Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67276 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #570 : 13.Feb.2018, 06:50:35 p.m. »
Iarna asta "baietii" cu lopta .... au somat la greu...  :-j
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: musicall

Offline enicky

« Răspuns #571 : 03.Mar.2018, 05:43:12 p.m. »
   Probabil cei care au avut numai benzinare nu ma vor intelege, dar ca fost posesor de diesel, pot sa afirm cu satisfactie ca, orice ii putem imputa acestei masini, dar la capitolul caldura nu i se poate reprosa absolut nimic, ba dimpotriva : cald in cabina face foarte repede, temperatura introdusa pe aeratoare este ridicata fiind nevoit sa merg cu ventilatorul la treapta 1 maxim 2. Iar la drum lung am mers pe distante mari cu el oprit, aerul cald intrand din viteza masinii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Meltdown

« Răspuns #572 : 03.Mar.2018, 08:16:03 p.m. »
Am fost azi pe la Valea doftanei.

Las filmarea asta momentan.
Pun altele mai târziu.

https://streamable.com/e8jc5
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

The following users thanked this post: enicky, gelum

Offline Meltdown

« Răspuns #573 : 04.Mar.2018, 11:11:37 a.m. »
Mai pun inca 2 clipuri.

https://streamable.com/6h79h

https://streamable.com/p557g

Cu sania de pe parau m-am intalnit si prin padure. din pacate s-a sters video acela.

Recomand locatia pentru testare 4x4.

O mica harta cu trasseul. Locatia este traisteni, Valea Doftanei.
https://pasteboard.co/HajGyGD.png

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #574 : 04.Mar.2018, 11:34:57 a.m. »
   Nici nu-ti vine sa crezi, parca este o alta lume, zapada, sanii, catelul care se joaca si mai nou sanii trase de masini ! Si ce peisaje alb-negru !
   Superb-superb ! Daca n-ar fi jeep-urile, ai zice ca esti intr-o lume de poveste ! :good:

Poate daca ar fi harta mai explicita putin...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Meltdown

« Răspuns #575 : 04.Mar.2018, 08:49:26 p.m. »
Da, este foarte fain peisajul.
Păcat că am pierdut filmarea cu padurea.

Locația este pe aici.
Te plimbi pe unde te duc cauciucurile.
Recomand cât mai ține zăpada

DJ102I 4
DJ102I 4, Trăisteni 107641
https://goo.gl/maps/BWjVvepfH4G2

Uite aici am pus alta screenshot.
https://pasteboard.co/HanvmzD.png

Offline Sconx

« Răspuns #576 : 28.Mar.2018, 12:00:51 p.m. »
Dragii mei, acum ca a trecut iarna, sa va spun impresiile mele:

1. NU AM AVUT PE MASINA cauciucuri de iarna,am folosit cauciucurile de vara originale ale masinii, daca nu ma insel Continental EcoContact;
2. In afara de o distanta clar mai mare de franare, ca si tractiune, poate parea surprinzator, poate unii o sa considere ce spun un "buff", etc., dar sincer va spun tractiunea in sine cu cauciucuri de vara pe zapada cu modul AUTO sau SNOW a fost unul excelent si nu mi-a cauzat disconfort sau o nesiguranta vadita;
3. Daca va adaptati stilul de condus la conditiile de drum si binenteles conduceti cu capul din partea de sus a corpului (exclus cu cea de jos), o sa constatati ca masina se comporta excelent in conditii de iarna si cu cauciucuri de vara, atentie, este parerea mea, de 2 ierni de cand am masina folosesc cauciucurile de vara, m-am simtit in siguranta si nu am avut nici un eveniment; Nu spun ca e bine cum am procedat eu, clar un cauciuc dedicat poate marii siguranta, dar ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca masina se comporta excelent inclusiv daca folositi cacuciucuri de vara si iarna, asta respectand conditia cu folosirea capului din partea de sus a corpului  :)
4. Per total sunt perfect multumit de masina cu plusurile si minusurile ei in orice anotimp si in conditii normale de condus;
5. De retinut, conducem o Suzuki conceputa pentru noi, "poporul", si nu o masina pentru care poate unii dintre noi muncim toata viata si tot nu ne-o permitem;

