Autor Subiect: S-Cross, radio-CD original - detalii?  (Citit de 6727 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline reb

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
    • Bucuresti
S-Cross, radio-CD original - detalii?
« : 08.Iun.2015, 09:33:10 a.m. »
Salut,
Stie cineva unde pot gasi mai multe detalii despre sistemul Radio-CD/MP3 livrat cu S-Cross? M-ar interesa in special versiunea de pe echiparea Comfort (care din cate vad pe site e fara Bluetooth) dar vad ca in poze arata cam la fel la mai toate versiunile (cu exceptia sistemului de pe Special Edition, care are navigatie si LCD).
Poza oficiala arata asa:
http://www.suzuki.ro/content/uploads/smoothgallery/noul-sx4-s-cross-comfort/fix-p02.jpg

In caz ca nu exista nicio resursa online (descriere, manual etc) poate stie cineva mai multe detalii? Iesiri, putere (si putere boxe originale, suport fisiere - inafara de mp3, suporta si altele? wma, flac?)
La livrarile cu 4 boxe, ce boxe sunt? Tweetere nu exista?
Inteleg ca la Comfort este mufa USB in consola (sau cotiera) centrala. Nu scrie nicaieri, dar banuiesc ca poti pune un stick cu mp3-uri, nu? Suporta 320kbs?
Unitatea optica de cine e produsa? Vad ca pe site-ul de acesorii ofera doar sisteme Pioneer, asa or fi si cele originale venite cu masina?
Multumesc.
  • in curând... SX4 S-Cross

Offline shpeedy

Re: S-Cross, radio-CD original - detalii?
« Răspuns #1 : 08.Iun.2015, 09:59:42 a.m. »
Pana iti raspunde cineva cu S-Cross, o sa-mi permit sa-mi dau eu cu parerea:
- formate lossless nu prea cred sa poata citi vreun cd-player d'asta standard de masina - in general sunt limitate la mp3/wma/wav (320kbps ar trebui sa mearga);
- daca esti audiofil, s-ar putea sa ai o problema cu difuzoarele stock ale masinii, care sunt - in general - niste cartoane no-name;
- referitor la cele 4 difuzoare de pe nivelul Comfort, inclin sa cred ca vorbim de un sistem pentru partea din fata numai, cu difuzor de medii in usa si tweeter in apropierea parbrizului (incercuit cu rosu):
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline reb

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 08.Iun.2015, 11:54:49 a.m. »
Multumesc, cred ca reusesc sa vad si eu tweeterele in pozele de pe site-ul suzuki, desi unghiul nu e prea fericit (de parca e dupa el, dupa unghi).

Nu stiu sigur daca pa pot considera audiofil, dar cert este ca nu sunt un audio-snob :D iar bugetul si nevasta nu-mi permit sa fiu prea pretentios (de ce sa-mi iau boxe cand poate nevasta sa ia Lego la copil - logic, nu?)
Totusi imi place muzica iar masina devine uneori (pentru adultul familist) singurul refugiu in care te poti da la maxim pe Linkin Park sau (cine stie)... Parazitii :D Si-mi place sa se auda bine, cu inaltele bine definite.

Cred ca -si daca nu-i satisfac pe ultrapretentiosi- sistemele din dotarea standard ar trebui sa fie rezonabile si aceptabile pentru -sa zicem- 75% din utilizatori (intre care sper sa ma incadrez).
La Opelul Astra aveam tot asa, doua boxe de 20 sau 25W rms si 2 tweetere si desi m-a tot batut gandul sa fac un upgrade adevarul e ca se auzea rezonabil si in final nu am considerat necesar. Sistemul era un Pioneer din seria DEH, cu MP3 si USB, dar in ultimul timp ascultam CD_uri audio (deci lossless) pe care le faceam din...alte CD-uri audio sau FLAC.
Iar daca atunci cand dai la maxim devine insuportabil pentru cei din masina... inseamna ca ori ai destul wati, ori muzica respectiva nu le place :D

Despre FLAC / lossless stiu sigur-sigur ca am vazut intr-un configurator de la alta marca (poate Renault?)- dar probabil era un sistem mai avansat de genul celor cu display LCD si navigatie, bazat probabil pe WinCE sau Android , si atunci se explica suportul pentru FLAC. Poate ca si S-Cross Special Edition are FLAC (desi in specs scrie doar: 63. Sistem audio cu ecran tactil 7’’, MP3, Bluetooth, conectare Smart Phone, sistem de navigație cu SD card, cameră vedere spate)

Scuze ca tot compar cu Opel - asta e, asta stiu- dar la Opel gasesti online foarte usor manuale PDF pentru sistemele lor botezata in mod creativ si plin de imaginatie (daca nu ma insel) CD300, CD400 si... guess what... CD500 :D
Speram sa gasesc asa ceva si pentru Suzuki.

