Răspuns #1 : 25.Sep.2016, 06:10:17 p.m. »
Ai o problema majora si ECU a trecut in modul "safe". Este un mod de functionare proiectat sa asigure deplasarea pana la un service.
Du-te la un service competent.

The following users thanked this post: dragon, ocoleanui

Offline dragon

« Răspuns #2 : 25.Sep.2016, 06:16:26 p.m. »
Este destul de clar ca trebuie investigata din nou problema.
Dar as vrea sa obtin raspunsuri la intrebarile puse. Poate cineva a trecut prin situatii similare...
Mersi
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline sx4fan

« Răspuns #3 : 10.Iul.2017, 03:22:01 p.m. »
Buna ziua,
       Nu stiu cat mai conteaza postarea mea dupa un interval de timp asa de lung .Probabil ca problema s-a rezolvat. Ar fi fost interesant sa ne spui si cum s-a rezolvat.
       Am trecut prin asa ceva acum 2 ani. Ca sa nu mai faca nimeni ca mine relatez ce am patit (lenesul mult alearga si.....).
Sx4- .19  -170.000 km- martor Chek Engine aprins. Uneori dupa o zi sau doua se stingea, dupa care se aprindea din nou. Deoarece aveam mare nevoie de masina am mai circulat aprox. 2 luni dupa care filtrul de particule  s-a infundat si am ramas in drum. Pe scurt problema s-a rezolvat la Redtor Oradea, care au trimis filtrul pentru curatare la un atelier specializat. Dupa remontare problema  cu martorul s-a mentinut, asa ca au schimbat si EGR-ul si problema s-a rezolvat. De atunci am mai parcurs aprox 50.000 km. Sunt curios cat o sa mai mearga cu acest filtu.
                                                                  Numai bine
SX4 4WD 1,9DDIS;  SX4 S-CROSS 1,6DDIS LUXUS

The following users thanked this post: kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 10.Iul.2017, 03:32:35 p.m. »
Deci ai parcurs 230000 km cu SX4 pana acum?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sx4fan

« Răspuns #5 : 10.Iul.2017, 03:36:37 p.m. »
Da. Astet noul sx4, dupa care ma gandesc sa-l scot la vanzare.(Desi pe zi ce trece mi se pare ca vechiul sx este mai frumos)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 10.Iul.2017, 03:42:08 p.m. »
Felicitări si sper ca viitoarea Suza sa continuie sa te satisfacă precum cea veche.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sx4fan

« Răspuns #7 : 10.Iul.2017, 03:50:48 p.m. »
Multumesc pentru urare.
Viitoarea va fi cu motor de 1.6 ddis. N-am auzit pana acum sa se planga lumea de acest motor.
   Cat privesc  satisfactiile oferite de vechiul sx,  n-as vrea sa mai trec prin ce  am trect (ma refer la periada de garantie).

Offline dragon

« Răspuns #8 : 14.Mar.2021, 11:13:30 p.m. »
Postasem cu ceva timp in urma problema cu Check Engine  aprins. Cauza era infundarea filtrului de particule.S-a facut regenerare statica si problema a disparut.Insa a reaparut dupa vreo 8 luni de zile. Am mai facut o regenerare statica atunci ,dar de aproximativ un an de zile de cind folosesc aditiv pentru filtru de particule ,nu am mai avut acest gen de problema .
Cind prind drum in afara orasului merg mai turat cu a 4-a .
Sper sa fie de folos si altor posesori experienta mea.
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!