Offtopic :

Mercedez ML nou noutz, posesor este un vecin, un tank de masina, cutia automata s-a prapadit dupa 5000km, prin urmare si masinile de ~ 60.000 - 100000 euro pot da rateuri, se intampla, fierul e fier si in ziua de paste, nu uitati sau omiteti acest aspect.
Totodata ii inteleg perfect pe cei care au avut probleme cu masina, gen intra apa, telescoape, etc. si sunt in asentimentul lor. Indiferent de ce opinii are fiecare trebuie TOTI sa recunoastem ca nimanui nu ii convine sa plateasca o suma de bani (nu conteaza valoare sumei cat timp s-a muncit in mod cinstit pentru acei bani) si sa aiba probleme de tip "gaga" cu produsul achizitionat. Nu e nimic de comentat aici. Cand platesti 20.000 euro si la spalatorie iti intra apa in masina, sincer, NU EXISTA nici o explicatie care este, ar trebuii sau nu sa fie logica, pentru ca, dragii mei nu este.
Dar, cum este o masina conceputa pentru popor, da, pot aparea aceste mizerii, dar asta nu inseamna ca este normal.
Undeva in topic se spunea ca trebuie sa ungem chederele sa stea mai bine pe tabla, sa fie mai moi. NU. La o masina de 5000km nu este normal sa ungi chederele. Se intampla, da, dar NU ESTE NORMAL.
Nu trebuie sa aruncam primii cu piatra dar nici sa fim cei in care se arunca cu pietre.

Acestea fiind zise, o zi buna va doresc.
« Ultima Modificare: 28.Mar.2018, 12:11:09 p.m. de Sconx »
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

Offline chriss

• suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline toma

« Răspuns #578 : 07.Oct.2021, 08:17:48 p.m. »
Avertizarea RAR se refera la anvelopele all-season (sau AT/MT) care NU au inscriptia MS (M+S, M&S). Si mai spune ca este de dorit sa folosim anvelope dedicate de iarna.

Daca te uiti la testele anvelopelor all-season vei constata ca unele se comporta foarte bine vara si sunt acceptabile iarna (utile mai degraba in tarile cu ierni blande) iar altele se comporta bine iarna si sunt mai modeste vara. Insa atat timp cat sunt inscriptionare MS (M+S, M&S) poti circula legal cu ele.

https://www.rarom.ro/?p=453

Citat
Textul Ordonanţei Guvernului nr.5/2011, prin care se modifică Ordonanţa Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, utilizează termenul „anvelope de iarnă”, anvelope care se identifică prin utilizarea literelor M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S.

Anvelopele de iarnă sunt cele care respectă şi sunt omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr.54, după caz.

Anvelopele de iarnă sunt construite din cauciuc special pentru a oferi o aderenţă adecvată atunci când temperatura scade sub 7 grade sau carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă ori polei.

Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată şi legală este inscripţia literelor M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S, conform Ordonanţei de Guvern nr. 5/2011.

Menţionăm însa că din punct de vedere tehnic anvelopa all-season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă ca a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #579 : 07.Oct.2021, 08:35:04 p.m. »
    Tocmai a mai fost discutia si aici : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7644.270

Astfel, RAR precizează că, odată cu apropierea sezonului rece, șoferii trebui să-și doteze mașinile cu anvelope care să aibă inscripţionate pe ele literele „M”, de la „mud” - (n. trad. - noroi), şi „S”, de la „snow” (zăpadă).
   Daca exista inscriptionarea mentionata, inseamna ca anvelopele sunt legale.

Oricum, formularea Ordonantei este usor depasita de realitatile climatice de la noi, in conditiile in care iarna alergam la propriu dupa un petic de zapada... :)

P.S. Probabil ca si postarile noastre isi au locul tot acolo. :)