Autor Subiect: Inchidere haion portbagaj  (Citit de 18711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Inchidere haion portbagaj
« Răspuns #80 : 12.Oct.2020, 11:55:43 a.m. »
Din experienta recenta cu amortizorul de hayon defect, pot spune urmatoarele: bucurati-va daca hayon-ul se inchide greu! Daca se inchide greu, inseamna ca amortizoarele functioneaza bine.

La mine, recent, s-a stricat un amortizor si hayon-ul nu mai statea ridicat. Dupa ce le-am inlocuit pe amandoua hayon-ul se dechide f. usor si repede dar se si inchide f. greu, ca la inceput, cand masina era noua. Acum, dupa experienta asta, am constientizat ca, cam cu vreo 2 luni inainte sa cedeze amortizorul, hayon-ul se inchidea bine, din prima, fara sa fie trantit, se deschidea un pic mai greu (mai ales cand batea vantul mai tare din fata masinii spre spate). Inainte sa se strice amortizorul, m-am gandit ca s-a mai "lasat" masina si ca in sfarsit se inchide hayon-ul mai lejer. De unde?!
De fapt, incepea sa cedeze un amortizor iar eu am observat asta abia cand nu mai tinea deloc.

Eu cred ca e o problema de proiectare a masinii. Probabil, pozitia amortizoarelor nu este cea mai buna si de aceea, atunci cand acestea au inca forta (deci functioneaza bine), hayon-ul nu se inchide din prima. Asa ca, repet, bucurati-va cand hayon-ul nu se inchide din prima! :) Pt ca atunci cand va incepe sa se inchida mai lejer, inseamna ca trebuie sa va pregatiti de amortizoare noi.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: Dogy

Offline dthem

« Răspuns #81 : 12.Oct.2020, 12:05:09 p.m. »
Vorbeam ieri cu șeful de la service și mi-a zis ca problema ar fi defapt motorașul. Trebuie așteptat 10 15sec pana își face el cursa completa, mecanism interior din ce am înțeles. Apoi se închide fără probleme. Am sa testez sa vad dacă asa este.
Nu este. Mare șef de service... Problema deja confirmată de aproape toată lumea e că nu are unde să iasă aerul în exces când inchizi portbagajul. Vezi și soluțiile cu ușa deschisă când portbagajul se închide absolut perfect.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #82 : 16.Oct.2020, 09:49:16 p.m. »
Confirm ipoteza aerului: de cate ori este deschisa o usa, se inchide perfect, fara exceptie, indiferent de usa, indiferent de inaltimea de cadere a hayonului. Altfel, 9 din 10 sunt rateuri. Mașina are 1 luna de utilizare.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline frenzy

« Răspuns #83 : 27.Oct.2020, 12:46:11 p.m. »
Nu este. Mare șef de service... Problema deja confirmată de aproape toată lumea e că nu are unde să iasă aerul în exces când inchizi portbagajul. Vezi și soluțiile cu ușa deschisă când portbagajul se închide absolut perfect.
Este si cu motorasul o problema, dar pe jumatate :) In sensul ca da, portbagajul se inchide greu cu toate usile si geamurile inchise (trebuie trantit mai tare), dar daca nu s-a inchis bine si il deschizi ca sa il inchizi din nou, trebuie sa lasi 2-3 secunde dupa ce ai apasat pe buton (in nici un caz 15) ca sa il poti inchide, altfel ramane tot in pozitia intermediara, oricat l-ai tranti.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019

The following users thanked this post: Dogy

Offline Billy

Re: Inchidere haion portbagaj - cea mai buna rezolvare
« Răspuns #84 : 25.Mar.2021, 01:34:18 p.m. »
Revin, cu o rezolvare a acestei probleme.
Tot trântind portbagajul ca nu se închidea, a cedat acea bucata de plastic din dreptul cârligului, s-a spart. Am scos acel plastic și ma chinui de  vreo 3 luni sa o cumpăr, dar nu găsesc. Dar ghici ce??? Acum portbagajul de închide fără probleme. Soția îl trântește de l ia toate celea, ca asa s-a învățat.😁😁😁 Asa ca, fără plastic sa fie. Posibil în timp sa se adune ceva mizerie pe sub plasticele alea, dar asta e
  • new vitara 1.6mt 4*4 turqoise/black (fost ford fiesta V 2008)
VITARA!!!! It lives!!!!!

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #85 : 25.Mar.2021, 02:24:09 p.m. »
Încercați urmatoarea tehnică a inchiderii:
- apropiati hayonul la 2-3 cm de inchidere;
- ridicati scurt, energic si inchideti la fel de energic, printr-o mișcare asemanatoare celei cu care bateti cu un ciocan.
De cand aplic aceasta tehnica n-a mai fost necesara deschiderea unei usi. Dupa ce deprindeți miscarea merge 99/100.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip