Autor Subiect: Benzina standard (de 95) sau premium/super/extra (de 98/99/100), E5, E10  (Citit de 18823 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Incep acest topic nou (sper sa nu gresesc) desi am cautat si gasit ceva referiri dar subtiri.
Precizez ca pana acum am avut 99,999 % doar diesel si nu stiu mai nimic despre benzinare.
Astfel fiind masina noua si pe benzina (M16A) nu stiu cu ce sa o alimentez cand va veni (peste 2 saptamani).
Standard sau premium ?!
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Citește de aici în jos.

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Catalln

Multumesc pentru promptitudine, dar exact la asta ma refeream cand am mentionat „am cautat si gasit ceva referiri dar subtiri.” :(

Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Concluzia discutiilor de acum si din trecut pe forum este sa alimentezi cu ce scrie în carte sau la bușonul rezervorului. Daca-i pui mai buna, nu-i face rău,  ba chiar mai "curata" motorul prin aditivii pe care-i are. La preț mai mare...

Trimis cu Tapatalk
« Ultima Modificare: 17.Oct.2015, 10:31:57 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline Catalln

Ok, multumesc. Sa inteleg ca undeva in manual scrie ca se alenteaza cu benzina standard.

Trimis de pe al meu V1_ViperS folosind Tapatalk

Consum mixt realizat la

Offline aleksanders

95 mai exact, dar cum la noi nu ai certitudinea ca este mereu 95 se recomanda o benzina superioara din cand in cand  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danyepz

Sau macar o talpa mai sanatoasa din cand in cand (gen schimbi dupa 4500 rpm 1-a , a 2-a si a 3-a)

Eu alimentez numai cu 95...la toate masinile pe care le-am avut pe 99 mereu am ramas cu impresia ca imi consuma mai mult
  • Swift 1.2 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sau macar o talpa mai sanatoasa din cand in cand (gen schimbi dupa 4500 rpm 1-a , a 2-a si a 3-a)

Dar numai dupa prima mie de kilometri.  :)
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

nu stiu cu ce sa o alimentez ...
Standard sau premium ?!
Inainte de '89 si chiar o perioada dupa, in Romania exista benzina cu CO de 75, 90 si 98. Autoturismele, in marea lor majoritate functionau cu CO 98. Daca ai fi alimentat cu CO 90 o dacie, ar fi trebuit sa-i umbli putin la avansul scinteii.

In ziua de azi, cu aprinderile electronice si cu modernizarile de rigoare in domeniul motoarelor diferenta dintre benzina de CO 95 si cea de 99 sau 100 nu e prea mare asa ca poti alimenta fara grija cu ce doresti.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Catalln

Multumesc tuturor pentru feed back.
Deocamdata voi merge pe standard mai ales pentru rodaj apoi vom mai vedea
Consum mixt realizat la