Autor Subiect: Roata de rezerva pentru 2WD sau 4WD  (Citit de 23139 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sancheznfy_br

Re: Roata de rezerva pentru 2WD sau 4WD
« Răspuns #60 : 25.Dec.2017, 10:16:24 a.m. »
Sa intelegem ca merge kitul dw 60 euro de la volvo la suzuki? Ce la ce model de volvo? La ce model de suzy? La vitara?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline duculetu

« Răspuns #61 : 25.Dec.2017, 10:19:44 a.m. »
Ideea e ca noi nu am vazut inca un kit de rezerva pentru Ignis. Odata ce vedem si stim sigur dimensiunile putem cauta si la alti producatori.

Offline f.cristi

« Răspuns #62 : 25.Dec.2017, 10:20:06 a.m. »
Era doar un exemplu de un pret de bun simt pt. o componentă optională (peste care am dat intamplator la Volvo XC40). Nu stiu daca se potriveste la vreo Suză; la Ignis in niciun caz 😀.

Offline berila_mz

« Răspuns #63 : 25.Dec.2017, 08:55:28 p.m. »
Nu prea inteleg ce vrei sa zici. Ca la Volvo-Suzuki ar fi invers in privinta kit-ului de pana (inclus in pretul masinii) comparativ cu roata de rezerva ? Adica la Volvo kitul de pana ar fi sa zicem 200 de Euro si la Suzuki 20 de Euro (care e mai aproape de pretul real) ?
Cand cumperi o masina noua si adaugi optiunea de roata de rezerva, inseamna ca renunti la kitul de pana (standard pe masina), mai pui 60 EUR si primeste roata de rezerva. Pentru ca nu iti da kit de roata de rezerva si iti lasa kit pana in punga pe bancheta din spate.

Matematic vorbind:
Kit reparatie + 60 EUR = Kit roata rezerva

In concluzie, kitul de reparatie e mai ieftin cu 60 EUR decat kitul roata de rezerva, oricare ar fi pretul lui.
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

The following users thanked this post: yeti

Offline f.cristi

« Răspuns #64 : 25.Dec.2017, 08:58:59 p.m. »
Păi fa același lucru la Suzuki si vezi cat dai in plus.

Offline duculetu

« Răspuns #65 : 25.Dec.2017, 09:08:39 p.m. »
Nu ai de ales cum nu ai de ales nici la anvelope. Chit ca iei masina iarna, o sa ai anvelope de vara. Chit ca iti cumperi sau nu roata de rezerva, primesti kit-ul respectiv. Am intrebat inainte sa iau masina iar roata de rezerva era 400 de euro fara posibilitate de discount.

Offline duculetu

« Răspuns #66 : 08.Ian.2018, 03:13:31 p.m. »
O varianta am gasit aici, atat pentru '15 cat si pentru '16. Din ce am citit, baietii astia fac produse destul de ok. Sunt si pe eBay daca ajuta pe careva.

Offline f.cristi

« Răspuns #67 : 08.Ian.2018, 09:57:58 p.m. »
N-am avut timp sa aprofundez. Ai gasit si pt. 4WD ? Fac livrari si in Romania ?

Offline Cristi R

« Răspuns #68 : 10.Ian.2018, 09:20:14 a.m. »
Salut Duculetu !
Eh ...lumina din portbagaj nu e asa de deranjanta ca suspensia. Am rezolvat-o cat de cat ca oricum am si lanterna de cap ma descurc. Cu suspensia insa solutia nu am gasit-o si din discutiile de aici si ii multumesc pe aceasta cale lui F.Cristi de la care inteleg ca si solutia este destul de complicata. Arcurile sunt diferite de la 2wd la 4wd....greu....
Referitor la roata de rezerva.
Eu am cumparat-o dupa exact 2 ore de cautari pe OLX. Am ales un anunt cu roti noi slim de rezerva de diferite dimensiuni. Eu am ales una de Toyota de 16' care am luat-o cu proba. Adica m-am dus pe o ploaie torentiala la intalnirea cu domnul respectiv care s-a petrecut in capatul strazii veseiei intersectie du trafic greu exact in curba aceea de 90 de grade. Am ridicat frumos masina pe cric si initial am testat una de 15' fara sa-mi dau seama. Mergea si aia nu lovea etrierii sau altceva dar era mica la diametru. Apoi nenea care le-a adus a zis ca a adus si 15' fiindca era posibil ca aia de 16' sa nu incapa in caricatura aia de locas sub portbagaj in spate. Am testat-o apoi pe aia de 16' si apoi am montat-o in portbagaj si a mers perfect. Am cautat link acum sa ti-l trimit dar din pacate ori nu-l mai tin minte prea bine dupa poza ori nu mai este nenea ala pe OLX.
Deci nu am depus un efort prea mare si o sa caut si pentru tine niste link-uri si apoi poti incerca.
Zi buna.
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: duculetu

Offline duculetu

« Răspuns #69 : 10.Ian.2018, 10:10:36 a.m. »
De gasit am gasit dar voiam sa stiu dimensiune pentru ca in anunt apar si alea. Slim ca slim dar sa stiu ce ii cer omului :)
In alta ordine de idei, eu nu am avut multe masini dar in cea veche, mai exact in portbagaj, aveam si un surub care tinea roata sa nu alunece (nu ca ar avea unde sa se duca) si un suport in care imi puteam pune diferite lucruri (suport care acoperea gaura rotii, care era pusa cu fata in jos. Oare tu ai pus roata cu fata in sus ca sa nu zgaraie portbagajul iar in locul ala ai spus ca pui uneltele?
La un moment dat a atentionat @f.cristi ca la inlocuirea suportului cu o roata de rezerva o sa ramana un gol inspre bancheta, gol care era acoperit de partea cu material de pe poliester (era in jurnalul lui de bord dar chiar nu gasesc postarea). Ai rezolvat cumva si aia? Podeaua sta bine balansata in margini?
Insist totusi sa mutam discutia pe threadul ei.