Autor Subiect: Reparatie pe CASCO in reprezentanta Suzuki fara contract de decontare directa  (Citit de 3909 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline perfidus

Nu gasesc raspunsuri postate pentru situatii similare, asa ca intreb intr-un topic nou.

Sunt nevoit sa fac o reparatie pe CASCO (Omniasig VIG) la reprezentanta locala Suzuki dar intampin urmatoarea problema. Dealerul nu are contract cu asiguratorul si nu doreste sa faca reparatia prin decontare directa, desi Omniasig m-a asigurat ca fiind masina noua si in garanntie, ei accepta sa lucreze cu orice dealer chiar daca nu au contract.

Nu vreau sa dau inca detalii, dar este vorba de o dauna in care nu au fost implicate si alte masini, deci situatia este simpla si dauna nu e mare (raportat la suma asigurata poate sa fie maxim 3-4%).

Daca nu ma inteleg cu servisul dealerului, ca sa nu am probleme cu garantia extinsa la motor si transmisie ar trebui sa merg in alt oras la un dealer autorizat Suzuki care lucreaza cu Omniasig VIG sau sa risc si sa platesc reparatia din bugetul propriu urmand sa primesc banii de la CASCO in baza facturii de la dealer. Are cineva experiente neplacute cu acest stil de decontare, ca sa nu umblu brambura prin alte judete?

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline ntire2000

Metoda prin care sa nu iei teapa este urmatoarea.
Il pui frumos pe dealer sa-ti faca un deviz de reparatie cu o valoare X (de regula e bine ca acesta sa fie "batut în cuie" - sa nu vina dupa aia cu costuri ulterioare, ca a mai gasit o saiba sau o garnitura de 1000 de lei  ;)).
Te duci frumos cu acest deviz la asigurator si îi ceri o fisa de acceptanta a reparatiei în baza acestui deviz, adica îl pui sa semneze un document prin care el îti confirma ca accepta despagubirea sumei X (e vital sa ai documentul asta, te va feri de eventuale "surprize" ulterioare din partea asiguratorului)
Repari masina, platesti tu suma X, iar factura si devizul final de reparatie îl dai asiguratorului care este obligat în termen de 15 zile (daca nu ma însel) sa-ti deconteze suma X.
Cam asta ar fi circuitul normal, dar acuma stii totusi ca esti în RO, deci surprize pot sa apara.
Chiar si asa, o rezolvi simplu cu ASF daca întâmpini probleme (eu am facut-o cu Allianz, deci e pe probate)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: perfidus

Offline perfidus

Cel mai mult imi este teama de profesionalismul cu care se va intocmi acel deviz. M-am uitat peste manualul de reparatii al respectivei pese cu "buba" si este nevoie de o gramada de chestii care se inlocuiesc dupa desfacere (suruburi cu pasta de sigilare, piulite cu strangere la cuplu, sigurante elastice etc.). Mi-e sa nu uite ceva si sa mai stea o luna dupa maruntisuri. N-as vrea sa ma gandesc ca o sa puna la loc suruburile sau piulitele vechi.

Offline ntire2000

Mi-e sa nu uite ceva si sa mai stea o luna dupa maruntisuri. N-as vrea sa ma gandesc ca o sa puna la loc suruburile sau piulitele vechi.

Pai daca esti grabit exact asta o sa faca.
La noi nici garnitura aia de cupru de la baia de ulei n-o schimba - pe principiul "mai merge o tura".
Dincolo, de multe ori schimba tot, inclusiv surubul.
Pe de alta parte devizul va avea o suma umflata din care un procent generos este destinat ca sa acopere "nevoile" tuturor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

E corect mecanismul descris de ntire. Dauna de ce e secreta?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline perfidus

Sunt inca in discutii cu dealerul, vreau sa vad ce zice cand ajunge dosarul de dauna la ei. Am zis ca nu vreau sa dau atunci detalii, mare secret nu e. Vina imi apartine, am avut convingerea ca pot sa merg mai tare pe un drum prost care s-a dovedit prea mult pentru masina. Am lovit-o pe jos si s-a spart carcasa diferentialului.
Mai multi prieteni mi-au sugerat sa merg la un service din alta localitate, asta ar insemna o cheltuiala in plus pe care nu stiu daca o accepta asiguratorul.
Pe de alta parte au fost amabili si mi-au ridicat masina nu o data ci in doua randuri pe elevator. O data la prima constatare ca sa ma lamuresc pe unde curge uleiul si apoi pentru poze la CASCO. Va tin la curent cu partea tehnica, eventual in jurnalul meu de bord.

Offline perfidus

Aici s-a clarificat chestiunea, multumesc pentru sfaturi. Am ales sa repar masina la alt dealer Suzuki care are decontare directa cu Omniasig, chiar daca asta a insemnat transportul masinii pe platforma. Norocul meu a fost ca acel dealer chiar avea tot ce trebuie pentru reparatie, inclusiv mecanic priceput la cutii de viteze. Detalii in curand pe topicul despre dealeri.