Nu mai indraznesc sa-mi pune intrebari de genul daca sistemul stie sa afiseze metadata gen CDTEXT sau ID3 la mp3-uri...
speram totusi ca daca vad un manual pot sa stiu in avans ce poate unitatea, sa nu bajbai cand ajung sa o utilizez.
Bine ca am fost la drive test si am plecat asa cum am venit in unele privinte :D

vad ca o unitate de la SX4 stie CDtext, probabil si ID3, dar nu e identica cu cea de la S-Cross
http://www.pieseauto.ro/cd-player-auto/suzuki/sx4/radio-mp3-player-oem-suzuki-sx4-fiat-sedici-2137751918.html
La ID3 mi-ar place sa pot alege afisarea numelui fisierului/ al folderului / al interpretului etc
si mi-ar place sa pot schimba albumul /folderul daca am mai multe mp3-uri in foldere diferite...
« Ultima Modificare: 08.Iun.2015, 12:03:45 p.m. de reb »

Offline reb

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 02.Iul.2015, 11:56:58 p.m. »
Revin eu cu un detali despre formatele losless.
Pe site-ul Suzuki se ofera la acesorii Pioneer DEH-1500UB (la 100 euro), un model care nu se mai face si a fost inlocuit cu DEH-1700UB.
http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-1700UB/page.html
Acesta suporta FLAC.
Din pacate, pentru a avea controale pe volam am optat pentru o echipare cu radio-cd (care, stiu, mai mult ca sigur nu suporta FLAC) si tot nu sunt lamurit ce radio-cd este instalat (pe S-Cross Confort) si ce specificatii are.
Inca nu am ridicat masina, mai dureaza vreo 1-2 zile, am vazut-o si m-am jucat un pic la ea, usb-ul merge :D... inca nu am bagat CD-ul meu cu selectiuni Linkin Park si ... Far East Movement  >:)
Peste 2 zile voi putea sa-mi dau seama mai bine cum suna fata de Pioneerul pe care l-am avut anterior (am vandut masina recent) si de care eram multumit.

Daca totusi stie cineva mai multe - what make, what model... ca sa zic asa, despre radio-CD S-Cross as aprecia. Multumesc.
Eu tare mult sper sa fie tot de la pioneer, daca cele doua firme sunt "prietene" (si navigatia - suzuki o recomanda pe cea de la Pioneer  - AVIC).

Si apropos de radioCD 1 DIN. Pentru cineva care a luat S-Cross versiunea Start, fara radioCD, poate oare sa-si cumpere ce radioCD vrea si se duce la reprezentanta sa-l monteze contra cost? Sau vor dori sa monteze doar Pioneerul lor de >100 €?
Sau poate sa-l monteze unde vrea, nu afecteaza garantia?

Ah... si inca un apropos... sort of... daca eu vrea sa-mi iau navi/multimedia aftermarket si radio-CD-ul vechi original de pe Confort sa-l pun pe Start-ul care nu are nimic... ar merge? La reprezentanta mi-au zis deja ca nu merge, ca Start nu suporta radio-cd-ul de la Confort (stiu ala are conexiuni pentru comenzi pe volan.. dar nu pot ramane neutilizate???) - cica pe Start se poate pune doar 1-DIN.

L.E. Citeam pe un alt thread (http://www.suzuki-club.ro/forum/in-car-entertainment/un-sfat-(-imbunatatire-sistem-audio-)/ ) cat de nemultumit era detinatorul de sistemul echipat standard si in mod special de box. Spuneti-mi ca nu e dracu' asa negru. Spuneti-mi ca la S-Cross nu stau lucrurile asa. Adica da-o naibii am zis ca e firma japoneza (suzuki) n-o pune chiar pocnitori...
Adica opelu' era mai breaz la boxe decat suzuki????
Pe de alta parte citeam ca pe alte suzuki (SX4 parca) ar fi Clarion?
« Ultima Modificare: 03.Iul.2015, 12:05:15 a.m. de reb »

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 03.Iul.2015, 09:19:45 a.m. »
Si apropos de radioCD 1 DIN. Pentru cineva care a luat S-Cross versiunea Start, fara radioCD, poate oare sa-si cumpere ce radioCD vrea si se duce la reprezentanta sa-l monteze contra cost? Sau vor dori sa monteze doar Pioneerul lor de >100 €?
Sau poate sa-l monteze unde vrea, nu afecteaza garantia?

