Dar nu mai zic nimic, ca iar sare colegul (stie el care) sa zica ca sunt pesimist si pretentios.
Da, sunt cu "musca pe caciula", aici ai dreptate, si autorul articolului are dreptate, dar numai pe jumatate !!
Sa ma explic cat pot de scurt : de cel putin un an(cel mai simplu exemplu), nu mai "pot" sa arunc tigara oriunde(daca sunt pieton, ca in masina nu fumez), pentru ca sunt zone, pe unde merg eu, care sunt curate si parca nu pot sa arunc eu pe jos, s-au mai inmultit si cosurile de gunoi, merg masinile de curatenie si pe trotuar(cel putin sect.3).
Bucurestiu e turnul lui babel(
turnul pe care îl durară urmașii lui Noe în șesul Senarului spre a scăpa de un nou potop, când Dumnezeu le amestecă limbile; 2. fig. adunare unde, toți vorbind odată, nu se pot înțelege.), jumatate din masini sunt din alte localitati, propietate a unor batrani din satuce indepartate, care aruncau lighianul cu apa in curte si cojile de cartofi tot acolo sa le manance gainile, iar copii lor au "fugit" la shcolit in capitala si acum au job aici, pe orice salariu(doar capitala sa fie), stau in chirie unde nu-i intereseaza ca stau la bloc si au vecini care nu trebuie deranjati de galagia lor.
Cealalta jumatate este din "localnici" care chiar isi doresc un oras curat si nepoluat, ca aici s-au nascut si aici traiesc, dar din pacate, sunt si printre ei o gramada "uscaturi" needucate.
Masinile se-nmultesc de la an la an, iar primaria mare, care nu stie decat sa puna-incaseze taxe, nu initiaza nicio masura pentru "fumigenele" mai vechi de 10(zece)ani, fara catalizatoare si precis cu 2 litere pe numar.
Acum legat de expo prezentata, sigur niciunul dintre cei din poza nu cred c-a facut o facultate cu profil turism-hotelier, dar puteau macar sa umple perdeaua aia cu poze cel putin A3 si daca doi dintre ei se imbracau in port national si tot era altceva.
Oricum sefii de la Bucuresti stiau cu cate poze au plecat(!), dar asa se intampla cand toti sunt numiti politic si culmea, n-au nicio pregatire in domeniu.
Avem atatea peisaje, puncte turistice, chiar nu puteau sa faca douajde postere macar de 100/50cm sa le prezinte?!