Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26502 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rdc

de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« : 13.Feb.2016, 12:48:18 a.m. »
salut,

am o problema: am fost azi la un test drive cu noul vitara si m-am indragostit de masina asta (1.6 benzina, spirit). mi-am adus aminte de niste vremuri, prin 2011, cand aveam un swift intr-o delegatie si ma trezeam dimineata nerabdator sa-i dau cheie (desi am strambat din nas cand am vazut-o la aeroport)...
deocamdata analizez urmatoarele variante:
- L200 sau navara rulate. nu m-ar deranja sa pot cara materiale din cand in cand, plus ca au reductor si dif blocabil pe spate. doar ca 90% din timp sunt pe asfalt, prost, dar pe asfalt. din cand in cand mai urc muntii pentru poze, dar o pot lua si la picior.
- duster sau yeti: nu-mi displac dar ar trebui sa fac cateva compromisuri, cutia enervant de scurta la duster sau designul mai ciudat si garda la yeti
- outlander, freelander rulate: nu ma incanta 2.0tdi de la vag la fiabilitate sau 2.2hdi pe outlander. nu-mi place neaparat freelander (discovery ar fi inutila pentru ce am nevoie)
- niva: desi imi place la nebunie pe aratura e oribila pe sosea.

locuiesc in zona de munte, fac naveta pe drumuri proaste dar asfaltate. masina ideala ar fi suficient de robusta sa reziste suspensiile la mii de km pe drumuri stricate si suficient de capabila in off sa merg in orice conditii pe drumuri forestiere. deocamdata am doua: un s40 clasic si un x-trail. s40-u mi-a castigat respectul de 7-8 ani de cand il am, x-trail-u m-a surprins pe unde m-a dus (mai chinuit cateodata), dar ii place prea mult in service.
vreau benzinare clasice, aspirate. vreau sa iau o pauza de la diesel-uri, m-am saturat de ascultat injectoare, si stat cu frica ca mai pica ceva naspa (x-trail :) )

asa ca azi,vazand cum merge vitara si pe sosea si pe forestier m-am intrebat de ce mi-ar trebui altceva... asa ca va intreb pe voi, mai atipic, de ce NU mi-as lua vitara 1.6 spirit allgrip?
« Ultima Modificare: 13.Feb.2016, 12:50:23 a.m. de rdc »

Offline shpeedy

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #1 : 13.Feb.2016, 07:03:21 a.m. »
Imi dau si eu cu parerea...

De ce nu? Pentru ca nu este atat de clasica pe cat ti-ai dori si pentru ca are ceva mai multa electronica, electronica ce - pe termen mai lung prin hartoape - s-ar putea sa nu faca fata. In plus, vazand masinile enumerate, nici garda la sol s-ar putea sa n-o recomande.

Ce nu am vazut printre optiuni: Grand-Vitara si Forester (generatia veche - sa te hotarasti tu care) - benzinarele aspirate de 2.0L nu am prea vazut sa aiba ceva probleme, iar masinile sunt si simple, si rezistente si capabile pe o multitudine de suprafete.

Sent from my X8 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 13.Feb.2016, 10:07:13 a.m. »
Salut. Un Subaru benzinar.....din ce an vrei tu(buget sa fie) :)))

Sent from my iPad using Tapatalk
Go Terios!!!:)

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 13.Feb.2016, 10:13:00 a.m. »
Tot din categoria „dat cu părerea”:

- Pentru că ce găsești azi la vânzare e prima generație și mai are mici hibe (mai mari și mai rare sau mai mici și mai dese), care s-ar putea să fie rezolvate la primul face-lift.

- Pentru că transmisia la puntea spate nu se face printr-un cuplaj ferm ci printr-un ambreiaj multiplacă comandat electric (ca la X-Trail, totuși, și destul de robust).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline migabi

« Răspuns #4 : 13.Feb.2016, 10:28:19 a.m. »
.. fiindca o sa fie momente cand o sa vrei un motor ceva mai mare. Altfel poti sa cumperi si un panda.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Lerua07

« Răspuns #5 : 13.Feb.2016, 11:49:51 a.m. »
Avand in vedere ca stai in zona montana, si ca ai vrea sa mai cari si materiale cu ea uneori, cred ca cea mai potrivita ptr tine ar fi o Toyota Hillux !!!  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rdc

« Răspuns #6 : 13.Feb.2016, 03:07:59 p.m. »
mersi pentru raspunsuri, au sens
- subaru nu-mi place de nici o culoare (o chestie pur subiectiva). am condus la un moment dat un impreza mai vechi, nu-mi place sunetu' de boxer. extrem de subiectiv
- hilux e mult peste buget; un pickup ar fi un moft, nu car materiale/muncitori des, comoditatea de a arunca ceva in bena din cand in cand nu justifica penalizarea la confort, consum si prin oras.
- uitasem de GV: da, analizez intens varianta. si acum imi pare rau ca nu am luat GV in loc de x-trail :D as lua doar 1.9-le (il stiu de pe laguna si s40). un mare plus pentru reductor.
plusuri:
+ imi place cum arata
+ imi plac dotarile in varianta spirit, conteaza mult la revanzare
+ imi place 1.6-le, nu as avea nevoie de mai mult
+ e usoara
minusuri:
- garda la sol
- unghi de atac

din experienta mea, daca masina iti "tihneste" cand o vezi in parcare, esti dispus sa-i mai ierti din pacate :)
o sa mai analizez cateva zile problema, sa vedem daca mi se mai pare o idee buna

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #7 : 13.Feb.2016, 03:36:24 p.m. »
Unghi de atac? Garda la sol nu este chiar un impediment fiindca se poate inalta usor.
Go Terios!!!:)

Offline cristidav

« Răspuns #8 : 13.Feb.2016, 04:11:06 p.m. »
din experienta mea, daca masina iti "tihneste" cand o vezi in parcare, esti dispus sa-i mai ierti din pacate :)

Adevarat graiesti ! 30% din motivele pentru ca am luato pe Suza mea :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rdc

« Răspuns #9 : 13.Feb.2016, 07:08:18 p.m. »
da, masina merge mai bine cand iti place :)
vad ca sunt/o sa fie kit-uri de inaltare. eram in dubii la coborari

in alta ordine de idei, 320Nm la 1.6 diesel e foarte impresionant,  pentru sub 1300 kg. cred ca o sa scot mai mult din buzunar pentru diesel.
n-am mai condus/avut nici un diesel de la/provenienta fiat. sunt stricacioase?