Autor Subiect: Cort PE masina  (Citit de 10276 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline acidutzu

Re: Cort PE masina
« Răspuns #50 : 09.Iun.2020, 01:20:22 p.m. »
De ce nu ai spus ca vrei asa ceva?!?!?!
Au adus niste amici din China,comanda speciala, materiale super ok saltele groase plus anticondens,pe stoc in Bucuresti, pe pipaite....4400 lei cu TVA si garantie.

In sfarsit.
eu am luat barele de fier, clasice din start. doar acelea se preteaza pt cort. si eu la Ikamper am 70kg sus.
dupa ~1000 km cu cortul pe Vitara pot spune cu mana pe inima ca nu imi pare rau.In WE am iesit putin la Dunare, A3 inseamna 110-120 croazera cu vant bine din fata.
Chiar si dupa arcurile MAD se simte greutatea sus vs masina mica....Amicul cu Toy 100 la 130km/h nici nu simtea ca bate vantul.
sa caut niste poze prin telefon...

Am tot studiat topicul. Știam de tine cu Ikamper și de @Cristi (XTI) cu Maggiolina, dar căutam un model mai compact. Cred ca am in fisierul de bookmarks si vreo doua modele chinezești, probabil unul dintre cele menționate de tine. Pe timpuri de pandemie insă, am decis brusc că vom face turism "cu distanțare socială" așa că am trecut procesul pe repede-inainte.

Legat de barele transversale: da, soluția de siguranță sunt cele pătrate, regret insă că va trebui să renunț la profilul T și să imi mai cumpăr alte accesorii de prindere pentru suportul de schiuri si biciclete. Tu ce model de bare ai?
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline rzv

« Răspuns #51 : 09.Iun.2020, 01:28:35 p.m. »
Toate cele 3 chestii din poza sunt corelate ca dimensiuni pentru a acoperi intreg fluxul - frigider mare sa ai de toate, butelie sa ai cum sa le gatesti si toaleta eco pentru... ;-)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

stai calm, am fix 3 variante de aragaz. titan und shit de la 180g cu tot cu butelie,la nr 2  ~1 kg cu tot cu oale, si la ce vezi in poza aia pt cort si proletari . adapatare pt nevoi diferite :)

LE:
bare thule- clasicele  square bar 118  combinate cu prinderile RapidSistem753
« Ultima Modificare: 09.Iun.2020, 01:47:13 p.m. de rzv »
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline shpeedy

« Răspuns #52 : 18.Iun.2020, 09:58:16 a.m. »
Incep si de la preturi mai mici de 3,000USD...

Si nu ai neaparat o problema nici cu greutatea, chiar si cele mai grele (cum ar fi Maggiolina) se inscriu - pentru modelele mici - in greutatea acceptabila pe plafon in mers (singura limita care stiu sa existe). Odata oprita masina si instalat cortul nu prea mai ai probleme cu greutatea maxima suportata.

Un cort mai ieftin (cel putin in State) si despre care vorbeste de bine un tip de pe forumul american SX4 (spunand ca se-mpaca bine cu masinile mici) ar fi Tepui Ayer - la 925USD (nu stiu cum il aduci in RO).

in urma cu ceva vreme vorbeam de o marca de RTT-uri care se potriveste si pe masinile mai mici, nu numai pe off-roadere si care are parte de review-uri bune - este vorba de Tepui. Se pare ca a mai remarcat si altcineva calitatea fabricatiei pentru ca i-au achizitionat, deschizandu-le astfel drumul spre piata globala.

Se gasesc si la noi - https://portbagajeauto.ro/sport-miscare/corturi-auto
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rzv

« Răspuns #53 : 18.Iun.2020, 03:38:39 p.m. »
 :D Ai-ai-ai ce contre am avut cu un domn de la Thule de Ro(vanzator, patron de magazin , reprezentant sau ce-o fi) in legatura cu NOILE corturi thule care au cumparat Tepui pt nume si cota de piata din SUA.

Punctual,din punctul meu de vedere, ca si user si urmaritor atent al fenomenului :

Thule a refacut complet sisteme si productie(Tot China) pt ca tepui era VARZA la sistemul EU de siguranta. adica a picat testul legat pe o masina EU, VS un mastrodont de 3T din SUA. Au intarziat un an cu asta, plus criza de China.
 Thule este acum cam la sfarsitul testelor si au scos doua modele pe piata unul copie ca cel de sus si unul copie magiollina....nici ei nu stiu exact finalizarea dar sigur vor fi upgrade anuale pana ajung la calitatea recunoscuta Thule...

eu nu as lua de la ei, pentru moment. Peste 1-2-3 ani, poate. Dar acum, avand in vedere si pretul,clar nu. Si sunt  mici-140 sau 160 maxim.

Am vazut modelele "de prezentare", retrase de la vanzare, la targul de pescuit si vanatoare.
De atunci au upgradat sistemul de prinderepe bare (care era o mizerie) dar nu stiu nimic de saltele, care erau....cam subtiri si lasau mult de dorit.
In rest, la 1/2 sau 2/3 din banii aceea ,poti cumpara acelasi lucru , facut in cam acelasi loc, dar pe el nu scrie Tepui by Thule  :D

repet, parerea mea, eu putin bolnav fiind .
 Iar atitudinea lui nene ala pus la colt cu propriul bat dupa ce vorbea gura fara el, fix atitudine de javra canina prinsa cu friptura-n gura . Daca avea si oo sa spuna pe cine repezinta jur ca nu ar mai vinde nimic niciodata...... :baston:

Offline shpeedy

« Răspuns #54 : 23.Iun.2020, 03:30:37 p.m. »
The full package, vorba francezului...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rzv

« Răspuns #55 : 22.Iul.2020, 09:17:42 a.m. »
Shpeedy - pai Autohome este liderul de piata in Europa de ani de zile. si colaborari au cu oricine vrea orientare catre outdoor din industria auto....
LA noi, Mercedes Romania vinde corturi Autohome.  Mini Countryman a avut acum 2-3 ani o prezenta pe la targuri cu un cort montat, super misto prezentat si a plusat cu ceva iesiri in presa, teste cu masina plus cort...chiar si un filmulet foarte ok.
Land Rover iarasi are istoric de colaborare cu ei. iar corturile sunt in top 3 dintotdeauna, oamenii fac asta de peste 20 de ani,sunt foarte bine infipti in piata si realitate.
Jos palaria pt calitate si accesorizari iar preturile sunt pe masura acestor lucruri.