Autor Subiect: AC  (Citit de 6560 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ionutGL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Galati
Re: AC
« Răspuns #20 : 20.Feb.2018, 04:33:04 p.m. »
Totul este plug and play, mai putin tevile. Instalatia electrica este un "harness"  care contine: o cutie cu un releu si siguranta care se monteaza pe cutia de relee din compartiment motor. Are 2 mufe care se conecteaza langa farul dreapta, o mufa la vetilator, o mufa la compresor, o mufa la senzorul de ac care este in partea din dreapta al radiatorului, si un cablu la masa.
Butonul de AC din bord este existent si conectata mufa in spate.
Mai ai un senzor de temperatura pe evaporator si trebuie doar sa conectezi mufa(existenta sub bord)
Trebuie sa mai cumperi alta curea de accesorii, cea nou fiind mai mare in diametru.
Pe mine m-a costat 500euro cu tot cu verificat si incarcat instalatia.  (am ramas si cu piese de rezerva:aeroterma, calorifer caldura, panou comanda si cutiile de sub bord)
Cu rabdare o sa gasesti o instalatie decent ca si bani. Majoritatea cer 800euro, fara montaj, eu nu am fost dispus sa platesc suma asta.

Sper sa nu fie considerata reclama:
schema fizica a instalatiei: https://partsouq.com/es/catalog/genuine/unit?c=Suzuki&ssd=%24HAxLcgEBBQIESl8GBB5XWlB1AwYFAltRB21zVwcKdU1sXFMQAWYV%24&vid=18&cid=1446&uid=58016&q=
schema electrica: https://partsouq.com/es/catalog/genuine/unit?c=Suzuki&ssd=%24HAxLcgEBBQIESl8GBB5XWlB1AwYFAltSB21zVwcKdU1sXFMQAWYV%24&vid=18&cid=1446&uid=58019&q=
  • Jimny

Offline klaus09

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
  • You can go fast! I can go anywhere!
« Răspuns #21 : 20.Feb.2018, 05:05:04 p.m. »
   Inca o data, mii de multumiri ! Chiar daca nu sunt eu priceput, sigur mecanicul meu va reusi sa-mi monteze instalatia de AC, mai ales ca aceste scheme sunt foarte bune. De asemenea, iti foarte multumesc pt toate detaliile !
   Nu prea am inteles exact, daca instalatia asta electrica, respectiv "harness-ul" asta, din schema pusa de tine,  il am deja pe masina , sau trebuie sa-l iau cu toata instalatia de AC ? Intreb daca e deja pe masina, pt ca asa cum ti-am zis, am vazut pe masina, mufa de care vorbesti si tu, langa farul din dreapta, am vazut, in compartimentul de sigurante, de la motor, siguranta care este pt AC.
   Inca ceva : De ce zici ca ti-au ramas piesele alea ? Trebuie schimbate si aeroterma, caloriferul de caldura, panou comanda, cutiile de sub bord ? Care cutii de sub bord ?

My cars: Jimny 1.3 VVT, 4X4, 86 hp, 2006, Cabrio si Clio Symbol 1.5 dCI, 70 hp, 2007

Offline ionutGL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Galati
« Răspuns #22 : 20.Feb.2018, 05:19:38 p.m. »
Trebuie sa iei acel harness de pe masina donatoare, masina ta e pregatita cu mufele.
Nu trebuie umblat la aeroterma, eu asa am cumparat instalatia de ac cu tot cu caldura.

Sub bord sunt 2 cutii, una in centru care contine aeroterma si calariferul de caldura(nu te atingi de ea)
A 2-a este sub bord in dreptul pasagerului, desfaci 3 suruburi si apoi o tragi in jos(cele 2 cutii sunt conectate(cea de ac se infinge in cea de caldura))
Cutia de ac se desface(are in jur de 10 clame) si se introduce evaporatorul si senzorul de temperatura.
Link cu cutia: https://partsouq.com/es/catalog/genuine/unit?c=Suzuki&ssd=%24HAxLcgEBBQIESl8GBB5XWlB1AwYFAlpVB21zVwcKdU1sXFMQAWYV%24&vid=18&cid=1446&uid=58023&q=\
  • Jimny

Offline klaus09

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
  • You can go fast! I can go anywhere!
« Răspuns #23 : 20.Feb.2018, 05:35:46 p.m. »
   OK. Acum am inteles. Cu siguranta mecanicului meu ii va fi foarte usor. De foarte mare ajutor ! Sper sa gasesc o instalatie de AC foarte buna, dar oricum ar fi, nu sunt dispus sa dau mai mult de 500 euro pe ea.
   Mii de multumiri !
My cars: Jimny 1.3 VVT, 4X4, 86 hp, 2006, Cabrio si Clio Symbol 1.5 dCI, 70 hp, 2007

Offline Bobo70

« Răspuns #24 : 18.Apr.2019, 06:38:03 a.m. »
Bună dimineața!
Sunt nou pe aici și vreau să mă interesez dacă cineva a încheiat lucrarea cu montarea unei instalații A/C? Mă poate ajuta cineva cu sfaturi utile în acest sens?
Mulțumesc frumos!
  • Suzuki Jimny