Autor Subiect: Scartait frana  (Citit de 7992 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline drago1970

Scartait frana
« : 24.Iul.2017, 09:35:41 a.m. »
Buna ziua ! La o zi dupa efectuarea ITP-ului si a reviziei de 2 ani (dar cu aprox.20.000 km la bord) am constatat ca la actionarea franei intr-un viraj dreapta , apare (aleator ce-i drept , dar tocmai cand crezi ca , gata , am scapat , reapare  :D ) un scartait , un sunet/suier mai ascutit , nu de o f. mare intensitate , dar suficient sa-l auzi si sa te enerveze daca ai geamul deschis si muzica oprita sau in surdina.In anumite cazuri acest sunet apare si la franarea cu rotile drepte. Dupa acasta revizie am mers cam 1400 km pe diverse drumuri si acest sunet a fost prezent in mod constant. Ca observatie , la revizie am fost prezent in mod direct , asa ca exclus sa-mi fost schimbata orice piesa. Au fost schimbate cele 3 flitre , uleiul , a fost diagnosticata prin computerul de bord , totul Ok.  Personal , nu ma deranjeaza , sa nu fie preambulul unor altor probleme viitoare mai serioase , sunt intrigat de unde a aparut. Placutele de frana nu cred sa se fi tocit , mai ales ca stilul meu de condus nu presupune franari/accelerari bruste.Nici un martor/senzor de bord nu este (si nici nu s-a) aprins.
  • Suzuki Vitara 2015

Offline jupanul1

Re: Scartait frana
« Răspuns #1 : 24.Iul.2017, 09:37:44 a.m. »
Stai liniștit, s-a mai întâmplat și la alții. Pe mine mă scoate efectiv din minți...

mergi la autonet si te rezolva rapid - freaca pe disc tablita de siguranta de la placute - se indoaie o ureche ce nu ii mai permite deplasarea catre disc  ;)
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: drago1970

Offline drago1970

« Răspuns #2 : 24.Iul.2017, 11:06:26 a.m. »
Multumesc , am citit postarile de pe "jurnale de bord...." , urmatorul meu gand a fost " e musai sa merg sa rezolv..." sau poate ramane asa ? Nu de alta dar ar trebui sa fac o vizita in reprezentanta Suzuki din resedinta de judet (unde de-abia am facut revizia pe 10 iulie) si stau cam prost cu timpul.  Poate orice service mai serios  sa o rezolve ? Care ar putea fi consecintele unei non-actiuni in privinta acestei tablite ? (pana la urmatoarea revizie , peste un an)
  • Suzuki Vitara 2015

Offline jupanul1

« Răspuns #3 : 24.Iul.2017, 11:58:18 a.m. »
Consecințele sunt că nu se tocește așa repede cum credeam și o să scârțâie în neștire...

Nu văd ce mare inginerie ar fi în așa fel încât alții să nu poată să-i dea de cap, colegul @aleksanders ne-a spus doar unde se va rezolva prompt, fără prea multe bătăi de cap, că au deja know-how-ul necesar.

The following users thanked this post: drago1970

Offline jupanul1

« Răspuns #4 : 28.Iul.2017, 01:29:37 p.m. »
Am scris pe jurnal, zic și aici, că poate se uită mai multă lume. Am fost la Autonet, s-au dat roțile față jos, s-au curățat plăcuțele, îndoit tăblițele, gresat butucii. La final un test de frâne pentru a confirma că totul e ok.

Poza cu ”buclucul”.

The following users thanked this post: drago1970, kellogs, gelum

Offline aavii

« Răspuns #5 : 07.Aug.2017, 10:27:30 a.m. »
Foarte interesant ca si eu am sesizat acest zgomot saptamana trecuta si am aproximativ 30 000 kilometri. Am sa merg la autonet sa corectez problema daca stiu deja de ea :).
Ceea ce mai vreau sa remarc e ca sunetul se aude la viteze de peste 50kmh si nu isi schimba intensitatea / frecventa in functie de viteza. Mai mult, nu se aude mereu.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: Cristian82

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 08.Aug.2017, 03:55:07 p.m. »
Si la Vitara mea se aude un scartait cand plec de pe loc .. pret de cateva secunde si apoi nu mai aud acel scartait. Se prea poate sa fie pe terminate placutele de frana, desi am doar 14.000 km ... iar cu SX4 m-au tinut 38.000 km placutele ecologice ...

Offline jupanul1

« Răspuns #7 : 08.Aug.2017, 04:00:55 p.m. »
Greu de crezut că s-au dus plăcuțele de frână în 14k. La mine (AT fiind, deci mult mai solicitate) nu erau consumate la 15k. Probabil e tot tăblița aia indicată cu șurubelnița în poza de mai devreme, tăbliță ce freacă pe disc. Mno... la Autonet știu ce au de făcut, dacă despre aia e vorba.

Offline mariusl82

« Răspuns #8 : 24.Aug.2017, 11:08:10 a.m. »
care e lifetime-ul placutelor de frana? eu mai am cativa KM pana la 17 mii si urmeaza sa fac niste drumuri lungi
avem senzor pentru uzura placute??

• New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline jupanul1

« Răspuns #9 : 24.Aug.2017, 11:31:26 a.m. »
Da. Există un ”senzor” - adică o tablă ce va scârțâi îngrozitor când ajunge să frece pe disc. Altfel, nu, ceva electronic nu este. Poate dăcât monitorizarea lichidului de frână... că se aprinde ceva bec în bord când nu va mai fi destul în instalație. În manual ce zice?