Autor Subiect: Up date soft motor 1.4 BoosterJet  (Citit de 3195 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexB

Up date soft motor 1.4 BoosterJet
« : 03.Iul.2018, 02:40:47 p.m. »
Salutare,
Nu am gasit o postare pe aceasta tema, daca nu e locul potrivit o sa rog un admin sa o mute.

Eu fiind membru pe o pagina de S-Cross din Ungaria, am vazut ca in ultimele zile se discuta despre un up date de soft la motorul de 1.4 BoosterJet, atat la S-Cross, cat si la Vitara.
Pe scurt ar fi vorba despre un up date gratuit, dar care se va face doar celor care cer acest lucru sau semnaleaza probleme in comportamentul masinii la anumite turatii. Din ce am inteles de la ei ar fi vorba despre zvacniri al motorului la mers constant in jurul turatiri de 2000rpm si/sau intarziere la o accelerare mai brusca tot in jurul acestei turatii.

Mesajul original de pe grupul maghiar scris de catre un sef de service din Ungaria: (pentru cei care cunosc limba, pentru restul google translate  :) )
"Sziasztok

A mai napon jott ki egy szoftverfrissites a motorvezerlore az 1,4 boosterjet motorokra.

2000-es fordulaton tartosan haladva rángatás érezhető vagy lassú motorreakció gyorsításnál ezt javítja ez a frissites.

Nem lesz ertesitve senki mert nem biztonsagi kampany. Csak ügyfélpanasz eseten kell elvegezni.

A 2018.05.31 utan gyartott modellekre nem vonatkozik.

Márkaszervizek ingyenesen frissítik,
amennyiben ez a panasz fenn áll valakinél."

Sincer si eu am mai simtit cateodata la accelerare in jurul valorii de 2000 rpm ca ar raspunde cu intarziere.
Sunt curios daca la noi in tara se va putea face acest up date sau daca a mai auzit cineva de aceasta problema .
Va tin la curent  ;)
  • Suzuki SX4 S-Cross Passion 1.4 BoosterJet AllGrip 6MT Galactic Gray 2017

Offline AlexB

Re: Up date soft motor 1.4 BoosterJet
« Răspuns #1 : 03.Iul.2018, 02:46:51 p.m. »
O explicatie mai tehnica de la acelasi sef service Suzuki din Ungaria:
"A frissítés következtében a gyújtási idő van késleltetve, ugyanis mikor az ügyfél leveszi a lábát a gázpedalról a turbó még dolgozik és a nyomaték magas, ezért az ügyfél a jelentésben említett jelenséget érezheti
ennek kiküszöbölésére a gyújtási idő változtatásával éri el a vezérlő a nyomaték megfelelő csökkentését.
így egy csúcsos szinusos nyomaték jelgörbe egy sokkal elnyújtottabb szinusos nyomaték jelgörbére változik, ezáltal a működés az ügyfelek számára kedvezőbb jelenséggel jár együtt"

Google translate: (ideea de baza se intelege, mie mi-e greu sa traduc termenii tehnici)
"Ca urmare a acestei actualizări, timpul de aprindere este întârziat, ca atunci când clientul își îndepărtează piciorul de pe pedala de accelerație, turbocomul încă funcționează și cuplul este ridicat, astfel încât clientul simte fenomenul menționat în raport
Pentru a evita acest lucru, prin reglarea timpului de aprindere, controlerul obține o reducere corespunzătoare a cuplului.
astfel încât o curbă de vârf a semnalului de cuplu de sincronizare se modifică la o curbă de semnal de aliniere mai lungă, făcând astfel funcționarea mai favorabilă cliențilort"

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Costique

Offline G3n818

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 13.Aug.2018, 01:20:41 p.m. »
ne-ar fi de folos sa intrebam si sa postam aici raspunsurile de la service-urile din Romania
  • Renault Megane 1.6 16v

Offline kellogs

« Răspuns #3 : 13.Aug.2018, 03:23:10 p.m. »
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline AlexB

« Răspuns #4 : 14.Iun.2019, 03:45:55 p.m. »
Ieri am fost la revizia de 2 ani si am intrebat daca exista si la noi vre-un update de soft pentru motor. Surpriza, exista. Doar ca nu a fost o campanie de rechemare, asa ca se face doar la cerere. La Arad am fost primul care a intrebat de asa ceva, deoarece nici nu stiuau de existenta update-ului.

Update-ul s-a facut gratuit si a durat aproximatv 40 de minute. Acum nu stiu daca doar mi se pare sau intradevar exista o imbunatatire, dar eu nu mai simt acel lag si acele smucituri fine la o accelerare mai brusca de la 2000 de rpm. O sa mai fac cateva drumuri mai lungi si revin cu impresii.

The following users thanked this post: musicall

Offline dthem

« Răspuns #5 : 12.Iul.2019, 12:43:13 p.m. »
Acum am văzut că se aplică doar modelelor până la 31 august 2018. Mașina mea e martie 2019, dar între timp am apucat să întreb pe mail la DAB despre update. Vă țin totuși la curent.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline mugur01

« Răspuns #6 : 13.Iul.2019, 08:52:24 p.m. »
Eu am facut verificarea de 1000 de km la Radacini -Iuliu Maniu si nu erau informati de vreun update de soft de catre Suzuki Romania.
  • Suzuki SX4 S-cross var. Passion 1.4 4WD All Grip AT

Offline ntire2000

« Răspuns #7 : 13.Iul.2019, 11:22:48 p.m. »
Cel mai probabil explicatia e alta.
Ori nu au posibilitatea tehnica sa-l faca, ori habar nu au.

O sa trimit un mail celor de dincolo referitor la ultima varianta de soft ca sa vad de curiozitate ce-mi raspund.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline EManu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
« Răspuns #8 : 12.Oct.2019, 09:38:43 a.m. »
Acum sunt la revizia de 1 an de zile ,am intrebat de update ul de soft la Expocar Constanta,mi au zis ca ei nu au auzit de nici un update
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 12.Oct.2019, 03:26:37 p.m. »
Eu l-am cerut la Autonet la ultima revzie, astă vară, cică l-ar fi făcut, n-am simţit vreo diferenţă.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT