Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SX4
»
Probleme tehnice SX4
(Moderator:
shpeedy
) »
Trepideaza si nu stiu cauza
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
Mergi Jos
Autor
Subiect: Trepideaza si nu stiu cauza (Citit de 1968 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
sonja
Newbie
Mesaje postate: 8
Gen:
Cluj-Napoca
Re: Trepideaza si nu stiu cauza
«
Răspuns #10 :
09.Dec.2020, 12:00:20 a.m. »
Salutare din nou!
Am reusit să schimb suportul cutiei de viteze iar trepidația s-a mai diminuat. Într-adevăr, suportul cel vechi nu era rupt sau crăpat ci doar mai moale decât cel nou, original. Ieri am trecut pe la reprezentanța Suzuki din Cluj si mi-au spus că au mai avut un caz ca al meu iar rezolvarea a constat în înlocuirea suporților de motor care erau doar mai moi. Din păcate, aftermarket nu găsesc decât chinezisme sau ceva dubioși, gen Yamato si Kavo, de care nu am auzit niciodată, asa ca ma îndrept spre originalele care usucă la preț și ajung destul de greu. Ca și fapt divers, preturile cu aproximație pentru suporții motorului pe original, sunt: spate - 463 lei, față - 270 lei, stanga 480, dreapta - 600 lei.
Si eu care credeam că dacă mașina e făcută în Ungaria și în cooperare cu Fiat, găsesc piese pe toate gardurile și la prețuri decente...
memorat
Suzuki SX4 4x4 1.9 DDIS
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #11 :
09.Dec.2020, 12:21:31 a.m. »
Te înseli amarnic daca crezi ca Yamato e dubios.
Daca îl cautai pe nenea goagal te ajuta sa-ti clarifici rezervele fata de produsele sale.
http://www.yamatoautomotive.com/
Iar la o masina de SH sa te apuci sa dai banii pe originale (de x ori mai scumpe) când proprietarul cel mai probabil ca n-a facut-o, clar e un moft.
Eu am masina noua (de un an si jumate) si am luat al doilea set de senzori de presiune de la chinezi, crede-ma ca arata mai bine decât aia facuti de Continental.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
sonja
Newbie
Gen:
Cluj-Napoca
«
Răspuns #12 :
09.Dec.2020, 12:42:10 a.m. »
Serios ? Nu stiu mai nimic despre Yamato ci doar ca face piese pentru japoneze. Habar nu am ce calitate au piesele lor. Stiam doar de Lemforder, pe partea de bucse, ca si producator de top, dar din pacate, ei pentru SX4, nu fac suporti. Am ,, gugălit' eu despre ei dar n-am aflat mare lucru... Gasisem doar o listă, facută de nu-stiu-ce revistă, cu producătorii aftermarket de top, iar Yamato nu era printre ei. Deci, daca ai argumente sau materiale care sa-ti sustina punctul de vedere, țin cont de ele cu toată seriozitatea.
Stii, uneori iesi mai scump cu piese ieftine. Daca platesc de doua ori manopera plus piesa pentru inlocuirea unui lucru prost, atunci n-am realizat nimic.
memorat
Suzuki SX4 4x4 1.9 DDIS
The following users thanked this post:
kellogs
,
gabi males
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #13 :
09.Dec.2020, 12:50:59 a.m. »
Firma e japoneza.
Au niste standarde de calitate care impun niste conditii destul de stricte unui eventual subcontractor care le produce marfa.
Lucrez în automotive si stiu ce zic.
Eu zic sa mergi pe încredere si sa comanzi la un sfert din pret, motorul nu suprasolicita tampoanele alea în halul în care sunt solicitate bucsele de la suspensie - ca exemplu.
Si le poti monta si la service-uri obisnuite care nu tarifeaza ora ca-n occident.
PS: trepidatiile pe care le reclami sunt provocate de uzura chimica a tampoanelor originale, pur si simplu cauciucul din alea a îmbatrânit, a crapat si s-a rigidizat si nu-si mai face treaba de amortizare a vibratiilor.
E exact ca la anvelope, cu cât sunt mai vechi cu atât scad performantele lor.
Iar manopera....o sa râzi când vezi ce simplu sunt de schimbat.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
The following users thanked this post:
kellogs
sonja
Newbie
Gen:
Cluj-Napoca
«
Răspuns #14 :
09.Dec.2020, 10:59:35 a.m. »
O. K.! M-ai convins! Merg pe ideea ta. Initial, tamponul de cutie nu l-am gasit decat pe original iar pe ce forumuri am cautat, majoritatea recomandau originali pentru suportii motor. De aceea m-am axat pe original Dar daca spui ca lucrezi in domeniu si-i recomanzi, am incredere. E clar că Suzuki nu produce suporti, bucșe și bielete dar nu stiam cine le produce pentru ei. Merci mult pentru sfat si timpul acordat!
memorat
Suzuki SX4 4x4 1.9 DDIS
Sorin77
Newbie
Mesaje postate: 14
Gen:
Constanta
«
Răspuns #15 :
18.Dec.2020, 05:04:13 p.m. »
Salutare.Am schimbat și eu suport motor dreapta și s-a schimbat zgomotul pe care îl știam in sensul ca făcea urat tare când eram in frâna de motor sau când mergeam cu spatele.Acum e mult mai ok însă se aude mai urat când sunt pe acceleratie...ma gândesc ca trebuie sa-l schimb și pe cel de la cutie....asta din dreapta l-am găsit after cu 190 lei dar cel din stanga e numai pe original și e vreo 700
memorat
Suzuki sx4 1.9 ddis
sonja
Newbie
Gen:
Cluj-Napoca
«
Răspuns #16 :
18.Dec.2020, 05:52:15 p.m. »
Salut!
Cel de cutie, l-am gasit pe original la unixauto.ro , cu 460 lei in 3 zile. Fiind comandă pe original, a trebuit achitat la lansarea comenzii. Celelalte, le-am găsit la epiesa.ro, si-au venit in doua zile, la prețuri decente. In plus dacă au sediu in localitatea de unde sunteți, le puteți ridica direct de la ei fără să mai platiți transportul.
«
Ultima Modificare: 18.Dec.2020, 06:10:47 p.m. de sonja
»
memorat
Suzuki SX4 4x4 1.9 DDIS
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
Mergi Sus