Autor Subiect: help port forwarding  (Citit de 1867 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gringo

• Full Member
  • Mesaje postate: 125
  • Gen: Bărbat
help port forwarding
« : 29.Aug.2009, 10:24:14 a.m. »
Dupa cate am vazut avem printre noi foarte multi priceputi in IT asa ca pun si eu o intrebare si poate ma ajutati cumva

Am instalat la casa de la munte un sistem de supraveghere cu doua camere si palaca de captura(DVR) pe calculator. Bun, aia inregistreaza la miscare si pot vedea ce pisica a traversat curtea dupa 2 saptamani cand trec pe acolo. Problema e ca vreau sa vad si online ce se intampla si asta se poate facand port forwarding. Instructiunile date in helpul placii de captura sint ff sumare iar in router (Pronets WAR25TC) care e si modem ADSL nu am gasit nimic despre port forwarding .
Poate cineva sa imi explice ce pot sa fac sau sa imi dea un tutorial mai pe intelesul unui ingineur de industrie alimentara ?
1.6 GS, 4x4, Sunlight Cooper, AG-60-BCC

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
Re: help port forwarding
« Răspuns #1 : 29.Aug.2009, 09:23:51 p.m. »
Te putem ajuta, dar ar fi bine de stiut ce port trebuie sa forwardezi de pe router catre ce ip. Eu te-as sfatui sa faci un pic altfel:
 Vezi ce ip ai pe calculatorul cu placa de captura: Start -> run -> cmd -> ipconfig. Iti notezi ip-ul si il setezi tu manual pe placa de retea. Dupa aia, vezi care e default gateway (probabil 192.168.1.1 sau ceva asemanator) si ti-l notezi.
2. Intri in interfata de administare a routerului (deschizi internet explorer si scrii acolo 192.168.1.1:8080 sau cum scrie in manual) si cauti o optiune numita DMZ. Treci la DMZ ip-ul calculatorului cu placa de captura. Asta inseamna ca tot traficul care vine de afara va fi trimis spre acel calculator.
3. Dai save la configuratia routerului ca sa nu se duca dracu' cand se ia curentul.

Daca nu te descurci, revin-o cu mai multe detalii sau cauta-ma pe messenger (am id-ul in profil).
« Ultima Modificare: 29.Aug.2009, 09:28:51 p.m. de deconectat »
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Gringo

• Full Member
« Răspuns #2 : 29.Aug.2009, 10:36:49 p.m. »

Multumesc, de abia weekendul viitor ajung acolo si voi incerca ce mi-ai zis. Am avut un remote control dar ieri mi-a expirat demo-ul , dupa numai 5 zile in loc de 30 :(

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #3 : 29.Aug.2009, 11:14:37 p.m. »
Incearca Team Viewer daca ai nevoie sa controlezi un calculator de la distanta fara sa-ti bati capul.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Gringo

• Full Member
« Răspuns #4 : 29.Aug.2009, 11:20:57 p.m. »
Nu e nevoie sa instalez TeamViewer si acolo pe calculatorul controlat ?
Initial am crezut ca prin remote control pot vedea live ce se intampla dar nu face fata. S-ar putea sa fie de vina si rata de upload de acolo , nu stiu.
Maine ma joc cu TeamViewer -ul iar luni probabil se duc socrii acolo si fac remotecontrol la telefon daca trebuie :)