Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Imbunatatiri SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
Jante si anvelope
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
...
20
Mergi Jos
Autor
Subiect: Jante si anvelope (Citit de 44271 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Visatorul
Jr. Member
Mesaje postate: 73
Jante si anvelope
«
:
26.Sep.2008, 11:01:19 a.m. »
Salut! Ma aflu intr-o dilema si as vrea sa va cer ajutorul. Swift-ul meu GLX a venit cu jante de otel de 14'' si cu anvelope Continental EcoContact 3 cu dimensiunea 165/70/R14. Din pacate cauciucurile sunt aproape 0 pe zapada (probat anul trecut la cota 1400) si nici in rest nu sunt chiar grozave.
pentru ca se apropie iarna, as vrea sa schimb gumele. Nu ma pot hotari insa daca:
sa iau 4 cauciucuri de iarna pentru jantele de 14'' - ar costa cam 160 Ron bucata (m-am gandit la Debica Frigo 2)
sa iau 4 cauciucuri all season care insa se comporta ok si pe zapada - ar costa 200 Ron bucata(Vredestein Quatrac 2)
sa iau 4 cauciucuri de iarna, iar pentru vara sa imi iau 4 jante de aluminiu pe 15'' si 4 cauciucuri de vara pe 185/60/R15.
Desigur ultima varianta ar fi de preferat insa este cam costisitoare. Credeti ca merita efortul financiar de a trece pe jante de 15'' si pe cauciucuri cu talon mai mic? In ce fel se va schimba comportamentul masinii?
Prima varianta ar fi probabil cea mai practica, insa am inteles ca atunci cand se scot cauciucurile de pe janta este posibil ca baietii de la vulcanizare sa le strice (mai ales ca schimbarea se va face in fiecare iarna si primavara).
A doua varianta presupune sa raman cu 4 cauciucuri cu care nu o sa am ce sa mai fac...
memorat
Suzuki Swift 1.3 GLX
rexkrokiDAU
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 12822
Gen:
Re: Jante si anvelope
«
Răspuns #1 :
26.Sep.2008, 11:17:56 a.m. »
parerea mea e ca cel mai bine e sa ai un set de patru jenti de tabla cu cauciucuri de iarna si un set de roti (indiferent de daca jentile sunt de tabla sau de aliaj) cu cauciucuri de vara. Cauciucurile all-season sunt un compromis care e de preferat din punct de vedere financiar daca nu faci multi km pe an dar nu vei avea nici iarna si nici vara performantele unui cauciuc dedicat fie el de iarna sau de vara. E adevarat, conteaza foarte mult si calitatea materialului folosit la anvelope asa ca e posibil sa gasesti un cauciuc all-season mai bun decat unul no-name dedicat dar ramanand in acelasi nivel de calitate performantele oferite de all-season sunt inferioare.
Varianta cu un singur rand de jenti este mai incomoda, necesitand doua vizite la vulcanizare in fiecare an. De aici rezulta si niste costuri care in timp s-ar putea sa amortizeze valoare jentilor de tabla pentru sezonul rece. Intradevar exista si posibilitatea ca cei de acolo sa-ti ciupeasca cauciucul. Eu pana acum am avut un singur rand de jenti si schimbam cauciucurile dar nu am avut probleme. Dar posibilitatea exista.
Parerea mea este sa-ti cumperi cauciucuri de iarna si sa le pui pe jentile actuale iar la primavara in functie de cum stai cu lovelele vezi daca iti iei jenti de aliaj sau ramai la cele actuale.
memorat
Jimny 1.5 MT / Swift 1.2 AT / Outback 2.5 CVT |
S-Cross 1.6 MT / SX4 1.6 MT
LeonardSZK
Hero Member
Mesaje postate: 639
Gen:
«
Răspuns #2 :
26.Sep.2008, 11:30:08 a.m. »
@rexkroki, mi-ai luat vorba din gura!
@visatorul Ia in calcul si varianta achizitionarii a inca un rand de jante pe 14" (de tabla sau aliaj, functie de bani si gust). Diferenta intre 14" si 15" este ca scade talonul (partea de la janta la exteriorul rotii), rezultand o atenuare redusa a "imperfectiunilor" soselelor. In schimb creste stabilitatea la viteze mari si "ratingul" vizual. ;D Plus cheltuielile (atat la jante cat si la anvelope). Daca nu conduci prea sportiv, ramai la 14".
memorat
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise
Visatorul
Jr. Member
«
Răspuns #3 :
26.Sep.2008, 11:52:53 a.m. »
Uff... asta e problema, ca am un stil mai sportiv de condus. M-am intalnit aseara cu Predac si el si-a pus niste jante Enzo H si spunea ca i se pare mare diferenta de comportament a masinii (in bine, adica este mai stabila in curbe).
Jante de tabla pe 14'' am gasit aici:
http://www.webtire.eu/index.php?p=akcioslemezfelni
la 130 Ron bucata. Stie cineva cat ar costa la reprezentanta?
