Autor Subiect: Turism in Romania & "brandul de tara"  (Citit de 3408 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Turism in Romania & "brandul de tara"
« Răspuns #10 : 30.Iul.2010, 03:04:00 p.m. »
Cu alte cuvinte, Romania are de oferit natura

natura ce cuprinde si vanatul..

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 30.Iul.2010, 09:51:58 p.m. »
Dragii mei, eu nu intreb cine-cat fura, cui si cat ii iese. Oricum, presupun ca sunt niste sume pe care eu le-as castiga probabil in toata viata mea de salariat.
In schimb ma intreb filozofic, cui prodest? Adica, bun: brand de tara. Care e ala? Ca ce ni s-a aratat e doar un logo.
Brand de tara vedem de exemplu la Croatia, care s-a pozitionat drept "Mediterana, asacum era odata". Vedem la Bulgaria, care incet incet se pozitioneaza ca pastrator al culturii balcanice autentice (nu discut daca e adevarat sau nu).
Eu, ca turist de rand inteleg conceptul de brand doar in corelare cu niste programe de dezvoltare. Dezvoltare nu numesc doar cheltuieli de sume aberante de bani ci mai degraba investitii mici in lucruri importante.
La noi programele lipsesc cu desavarsire. Investitiile nu au aproape deloc coerenta, in majoritatea cazurilor nu au logica si aproape intotdeauna inseamna constructii din beton si distrugeri de paduri si spatii verzi.
Si atunci ce promovam? Pentru ce ar merita sa vina un strain in Romania? Drumuri nu avem, servicii de calitate nu avem, aproape ca nu mai avem nici civilizatie (raportat la ospitalitatea cu care am fost indoctrinati in scoala).
Nu cred ca vreun strain va veni in Romania fiindca a vazut la CNN sau DW ca avem delta frumoasa. Va veni fiindca poate sa dea la peste sau sa vaneze fara sa-l intrebe nimeni de sanatate. Fiiindca poate pune cortul pe orice pajiste doreste fara sa-l deranjeze nimeni. Fiindca poate trage rulota langa orice padure fara sa plateasca nici un ban. Fiindca poate face offroad pe unde vrea, fara sa dea socoteala nimanui.
Asta e brandul nostru, asta e Romania...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline coq

« Răspuns #12 : 02.Aug.2010, 01:04:51 p.m. »
sau aici... cam lungut filmuletul dar la obiect
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Gen: Bărbat
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #13 : 02.Aug.2010, 01:40:01 p.m. »
Chiar si oficialii au recunoscut, la demararea acestei campanii ca litoralul nostru are probleme serioase, grav este ca de o gramada de ani nu se face nimic, doar se distruge putin cate putin si se asteapta sfarsitul
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Leutz

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 30.Aug.2010, 05:54:29 p.m. »
Multimim pentru site, foarte frumoasa initiativa tanarului respectiv.  Mi-am permis sa-l pun si in sectiunea calatorii pentru cei ce vor sa-si aleaga o destinatie de vacanta.  :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 19.Apr.2022, 08:04:19 p.m. »
De ce suntem noi altfel?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 19.Apr.2022, 09:33:50 p.m. »
De aia, pentru ca nu pretuim nimic si mereu vrem mai mult.
Pentru cei care au mai iesit din "stâna" si au "pascut" pe afara stiu ca acolo iarba e mai verde si mai curata decât la noi, iar oamenii sunt mai civilizati chiar daca nu sunt neaparat mai scoliti.
La noi nimeni nu e curios cum e peisajul din fata blocului sau a casei, asteapta sa vina primaria sa faca curat.
De la asta pleaca absolut toate, e vorba de respectul pe care ni-l oferim singuri fata de noi.

Dar nu mai zic nimic, ca iar sare colegul (stei el care) sa zica ca sunt pesimist si pretentios.

PS: am ascultat la un moment dat o cugetare a unui preot care zicea asa: "în trecut, din generatii de tarani se nasteau domni, astazi din generatii de domni nu mai avem nici macar tarani"....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #18 : 19.Apr.2022, 10:56:30 p.m. »
Dar nu mai zic nimic, ca iar sare colegul (stie el care) sa zica ca sunt pesimist si pretentios.
   Da, sunt cu "musca pe caciula", aici ai dreptate, si autorul articolului are dreptate, dar numai pe jumatate !!
Sa ma explic cat pot de scurt : de cel putin un an(cel mai simplu exemplu), nu mai "pot" sa arunc tigara oriunde(daca sunt pieton, ca in masina nu fumez), pentru ca sunt zone, pe unde merg eu, care sunt curate si parca nu pot sa arunc eu pe jos, s-au mai inmultit si cosurile de gunoi, merg masinile de curatenie si pe trotuar(cel putin sect.3).
Bucurestiu e turnul lui babel(turnul pe care îl durară urmașii lui Noe în șesul Senarului spre a scăpa de un nou potop, când Dumnezeu le amestecă limbile; 2. fig. adunare unde, toți vorbind odată, nu se pot înțelege.), jumatate din masini sunt din alte localitati, propietate a unor batrani din satuce indepartate, care aruncau lighianul cu apa in curte si cojile de cartofi tot acolo sa le manance gainile, iar copii lor au "fugit" la shcolit in capitala si acum au job aici, pe orice salariu(doar capitala sa fie), stau in chirie unde nu-i intereseaza ca stau la bloc si au vecini care nu trebuie deranjati de galagia lor.
  Cealalta jumatate este din "localnici" care chiar isi doresc un oras curat si nepoluat, ca aici s-au nascut si aici traiesc, dar din pacate, sunt si printre ei o gramada "uscaturi" needucate.
Masinile se-nmultesc de la an la an, iar primaria mare, care nu stie decat sa puna-incaseze taxe, nu initiaza nicio masura pentru "fumigenele" mai vechi de 10(zece)ani, fara catalizatoare si precis cu 2 litere pe numar.

Acum legat de expo prezentata, sigur niciunul dintre cei din poza nu cred c-a facut o facultate cu profil turism-hotelier, dar puteau macar sa umple perdeaua aia cu poze cel putin A3 si daca doi dintre ei se imbracau in port national si tot era altceva.
   Oricum sefii de la Bucuresti stiau cu cate poze au plecat(!), dar asa se intampla cand toti sunt numiti politic si culmea, n-au nicio pregatire in domeniu.
Avem atatea peisaje, puncte turistice, chiar nu puteau sa faca douajde postere macar de 100/50cm sa le prezinte?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #19 : 19.Apr.2022, 11:03:33 p.m. »

Asa arata Vidraru si în 2010 când am trecut ultima data pe acolo.
Nu o sa ma mai obosesc (eu si ambreiajul masinii) sa o mai fac vreodata - ca nu-s masochist.

Astept poze de la colegul din Elvetia ca sa vedem ce beau aia pe acolo si arunca dupa aia prin apa.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού