Autor Subiect: Rezerva rezervorului de benzina, cati litri are?  (Citit de 2489 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Rezerva rezervorului de benzina, cati litri are?
« Răspuns #20 : 23.Nov.2020, 09:44:06 a.m. »
E normal sa consume atât un Ignis?
Sa inteleg ca nu ti se pare un consum decent?

Offline dthem

« Răspuns #21 : 23.Nov.2020, 10:39:41 a.m. »
Parcă e cam măricel raportat la dimensiunile mașinii, dar dacă tu ești fericit, asta e cel mai important.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #22 : 23.Nov.2020, 10:44:55 a.m. »
Tinand cont ca e un motor natural aspirat, nefortat cu turbina si electronica, zic ca e normal. Adica la un motor de 94 cp si o greutate de 1050 kg, cu 4x4 e corect. Comparativ cu Subaru-ul dinainte, motor de 1.0 natural aspirat, 70 cp si 960 kg, aveam consum mediu de 5,6-5,8 l/100 km. Si era fara 4x4. :)

Offline ntire2000

« Răspuns #23 : 23.Nov.2020, 11:11:55 a.m. »
Pai Loganul 2005 cu motor de 1.4 cu 75 Cp are acelasi consum si aproape un sfert din herghelie lipsa.
Eu zic ca ne-am cam boierit cu motoarele astea cu turbina, cu consum mai mic decât la aspirate.
Am cam uitat de unde am plecat.... :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #24 : 23.Nov.2020, 11:29:55 a.m. »
Eu asta am si vrut sa evit, cilindree mica fortata "natural" cu turbina. Raman constant la ideile mele, nu conteaza ce "apare" pe piata.  :)

The following users thanked this post: gabi males

Offline dthem

« Răspuns #25 : 23.Nov.2020, 01:12:00 p.m. »
Așa e, motoarele mai vechi nu-s chiar atât de eficiente. Problema e că nu știu cât timp o să mai fie pe piață aspirate non hibride, vorbesc de mașini noi aici. Deja sunt extrem de rare.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #26 : 23.Nov.2020, 01:54:00 p.m. »
La astea noi, la toate, le-am dat numele de pet-uri, adica masini(cam) de unica folosinta, nimic personal cu nimeni,din moment ce, cealalta masina a familiei, are doar 10 luni si aproape 9.000 de km. Ignis-ul asta va pleca de la mine la Remat, deci va tine inca ani destui. @FritzVonSpritz poate confirma starea reala a acestei bucati pe care o detin.
Se vor gasi exemplare in stare foarte buna aspirate natural doar sa cauti, indiferent de marca model. Dar cum fiecare isi alege masina dupa propriul sistem valoric...
Oricum daca ratiunea constructorilor de a reduce noxele si consumurile este prin downsize cc, atunci e clar care va fi viata reala a acestor motoare...
Acesta este strict punctul meu de vedere, fara vreo link-uire. :)

The following users thanked this post: FritzVonSpritz