Cred ca o solutie ar fi si sa gasesc pe cineva care si-a schimbat jantele de aluminiu stock cu unele aftermarket si vrea sa le dea pe cele stock.
memorat
Suzuki Swift 1.3 GLX
Trixi
Vizitator
«
Răspuns #4 :
26.Sep.2008, 02:52:00 p.m. »
rexroki vorbeste bine!as mai mentiona,ca eu una m-am lamurit tare cu cauciucurile all-seasons.adica nu e buna nici vara nici iarna...
si eu zic,ca cel mai bine este sa ai 2 seturi.si daca ai posibilitatea sa iti pui cauciucuri mai late,nu ezita.eu tare ma bucur ca m-am riscat la 205
memorat
Visatorul
Jr. Member
«
Răspuns #5 :
26.Sep.2008, 03:46:38 p.m. »
Nu ti-a crescut consumul, nu ai pierdut din demaraj? Ai avut probleme cu ele, nefiind omologate? In tara nu mi-ar fi frica, insa nu vreau sa am probleme prin alte tari din cauza faptului ca nu sunt omologate.
memorat
Suzuki Swift 1.3 GLX
predac
Newbie
Mesaje postate: 15
«
Răspuns #6 :
26.Sep.2008, 04:39:54 p.m. »
recomand totusi cu tarie varianta 3: anvelope de iarna pe jantele stock de 14 + un set nou de vara de 185 pe 15 (latime de 6->6.5 (nu 7), ET38->45). masina nu e numai mai stabila in curbe, dar simti mult mai putin gropi/denivelaturi/piatra cubica. cica teoretic ar frana si mai repede. nu prea am realizat. despre consum: s-a pastrat acelasi dupa schimbarea rotilor. deci daca nu pui banii la socoteala, practic nu vad minusuri.
de asemenea, jantele pe 15 nu e musai sa te coste mult. poti lua second-hand-uri nelovite la un milion bucata, daca cauti (eu nu am mai avut rabdare). de asemenea, nu e musai sa iei de aliaj, poti lua de tabla. apropo de preturi: eu am dat 9,6 milioane pe 4 enzo h. daca vrei sa-ti iei modelul suzuki concept 5.5 J R15, recomandat pentru swift, te costa 180eur/janta la b&s. deci vreo 26 milioane cu totul, ca sa ne linisteasca. si nici nu sunt niste jante asa deosebite.
ai mai putea face un lucru: sa pui 185-uri pe jantele 5 J R14 stock. eventual de vara si de iarna si sa le alternezi. stiu ca se pot monta in conditii de siguranta pe o latime de 5toli, dar o sa ai talonul balonat. "e bune" la gropi, nu stiu cum sunt la curbe. poti studia mai mult aici:
http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html
daca vine vorba de alternat anvelope, nu cred ca pot pati ceva la mai multe schimburi atat timp cat operatiunea ti-o face un service ca lumea (autosoft, sama etc.), pt. ca practic sunt supuse la niste tensiuni minimale.
memorat
swift 1.3 glx
Visatorul
Jr. Member
«
Răspuns #7 :
26.Sep.2008, 04:56:44 p.m. »
Da-mi te rog si mie adresa de unde ti-ai luat tu jantele. Eu credeam ca tocmai, avand talonul mai mic, simti mai rau gropile...
memorat
Suzuki Swift 1.3 GLX
Sony
Hero Member
Mesaje postate: 1101
Gen:
Most Wanted
«
Răspuns #8 :
26.Sep.2008, 05:27:42 p.m. »
Hai sa evitam o confuzie! Talonul este suprafata de rulare, iar partea laterala se numeste flanc. Flancul mic da stabilitate mai mare pe viraje, dar se simt mai tare gropile. Fiecare trebuie sa geaseasca un compromis intre confort si sportivitate. Nu le putem avea pe amandoua simultan. La anvelopele cu flanc jos se recomanda jantele de aliaj intrucat solicitarile asupra jantei sunt mai mari cand dam in gropi, iar janta se ve deforma foarte repede. Jantele de aliaj sunt mult mai rigide si mai repede se sparg la o groapa mai serioasa, insa avantajul jantei sparte intr-o singura groapa este ca se poate inlocui pe casco.
Eu am folosit anvelope all seazons, dar am fost dezamagit de ele. Recomand anvelope dedicate pentru sezon si seturi diferite de jante. Cu acelasi set de jante trebuie facuta echilibrare la fiecare schimb de anvelope.
memorat
Ma distreaza Muppetsii!
PTR
Vizitator
«
Răspuns #9 :
26.Sep.2008, 05:44:53 p.m. »
Talon= flanc
Si jentile de aliaj originale de pe Swift au latimea de 5 si ET-ul e 40 parca.
Eu as zice sa iei cele mai bune anvelope de iarna pe dimensiunea jantelor de tabla. Pana la vara mai strangi bani si iei jante si cauciucuri in acelasi timp, la autosoft e promotie cred ca permanenta la achizitionarea unui set complet de anvelope si cauciucuri.
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
...
20