Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41132 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #150 : 18.Mai.2016, 04:30:34 p.m. »
Nu stiu sa fie un buletin de service pentru aceasta problema dar eu am beneficiat de schimbarea timoneriei pe garantie la SX4, gratie servicelui Suzuki din Brasov.  :)

Ca o solutie de compromis, ce poate sa te tina cat masina :) , incearca sa strangi piesa din poza cu un soricel din acela pentru cabluri.

Offline BXXENL

« Răspuns #151 : 18.Mai.2016, 04:36:25 p.m. »
La mine jproblema pare sa fie in piesa incercuita cu rosu, boltul aluneca prin bucsa fara sa faca nimic. Jocul schimbatorului nu este deranjant, doar ca nu mai are efect mutarea lui in stanga, ca pentru a baga a1-a sau a 2-a.

O sa incerc oricum sa vedem cum afecteaza soricelul problema, multumesc pt sfat.
  • SX4 1.5
Alex

Offline boga81

« Răspuns #152 : 05.Feb.2018, 11:46:21 a.m. »
De saptamana trecuta schimbatorul a inceput sa nu mai revina in pozitia neutra. Indiferent daca il mut in stg/dr revine putin, dar nu de tot. Si trebuie mutat cu mana. Parca e "agatat"...
Neutru, blocat dr, blocat stg

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline ciocoiconstantin

« Răspuns #153 : 05.Feb.2018, 12:13:33 p.m. »
Am si eu o intrebare,cum se demonteaza nuca de la schimbator?Vreau sa schimb burduful.
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline LeonardSZK

« Răspuns #154 : 06.Feb.2018, 02:33:54 p.m. »
Se scoate fortat. Nu are filet. Posibil sa se rupa plasticul in partea de jos a nucii.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline ciocoiconstantin

« Răspuns #155 : 06.Feb.2018, 06:40:50 p.m. »
Multumesc pentru raspuns.Asa am banuit si eu.
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline boga81

« Răspuns #156 : 05.Apr.2018, 01:28:14 p.m. »
Am scris in jurnal rezolvarea problemei:
Vorba lu' @toma , urmeaza o epopee:
Acum o luna si ceva am observat ca timoneria cutiei face "fente": la punctul mort, miscarea stanga-dreapta a levierului se facea cu greu. Din ce in ce mai greu... Dupa discutii cu oameni mai inteligenti ca mine in ale cutiei de viteze, am zis sa incerc o rezolvare pe persoana fizica, sa nu fie ceva doar de curatat si sa dau banii degeaba la Autonet, nevrind sa repet experienta de anul trecut.
Asa ca pe parcursul a 2 saptamani in care au fost doar 2 zile calduroase sa pot sa fac ceva fara sa inghet, am facut urmatoarele:
- degresat cabluri/tije cu WD40 (parca a inceput sa se mite mai usor spre stanga, spre dreapta nu). Am zis sa incerc next level
- achizitionat spray de curatare frane care sa nu afecteze plasticul (Spray curatitor frana KENT 83910, 600ml)
- degresat tije
- achizitionat spray veselina alba de la dedeman (nu mai stiu ce marca, vreo 19 lei)
- gresat bine tije/cabluri
Parca mergea mai usor... Am sperat sa se slabeasca si spre dreapta (R si treapta 5). Cum in oras nu apuc sa dau a 5a, am asteptat un drum lung sa vad ce si cum. Ei, dupa drum am concluzionat ca merita o interventie chirurgicala la Autonet. Unde am ajuns azi.
Pasi urmati:
- dat jos bateria si suportul ei pentru a avea acces la timonerie
- demontat "selector sus": se scoate o saiba de siguranta, apoi se trage spre spate sa iasa din bucsa de teflon. A iesit abia dupa ce s-a incercat cu un ciocan. WD40 o fi ajutat putin...
- curatat piesa. Era rugina superficiala si foarte mult praf/pamant. Mecanicul (Mihai, cel mai misto mecanic de la Autonet de pana acum, tip scundut, pe la 1.65m) a dat la polizor perie piesa, apoi cu smirghel, si la final intra inapoi super usor. (Binenteles, inginerul venise deja cu pretul pentru piesa noua, 195 lei).
- gresat cu vaselina peste tot si montat piesa
- apoi s-a uitat si la schimbator. A gresat cu vaselina si pe acolo.
Cica s-ar fi intamplat asta pentru ca a stat masina mai mult timp. Nu acum de curand, ci la un moment dat... Poate sa fi fost apa, poate sa fi fost condens, care pana la urma tot apa e.
Sfaturi de la mecanic:
- pentru cine vrea sa curete tijele, care nu au neaparat nevoie de curatare, se va face doar cu WD40. Are si solvent si gresare. A zis ca vaselina alba spray se poate intari in timp.
- sa fim atenti sa fie gresat la schimbator, nuca/sfera de plastic. Mi-a pus vaselina la greu.
Bottom line: merge ca noua. Si nu glumesc! am fost la SIAB si m-am suit special intr-o Vitara 1.6 sa vad cum se misca schimbatorul. Se misca la fel si la mine acum.
Foarte multumit!
Deviz, 196 lei, -10% suzuki club = 177 lei
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline MariusMGP

« Răspuns #157 : 30.Ian.2020, 04:28:42 p.m. »
Am pățit și eu beleaua cu timoneria, exact ca @boga81. Tocmai când terminam parcarea laterală in fața blocului, schimbătorul a luat o pauză si se bălăngănea stânga-dreapta fără sa mai cupleze treptele laterale, 1, 2, 5 si marșarier...
A doua zi am dus-o pe platformă la service, s-a constatat ca plasticul a cedat si nu mai stătea fixat pe ștuțul ăla metalic, exact ca-n poza lui boga81.
Mi-au zis ca se rezolva doar schimbând toată timoneria si, cum n-aveam altă variantă, am acceptat. O aveau pe stoc, iar la sfârșit, 1400 lei din care 1060 timoneria, 300 manopera de 2 ore si vreo 40 lei alte materiale...  :(

The following users thanked this post: gabineg

Offline migabi

« Răspuns #158 : 16.Sep.2020, 03:13:22 p.m. »
E vorba de piesa asta ?
SX4 SE m16a awd 2011

The following users thanked this post: calyyn