Autor Subiect: Curatare vas de expansiune lichid racire  (Citit de 3218 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Curatare vas de expansiune lichid racire
« : 22.Oct.2020, 04:45:22 p.m. »
Salutare forumisti!

Intreb pe cei care au facut o curatare a vasului de expansiune si au  reusit ca sa se vada clar nivelul antigelului.
Am incercat mai multe variante(varianta cu benzina si orez , cu clor ACE, cu detergent de faianta, cu detergent profesional) , dar degeaba , nu se vede nivelul antigelului.
Se pare ca nu exista varianta aftermarket a rezervorului .Cea originala este foarte scumpa!

Oare cu ce chimical s-ar curata galbeneala aia de pe pereti ca sa fie vizibil nivelul?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline kellogs

Re: Curatare vas de expansiune lichid racire
« Răspuns #1 : 22.Oct.2020, 05:43:24 p.m. »
Bazele curata mai orice... Neaparat clatesti cu acid si apoi cu apa. Gasesti detergenti din astia in industria vinului.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #2 : 22.Oct.2020, 07:27:49 p.m. »
   Combinatia nefasta temperatura inalta+agent chimic+plastic, adica ani de zile de 90-1000C la care a fost supus acest recipient ma face sa cred ca se mai poate curata doar cu... smirghel. Mai incearca cu spray de cuptor de aragaz, care este foarte puternic, dar si toxic.
  Asa arata vasul? Atat costa, 80lei?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: costin_bad

Offline dragon

« Răspuns #3 : 21.Ian.2021, 06:40:59 p.m. »
Vasul de expansiune cu pricina este codul:17930-79J50 si se gaseste doar pe original , in jur de 800 de lei. S-au straduit 3 persoane si n-au gasit varianta aftermarket.

A inlocuit cineva vasul de expansiune de la motorul 1.9 diesel cu altceva decit original, fie si cu modificari de la alta masina?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

The following users thanked this post: kellogs

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 21.Ian.2021, 11:09:29 p.m. »
Nu te ajuta asta?
Poate e într-o stare mai buna decât al tau.

Cu solutie de decalcifiere pentru expresoare ai încercat?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: dragon

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 22.Feb.2021, 08:23:23 p.m. »
Intreb pe cei care au facut o curatare a vasului de expansiune si au  reusit ca sa se vada clar nivelul antigelului.
Oare cu ce chimical s-ar curata galbeneala aia de pe pereti ca sa fie vizibil nivelul?
Ai aici un raspuns edificator:

ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dragon

« Răspuns #6 : 07.Ian.2024, 04:04:51 p.m. »
Am rezolvat problema prin inlocuirea cu foarte mici modificari  a unui vas de expansiune de Ford focus 2.
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!