Legat de achizitia unui HU din alta sursa decat Dealer nu vad de ce nu ar fi posibila - in fond sunt banii tai in joc. Referitor la montajul HU-ului, cel mai bine ar fi sa intrebi la Dealer ce si cum cu garantia - in mod normal, nu ar trebui sa fie probleme daca exista pre-echipare audio pe masina, iar HU-ul implicat este unul standard, dar traim in Romania...

L.E. Citeam pe un alt thread (http://www.suzuki-club.ro/forum/in-car-entertainment/un-sfat-(-imbunatatire-sistem-audio-)/ ) cat de nemultumit era detinatorul de sistemul echipat standard si in mod special de box. Spuneti-mi ca nu e dracu' asa negru. Spuneti-mi ca la S-Cross nu stau lucrurile asa. Adica da-o naibii am zis ca e firma japoneza (suzuki) n-o pune chiar pocnitori...
Adica opelu' era mai breaz la boxe decat suzuki????
Pe de alta parte citeam ca pe alte suzuki (SX4 parca) ar fi Clarion?

Asta cu nemultumirea fata de sistemul audio mie mi se pare destul de relativa - depinde de asteptarile/experienta audiofila/urechea fiecaruia. In general, sistemele audio de baza din masini (mai ales cele relativ low-cost ca ale noastre) sunt suficiente pentru ascultarea radio-ului si cam atat. Cartoanele de pe SX4-ul in dotare au si ele limitele lor, dar inca mai merg la stilul meu de ascultat. Cand or sa crape, cred c-o sa le inlocuiesc cu niste boxe mai acatarii (poate niste DLS-uri).

Cu privire la HU-ul de pe SX4, stiam de Clarion ca echipare pe SX4-urile facute in Japonia. Cele facute in Ungaria stiu ca au Panasonic (model PACR01...07) - eu pe SX4 facelift MY2010 am Panasonic PACR07.

Offline reb

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 03.Iul.2015, 08:17:16 p.m. »
Multumesc.
Intre timp am intrat si eu "fizic" in posesia masinii, si primele impresii sunt ... ok. Nu m-a dat pe spate dar nici nu m-a dezamagit cum se aude. Oricum in 2-3 km si cu familia nu am avut timp sa ma lamuresc si sa butonez prea mult.
Macar are ID3 pe MP3 (cel putin de pe CD), pacat ca afiseaza doar pe un rand - cel de jos, cel de sus fiind ocupat de informatii mai putin importante. Nu am observat inca daca are scroll la text. Oricum nu stai in masina sa citesti ce muzica asculti (se presupune ca ti-ai facut-o cu mana ta... selectia :) )
Nu am reusit sa-mi dau seama sigur, dar cred ca versiunea S-Cross Comfort nu vine cu tweetere (cel putin nu am reusit sa le simt ca vibreaza - dar tweeterele nu vibreaza de regula oricum) - vine insa cu 4 boxe in portiere.

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 03.Iul.2015, 09:34:00 p.m. »
Intreb si io: daca pui doar Front-ul (F5), tai Bass-ul (-5) si dai Treble la maxim (+5), n-ar trebui sa-ti dai seama daca se aud tweeter-ele?

Offline reb

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 05.Iul.2015, 02:54:48 p.m. »
Logic da, n-am apucat sa fac prea multe teste. Oricum in fisa dotarilor scrie doar "4 incinte audio", la versiunile superioare de echipare scrie "4 incinte autio si doua difuzoare de inalta frecventa" sau ceva de genul. Cel mai probabil nu am tweetere, desi mi se parea bizar (la opel aveam doar boxe fata si tweetere, nu aveam spate; aici am boxe fata si spate, dar nu tweetere... )
RadioCD-ul este: Panasonic CQ-JZ33F1AE (sau CQ-JZ33F0AE - probabil cea de-a doua versiune este cea cu bluetooth) conform declaratiei de conformitate de la sfarsitul manualului.
Mai sunt alti producatori (Rikenkaki, Calsonic Kansei, Continental etc) si niciunul nu pare sa faca boxe, deci posibil si boxele sa fie Panasonic (nu neaparat de calitate).

Offline Marci

« Răspuns #8 : 15.Mar.2016, 09:37:43 p.m. »
Dezgrop subiectul, pt. ca m-ar interesa un upgrade la difuzoarele cu care vine masina. Stie cineva ce dimensiune au difuzoarele, eventual ce grosime/adancime au. As schimba macar difuzoarele din portierele din fata. Este dificila demontarea fetelor de usa, pot sa ma hazardez sau e treaba de service specializat?
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline Zaheiu

« Răspuns #9 : 21.Iul.2020, 10:00:22 p.m. »
S-a aflat ce difuzoare sunt pe fata si ce incape acolo? A schimbat cineva? Cu ce? 
  • SX4 S-Cross