Autor Subiect: Placute  (Citit de 4976 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

razak

• Vizitator
Re: Placute
« Răspuns #20 : 23.Aug.2009, 11:01:32 a.m. »

Offline Galex

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 23.Aug.2009, 12:54:03 p.m. »
Foarte bun tutorial-ul. O sa il incerc la momentul potrivit ;)

razak

• Vizitator
« Răspuns #22 : 23.Aug.2009, 12:58:50 p.m. »
ma bucur ca macar cineva il vede util :D

daca mai sunt completari , am omis eu ceva, va rog sa-mi dati un PM pentru a modifica tutorialu :)

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #23 : 23.Aug.2009, 10:04:42 p.m. »

pe suzie 2 am avut placutele originale+discul original cind am adus-o din germania.cum am ajuns acasa i-am pus niste placute no name din italia,tare moi.acum am trecut deja de 5
3.000 km si e super.discul mai rezista la inca un set de placute.

numai bine!

Cautand placute de frana pt SX-4,  cele mai ieftine  pe care le-am gasit sunt italiene, putin peste 100 ron, fata de celelalte, gen FERODO, care trec de 200 ron. Intrebarile ce se isca sunt : prezinta suficienta siguranta in exploatare; au durata de viata macar la jumatate fata de cele "clasice"?
NUMAI BINE !
[/quote]

cele clasice fiind eco-scartaietoarele originale?cu alea,cel mai mult vreo 18.000 km m-am dus si cind le-am schimbat eram nevoita sa le schimb cu disc cu tot.daca te-ai referit la comparatia ecologic vs moi (italiene,ferodo) atunci parerea mea este ca sunt mai avantajoase astea moi,pt ca ai frane mai bune,nu iti distruge discul si este si sunt mai ieftine(desi momentan nu am idee cit costa alea originale pe la bucuresti.in ungaria a fost in jur de 12000 ft pe vremuri)

daca te-ai referit la italiene vs ferodo nu stiu ce sa iti zic,pt  ca eu in veci nu mi-am pus ferodo.parerea mea este ca nu tine de doua ori mai mult desi pretul este dublu aproape fata de alea italiene.dar fiecare gindeste altfel.

Offline BXXENL

« Răspuns #24 : 24.Aug.2009, 02:21:27 p.m. »
La placute nu conteaza numai durata de viata. Conteaza si cum se impaca cu discul si cat de bine franeaza, iar cand cobori diferente mari de nivel sau cand alergi ca pe circuit mai conteaza si cat de bine disipa caldura, ca alfel iti fierb lichidul si cam ramai fara frane (brake fade)
  • SX4 1.5
Alex

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #25 : 24.Aug.2009, 03:06:44 p.m. »
in principiu sunt total de acord cu tine,insa la swift,trebuie sa admit ca avem frane asa de ochiu' lumii...asa ca eu nu prea ma arunc sa vorbesc de performante adevarate in legatura cu frana din dotare.
sunt deja tare multumita cind gasesc o cale de mijloc...una mai rationala.
sunt genul de om,ori la bal ori la spital.daca mi-as pune in cap,ca EU VREAU FRANE ADEVARATE PE SUZIE,as scoate 1500 d oiro si mi-as monta sistem cu 10 pistoane,discuri fata ,cu placute de portelan inclus.
pana atunci,incerc sa gasesc calea de mijloc,raportul calitate-pret cel mai optim.deocamdata sunt multumita de placutele italiene cele mai ieftine,dar trebuie sa admit ca stilul de condus conteaza foarte mult  si in mod cert la un alt stil nu ar fi la fel de bun.

Offline rgb

• Full Member
  • Mesaje postate: 113
  • Gen: Bărbat
  • Swift 2007 1.3 GLX - B 68 ZOC
« Răspuns #26 : 03.Sep.2009, 02:10:34 a.m. »
problema cu huruitu o am si eu cu placutele puse de service.
sincer sa fiu nu ma deranjeaza foarte tare, masina franeaza ok.
huruitul apare cam dupa 10.000 km de la schimbarea placutelor, scartaitul este omniprezent dar nici asta nu ma deranjeaza
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot