Autor Subiect: Ce parere aveti despre femei la volan?  (Citit de 16153 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Ce parere aveti despre femei la volan?
« Răspuns #120 : 29.Dec.2020, 12:25:36 p.m. »
E fix bugetul pentru o masina SH pe care sa o dai fara griji sexului frumos ca s-o loveasca cu diverse ocazii.  :-))

Pe ce te bazezi cand faci aceasta generalizare (deranjanta, consider eu) ?

Dincolo de perceptiile personale (de obicei limitate la propriile experiente / propriul anturaj) se pare ca realitatea (data de statisticile disponibile) nu prea vine in sprijinul unei atare generalizari...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: gabineg, toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #121 : 29.Dec.2020, 01:33:44 p.m. »
De acord cu @shpeedy, nu e cazul sa fim misogini.

Sunt doamne care conduc zilnic/frecvent prin natura obligatiilor familiale sau de serviciu si o fac de regula bine.
Sunt alte doamne care pun mainile pe volan doar cand sotul catadicseste sa le dea masina sau este sub influenta alcoolului, adica de regula in weekend sau de sarbatori. Explicabile reticenta si stangacia acestora in evaluarea si abordarea unor situatii in trafic.   
A treia categorie (si aici am cativa prieteni si colegi de serviciu) o reprezinta sotiile si partenerele care nu primesc deloc masina de la sot (din lipsa de incredere sau de disponibilitate). Acestor doamne li s-au atrofiat atat aptitudinile de sofer, cat si apetitul de a conduce. Culmea o reprezinta pierderea dreptului de a conduce, prin renuntarea reinnoirii permisului la expirare. Stiu un caz concret in cercul apropiat de prieteni. 

In concluzie, asa cum sunt barbati mai buni la cratita decat femeile, exista si femei mai experte la sofat decat barbatii.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: sfichiu, vali22, toma, Costique

Offline Vecchio

« Răspuns #122 : 29.Dec.2020, 03:49:22 p.m. »
În secolul trecut, sau mileniul trecut (luați-o cum vreți) șoferițele erau un partener agreabil de trafic, cu un număr extrem de redus de evenimente rutiere generate în trafic. Conduceau prudent, unele foarte fluent și am cunoscut câteva care conduceau trăsnet (drum Cluj - Oradea cu un Renault R8 făcut în 1h și 15 min, dimineața la 6). Mai prindeau băieții câte una mangă în trafic, dar foarte puține cazuri.
Acum - majoritate vorbesc la telefon în trafic, multe sunt de un tupeu inimaginabil de-ți stă inima în loc, altele sun ZEN, banda 1 e pentru proști, în parcări lasă mașina cum se nimerește, toate-s grăbite de parcă vine sfârșitul lumii, etc. Am mers cu una cu mașina și am zis că nu mă mai urc veac cu ea la volan(dacă scap)! Ca să nu mai vorbesc de limbaj - depășea orice imaginație! Cât privește alcoolul la volan, ce să mai vorbim. Toată această chestie este legată de educație.  :-?
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #123 : 29.Dec.2020, 04:04:05 p.m. »
Sa inteleg ca barbatii sunt mai educati decat femeile? :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #124 : 29.Dec.2020, 04:28:06 p.m. »
@Vecchio : De unde stii ca majoritatea, mai ales in conditiile in care nu traiesti intr-o zona cu o foarte mare densitate de locuitori (deci implicit conducatori auto) ?!

Si aplicarea (eronata) a generalizarilor - mai ales cand ai alternativa unor date concrete - tine tot de educatie...

Sa reluam cifrele din articol:
- 2,5 milioane femei cu carnet VS 5 milioane barbati;
- 8% dintre soferite amendate VS 20% dintre soferi;
- 20,000 permise suspendate, in cazul soferitelor VS 120,000 permise, in cazul soferilor.

Si am mai gasit niste date (mai vechi):
- https://www.promotor.ro/stiri-auto/cine-reprezinta-un-pericol-la-volan-barbatii-sau-femeile-9965979
- asta la nivel SUA: https://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/soferii-barbati-au-mai-multe-sanse-sa-moara-la-volan-decat-femeile-26382.html

Dupa cum se poate vedea, la nivelul accidentelor fatale, barbatii sunt "castigatori", pe cand - la nivelul accidentelor usoare - femeile sunt de obicei "in top". In aceste conditii, oare o masina d'asta moderna, cu tot soiul de sisteme de preventie/proactive (un ajutor la parcare, la franare samd) nu ar ajuta la diminuarea accidentelor usoare facute de femei? Adica, dpdv logic, daca tot se ajunge la doua masini - una moderna si una veche/iefina - intr-un cuplu/o familie, parca face mai mult sens ca masina nou sa fie condusa de femeie (si nu invers)... Zic si eu...

In alta ordine de idei, o chestie pe care am constatat-o de ceva vreme in societatea romaneasca (si care nu este mai deloc adresata) - dincolo de cazurile extreme de corectitudine politica (la care nu achiesez), noi ca popor avem o toleranta destul de scazuta, dar un potential destul de mare de preconceptii/prejudecati/discriminari, pe criterii de gen/sex/rasa/etnie/religie samd. Iar cum aceasta comunitate are tendinta de a fi o oglinda a societatii romanesti... :-?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma

Offline Vecchio

« Răspuns #125 : 29.Dec.2020, 04:49:03 p.m. »
@Vecchio : De unde stii ca majoritatea, mai ales in conditiile in care nu traiesti intr-o zona cu o foarte mare densitate de locuitori (deci implicit conducatori auto) ?!
..............
Si aplicarea (eronata) a generalizarilor - mai ales cand ai alternativa unor date concrete - tine tot de educatie...
/quote]
Eu vorbeam despre șoferițele din zona noastră - cu cele din zona voastră m-am lămurit demult pe drumurile patriei!
De exemplu
« Ultima Modificare: 29.Dec.2020, 05:08:11 p.m. de Vecchio »
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

« Răspuns #126 : 29.Dec.2020, 04:51:20 p.m. »
   Acum - majoritate vorbesc la telefon în trafic, multe sunt de un tupeu inimaginabil de-ți stă inima în loc, altele sun ZEN, banda 1 e pentru proști, în parcări lasă mașina cum se nimerește, toate-s grăbite de parcă vine sfârșitul lumii, etc.... Toată această chestie este legată de educație.  :-?
    Din pacate, alaturi de categoriile mentionate de @gabineg, trebuie sa recunosc ca exista si categoria subliniata in citatul de mai sus si datorita faptului ca masinile s-au inmultit si numarul soferitelor a crescut.
    Chiar dimineata am avut un exemplu negativ al unei d-ne la volan care, numai prin experienta soferilor din spate, nu a provocat un accident in lant. Presupunerea mea si a sotiei a fost ca pur si simplu nu a observat culoarea verde a semaforului si a franat inexplicabil si brusc.

Ceea ce nu vor multi sa inteleaga, atat soti-soferi, cat d-ne-soferi este faptul ca atuncii cand esti la volan, ai de fapt in mana o arma si chiar o arma mortala ! Si cred ca nu exagerez absolut deloc !
    Faptul ca sotia conduce masina o data pe luna sau la sase luni, faptul ca nu incerci sa te auto-perfectionezi de-a lungul timpului si ramai numai cu ce ai "invatat" de la instructor este grav.
    La fel de grav mi se pare si faptul ca obtii un permis de conducere, in conditiile in care atat tu, cat si cei de langa tine observa/stiu ca nu ai nicio inclinatie catre sofat, ba chiar ai o teama, dar o faci doar pentru faptul ca primesti masina de la job sau si mai grav, pentru ca trebuie sa transporti copilul la scoala !
    Deasemeni, sunt de acord si cu concluzia trasa de @gabineg, de aici si ideea ca daca nu-ti place sa faci ceva, mai bine sa nu-l faci, indiferent ca esti barbat sau femeie !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #127 : 06.Mar.2021, 07:25:54 p.m. »
Cred ca si fata asta mergea cu modul "sport" setat  :->
http://www.monitorulcj.ro/actualitate/88314-raliuri-pe-drumurile-din-cluj-napoca-o-soferita-prinsa-de-politisti-cu-108-kmh-pe-observatorului
Aceeasi stire, prezentata altfel de alt ziar .....
Acuma nu mai e clar , era o soferita la voaln, sau baiatul unui bogatas ?  Ori au fost 2 conducatori prinsi in aceeasi zi, in acelasi loc, cu aceeasi viteza ?  :-j
https://www.stiridecluj.ro/social/bogatas-clujean-prins-cu-un-bolid-pe-observatorului-avea-108-km-h-amenda-a-fost-pe-masura
« Ultima Modificare: 06.Mar.2021, 07:51:44 p.m. de FritzVonSpritz »
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....